Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosba-magadaleny

pytanie o tableki wazne-prosze o rade

Polecane posty

Gość prosba-magadaleny

Zaczełam brac tabletki to moje pierwsze i do konca opakowania zostały mi 4 czy juz jestem zabezpieczona? Jesli dzis kochałam sie pierwszy raz z chłopakiem i on skonczył we zmnie.. to jest oki? nie bede w ciaży? tabletka mnie jzu zabezpiecza....? dodatkowo jelsi zosttały mi 4 tabletki to niedługo powinnam miec okres.. mam racje? nie mam sie czym martwic? moze to głupie ale sie boje.. odpowiedzzie mi prosze

tabletki chronią po 7 dniach od dnia, w ktorym zaczynasz je brac... w po zakonczeniu calego oapkowania powinna wystapic miesiaczka z odstawienia, zwykle jest to w 2 lub 3 dni po zakonczeniu opakowania....

Gość prosba-magadaleny
czyli luz i nie mam sie co martwic? :) dlaczego mówisz ze po 7 dniach... a nie od 1 tabletki? gdzies tu keidys czytałam ze od 1? to jak w koncu? zaarz mi ktos powie ze po 1 opakowaniu :(

Gość amelia81
Niektórzy twierdzą, że jest sie zabezpieczonym nawet od 1-szej tabletki, ale na wszelki wypadek stosuje się przez pierwsze 7 dni brania dodatkowe zapezpieczenie. Krwawienie z odstawienia przy pierwszej przerwie może nie wystąpić, moga to być plamenia, utrzymujące się nawet 2 tygodnie

Gość amelia81
ja osobiscie nie stosowałam niczego dodatkowego i w ciąży nie jestem. Nie martw się, będzie dobrze!

pierwsza tabletke zazywasz w pierwszym dniu cyklu czyli pierwszym dniu krwawienia a to sa dni nieplodne mozna tez zaczac brac pigulki w 2-7 dniu krwawienia a wtedy przez kolejny tydzien powinno sie stosowac dodatkowe zabezpieczenia jezeli zaczelas stosowac od pierwszego dnia miesiaczki to nie powinnas miec obaw antykoncepcja dziala pozdrawiam

Gość prosba-magadaleny
dzieki wielkie dziewczyny za wasze odpowiedzi :)