Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belucci

Taniec irlandzki- jestem ZAKOCHANA -

Polecane posty

Jest w nim coś magicznego, ulotnego. Nie moge sie napatrzeć jak Ci ludzie pieknie pracuja nogami, szczególnie dziewczyny, te nózki maja jak zapałeczki, takie zgrabniutkie, a zasuwaja nimi z predkością światła :-) I ta postawa,...no coś niesamowitego :-) A muzyka,...piekna. Ja tez tak chce tak tanczyć!!! Mam zamiar zapisać sie na kurs takiego tańca, już nawet buty sobie zamówiłam do stepu :-) Czy jest na forum ktos, kto potrafi tak pięknie tanczyć?

Gość ankietujaca
nie umiem, ale chcialabym bardzo :) super sprawa, mam pelno filmow z riverdance i pozostalymi, energetyzujace jak cholera :)

wejdź na stronę crosaire.art.pl - znajdziesz dużo informacji w tym o zespołach tanecznych w Polsce, kursach nauki tańca,stronach innych zespołów itd

Pustółka ja już chyba wchodziłam na wszystkie strony polskie o tańcu celtyckim, muzyki mam tyle że miejsce na dysku sie kończy. Jestem strasznym zapaleńcem tych klimatów, także tą strone też już mam, z niej dowiedziałam się gdzie mogę kupić buty do stepu irlandzkiego w Polsce :-)

Nikt z Was nie tańczy stepu irlandzkiego? Nikt sie nie uczył? Szkoda :-(

nie uczyłam się stepu - bardziej podoba mi się \"Lżejsza\" odmiana tego tańca - baletki. i mała uwaga - taniec ten jest dostc kontuzyjny i nie kazdy ma predyspozycje zdrowotne aby go tańczyc (tańczyłam 7 lat). najpierw propnuję pochodzi sobie na zajęcia a dopiero potem kupic buty - bo to nie mały wydatek (z tego co wiem dochodzą także klocki które się mocno ścierają) mimo wszystko życze powodzenia :D

Gość yago
taaaak,to fantastyczne!!! Nazywaja sie River Dance.Sa niesamowici,z tym ze nie wcale dziewczyny.Solistami sa tam mezczyzni,a zalozyciel juz dzis nie tanczacy,ten szatyn jest niesamowity.Zreszta jest b.bogaty i wcale sie nie dziwie.Nie tanczy,bo stawy odmawiaja posluszenstwa...Widzialem ich kilka razy na zywo...

Gość satine...
Mi też się podoba ten taniec, nawet kiedyś sie chciałam zapisać, ale nie miałam z kim pójść:-( Teraz żałuję

Gość wildhonnie
Do tańca irlandzkiego nie potrzeba pary ;) Tylko dużo dyscypliny, cierpliwości i silnej motywacji, żeby nie zniechęcić się po pierwszej porażce. Klocki stepów na pewno nie ścierają się szybko w butach Fays (produkowane w samej Irlandii!). Od niedawna można je kupić w Katowicach, w Stakato.