Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lutówka27

LUTY 2008 !!!

Polecane posty

co do frytek w okresie lata, to ja kupuje gotowe mrożone, ponieważ z młodych ziemniaków nie wychodzą mi dobre, ale juz zimą sama kroje

frytki robiłam wczoraj- pyszne wyszły, ja bardzo cienko kroję ziemniaki :) uwielbiam i staram sie je jeść rzadko bo i tak tyję ;/

Ja mam również frtki mrozone ..cieniusie takie jak w Mc Donaldzie i fajnie sie je wsuwa:) Anted moze i to ja sie zakreciłam alebo chwilowo mi umysł odjęło(w ciazy zdarza sie hehe) ale miedzy 20-stym a 28 jest 8 dni czyli tydzien i 1 dzien...aaa juz wiem faktycznie mozg moj jeszcze w łozku został:D:D:D zapomniałam ze ja rodze w styczniu tak sie z wami zzyłam ze pomyliły mi sie miesiace heheh w taki razie przepraszam:) Faktycznie moze powinnam sie jeszcze połozyc heh 9luty jak cie to jedzonko tak ciagnie przez nas ...prosze bardzo cos dla ciebie http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3564500&start=30 Ja juz chyba nic ne kupie w sklepie hehe napewno nie dzis:)

Jennny, ja mój pierwszy termin miałam podany na 28 .01, i zaczęłam na styczniówkach, ale kiedy jeszcze niedążyłam sie tam porządnie zadomowić, już wiedziałaam, że termin mam na luty i tym sposobem jestem tutaj, i bardzo sie cieszę, poniewaz czuje sie tutaj jakbym była na kawce z przyjaciółką, i b. Fajnie , że ty Jennny, że jestes też i u nas, smutno by było bez ciebie :), ale z tymi terminami, rzeczywiście porządnie Cię zakreciło , hihi, a ja już za 5 dni mam wizyte , ale nie wiele sie dowiem, tylko tyle czy napewno jest wszystko wporządku, ale najbardziej nie mogę sie doczekać wizyty w 24 tc, a to jeszcze ponad m-c :(

anted rozumiem, że ze względu na usg połowkowe nie możesz się doczekać? ja tez :) choć usg mam na każdej wizycie,teraz za dwa tyg :) bierzecie mężów na to połówkowe?? ja jak powiedziałam swojemu to powiedział że urlop weźmie jak będę miała wizytę w ciągu dnia :D

Hej mamuśki. Co do tych terminów to faktycznie jakieś dziwne jest. Ja mam termin na 18 lutego i też jestem w końcówce 16 tygodnia, od poniedzialku zaczne 17, to jak lula może być w 18 tym? Byłam już u 3 lekarzy i termin mi sie przesuwa o ok. 3 dni maks. Wiem też dokładnie kiedy było zapłodnienie, bo robilam testy owu. Więc u mnie napewno wsio sie zgadza. I weż tu człowieku bądz mądry... Co do piersi to fakt, fajne sie robią :-) Jak często się dziewczyny smarujciecie? Móią że powinno się 2 razy dziennie, a ja wciąż zapominam... Może nie będzie tak żle z tymi rozstępami, mam nadzieje... Dzisiaj brzydka pogoda przyszla nad morze, feee. Siedze w domu i patrze w TV, kompletnie nic mi sie nie chce... Pozdrowionka

Anted dziekuje:) ja równiez zaczynałan na styczniówkach ale nie obrazajac nikogo jakos nie mogłam sie zaklimatyzowac tam:) Wazne ze dowiesz ze sie wszystko ok:) Do mojej wizyty jeszcze 11 dni ehh ale najbardziej nie moge sie dozekac w Polsce bo chcem zrobic to 3D czy 4D...a to jeszcze caaaały miesiac:) Mój przyszły tatus nie opuscił jeszcze ani jednej wizyty:) I nawet osmieliłabym sie powiedziec ze jest na nich bardziej zafascynowany niz ja...Takie zdziwienie sie maluje na jego twarzy ze faktycznie ktos w srodku mieszka...zreszta sam mowi ze dla niego to jeszcze takie odłegłe,ze jak zacznie kopac zeby mogł poczyc dopiero sobie uswiadomi ze naprawde bedziemy miec dzidzie...mnie tez dzis cos naszło i sie zastanawiałam jak to bedzie dziwnie jak jakas mała istotka bedzie mowiła na mnie \"mama\" wiem ze do mowienia spory kawał czasu ale jakos nie moge sobie wyobrazic chyba do mie tez nie dociera ze bede mama....:)

nikita 27 hm..tak wychodzi i z usg i z terminu ostatniej @, wczoraj zaczęłam 18 tydzień :)

Ja sie juz nie wypowiem na ten temat bo dzis liczenie nie idze:D:D:D BYłam dzis z moim R i oglądalismy wózki wiecie ze wyszłam bardziej głupia niz byłam...kompletnie nie mam pojecia jaki chce..czy zjednym kołem tzn z 3 czy4 czy podówjne czy pojedyncze czy piankowe czy pompowane matko jedyna taki wybór ze ja nie mam zielonego pojecia jedynie to moglaby kolorystycznie wybierac hehe,macie juz jakies swoje typy wózków...My chcemy 3 funkcyjny zeby juz nie kupowac fotelika i spacerówki ...ale czy taki kupimy heh nie mam pojecia ale chyba ten mi sie spodobał http://www.2o2.pl/index.php?p539,wozek-trzyfunkcyjny-triton-z-fotelikiem-samochodowym choc bardzo podobaja mi sie wózki z niemiec sa takie solidne...jak znajde linka to wam pokze:)

mój mąz był ze mną na 2 wizytach, teraz nie ma sensu , żeby szedł, ponieważ usg jest dosłownie 1 min., tylko żeby sprawdzić serduszko i czy wszystko o.k, ale na tą kolejna napewno pójdziemy razem. u nas tez pochmurnie, i deszczek mży cały czas.

Super ten fokus jest,wydaje mi sie że funkcjonalny...zapisalam sobie strone...no i fajne ma kolory super jest ten rózowiutki na samym koncu ale jakos nie widze zeby moj R chodził z takim wózkiem...no i jeszcze nie wiadomo jaka płec:) dzieki za adresik Lula:)

Jennny ja tak się wczoraj wieczorem zastanawiałam jak to będzie, jak maleństwo się urodzi :) czy damy radę itd..Ale napewno :) W końcu jesteśmy dorosłymi,odpowiedzialnymi ludźmi którzy świadomie chcieli mieć maleństwo :)

widzicie przez to wasze gadani o jedzeniu pobieglam do sklepu i zaopatrzylam sie w ... slodycze.przez was wszystko,ale wiece co po drodze spotkalam kolezanke ktorej nie widzialam jakies 2 tyg a ona mi powiedziala no nareszcie jak w ciazy wygladasz bo wczesniej to brzucha nie mialas wogole...hmm to chyba znaczy ze rosne tu i owdzie ale sama tego nie widze.w takim razie musze uaktualnic fotke w mojej stopce ale to chyba wieczorkiem. :)

fajny jest ten wózek focus, i ta spacerówka tez fajna, ponieważnasze maleństwa beda miały ok. pól roku kiedy ona sie przyda i też będą musiały często jeszcze leżeć, a na kolejne lato, kedy będa miały już po półtora roku czyli kolejne lato, będa już chodzić, to chyba przejdę poprost na parasolkę

Cześc dziewczyny! Witam nowa Mamusię! Ja dzisiaj prawie cały dzien poza domem. I chyba sie troche przeziębiłam. Pogoda okropna. Ten wózek tez mi sie podoba. No i cena mnie zaskoczyła. Bardzo tani. Poruszyłyście temat piersi. Ja karmiłam mojego synka tylko 4 miesiące, na więcej nie starczyło pokarmu. Piersi po zakończeniu karmienia rzeczywiście nie wyglądaja najlepiej. Mi synek wyssał jeden rozmiar - z miseczki C na B. Ale nie martwcie się, po jakimś czasie wracaja do niezłej formy. Liczę na to, że w moim wieku tez jeszcze \"wstaną\" po karmieniu :)

Sylwia, w naszym jeszcze b. młodym wieku :), z tego co czytałam, to ciąze po trzydziestce wręcz odejmują nam lat, świetna kuracja hormonalna :)

Tak, ja też licze na ten ożywczy zastrzyk hormonów! Ale piersi moga sie poddać sile grawitacji :) Z cylku kulinarnego - robiłam dziś pyszne pieczywko czosnkowe - mocne, z dużą ilością czosnku. Pyszne było. A w tygodniu na pewno będę robiła krokiety z kapusta i grzybami, bo nabrałam ogromnej ochoty. No i barszczyk do tego. Już sie nie moge doczekać.

widze Sylwia, że poruszasz sie w tych samych klimatach kulinarnych co ja, my tez mamy w planie zrobic krokieciki,ale z domieszką mięskaplus to co ty,ale pieczywo czosnkowe, hm, jadłam ale sama nie piekłam,a wszystko co z czosnkiem uwielbiam, jak je robisz, czy masz specjalną maszynę do pieczenia ?

Super te wóżki, i faktycznie nie drogie. No i gama kolorów szeroka... A znajomi mnie straszyli że na wóżek to będziemy musieli wydac min 2 tys zł, jak widać nie koniecznie. Co do barszczyku z dużą ilością czosnku to sama dzisiaj robilam, mniam mniam. Krokieta tylko faktycznie brakuje! Powinnyśmy jeść dużo buraczków w ciąży, więc ta zupka nie dość ze pyszna to jeszcze i zdrowa dla dzidziusia... Co do bycia mamą też sie zastanawiam jak to będzie... Być odpowiedzialnym za takie maleństwo. Ja dotąd prowadzilam życie w biegu. Daleko mi od przykładnej kury domowej... Boje sie że te początki po porodzie będą dla mnie bardzo cięzki, bo na dłuższy czas uziemią mnie w domu... No ale w końcu nie mam 15 lat, czas najwyższy stanąć na wysokoći zadania :-). Ide oglądać nianie, w końcu wakacje sie skończyly i jest co oglądać... Póżniej mecz piłki nożnej... No to facetów mamy z głowy haha Miłego wieczorka mamuśki

nikita, mój mąż wogóle nie interesuje sie piłką, chyba że są jakieś mistrzostwa i Polska zajdzie chociaż do jakiś ćwierć finałów, wtedy oglądamy razem, ale ciszę się z tego, ponieważ z tego co wiem, to w trakcie jakiś rozgrywek niektórzy \"tracą\" mężów :), a jak maleństwa będą na świecie, ja zamierzam zaangażować swojego męża, naprawdę na serio, :)

Moi faceci sa fanami piłki nożnej. Bardziej syn niż mąż. Ale ja też lubię. Dzisiaj chyba nie będę ogladać, bo za późno, a poza tym ja za bardzo przeżywam, a nie mogę przeciez sie denerwować. Mnie zawsze wciągaja widowiska sportowe, bo lubię zdrową rywalizację. Anted pieczywko czosnkowe robie w wersji bardzo prostej - bagietka (najlepiej żytnia) posmarowana zrobionym masełkiem czosnkowo-ziołowym i posypanaodrobiną sera. No i na chwilę do piekarnika. Mogłabym jeść codziennie, ale jak już kiedys pisałam mój mąż nie przepada za czosnkiem. Przed chwilą oglądałam ten film \"w łonie matki\" Fajny!

Witajcie , dzisiejszy dzien zlecial mi niewiadomo kiedy tak sie nasprzatalam ze szok nie mam sil przed chwila wzielam sobie taka relaksujaca kapiel ale chyba za dlugo lezalam w wannie bo strasznie mi goraca i w glowie mi sie kreci:/ dziewczyny jutro jade do POLSKI DO DOMECZKU:d:d:d:d:d:d:d:d Ale sie bedzie dzialo bede wam wszystko opisywac a czeka mnie ze 2 lekarzy zakupy i reakcja otoczenia wiec bede miala o czym pisac a narazie pozdrawiam🌼

wiecie co tak patrze i widze ze niema mnie w tabelce a co ja gorsza tez sie wpisze a co!:D:D:D:D NICK.......WIEK.....MIEJSCOWOŚĆ......ost.@....TC. ...TERMIN PORODU...PŁEĆ Antoś.........26.......dolnośląskie........23.04.....12. ......01.02 Jennny.......24.......Elbląg/Stratford....26.03......... ......28.01 anted22......32........Ustka...............26.04......11 .......01.02 -WIOSNA-....26.......dolnośląskie........27.04.......... .....03.02 Anastazja....27.......świętokrzyskie.....29.04......11.. .....05.02 AngelikaWrocławianka....28....WROCŁAW....03.05.......... 05.02 oga............22.......wielkopolska.......02.05........ ........06.02 gosiaczek76...31........warm.-maz.......02.05........... ....09.02 Olcia_M.......27......pomorskie...........05.05......... ......12.02 ziuuutek......26........dolnośląskie.......11.05........ ........13.02 nikita27.......27....zachodniopomorskie 14.05................19.02 Anna-Szn.....32.........Szczecin...........16.05........ .......20.02 kina...........24........pomorskie..........15.05....... ........21.02 titi------------29........Wawa................20.05..... ..........27.02 Sylwia72......35.......Gdynia................18.05...... .........22.02 panna Klara...28......Katowice.............10.05................17 .02 Motylek27.....27......Warszawa...........10.05.........9 ......15.02 wasiulka29 .... pomorskie ..............19.05..................23.02 dziubek2211. 30.opolskie....................17.04...................5.02< br /> zapka.........28......Siedlce................22.25...... ...........29.02 czeresnia......20........sopot..............16.05....... ....15.02-20.02 lula ..............27........olsztyn...........09.05............. 16.02 iwcia_27............27........Siedlce..........19.05.... ..........23.02 betkaa.........31.........łódzkie............25.05...... ........29.02 9 luty tak mowia.....21.....wlkp..........4.05.................9.02 lutowa mama ........31 .....pomorskie....12.05.............14.02. fruskawka............25.....wrocław.......16.05......... ....21.02 Neska33………………..33 …Tychy………….2.05……& #8230;……..09.02…chłopczyk paula1984kra......22.....kraków.............?........... ...23.02 malpeczka81.....26.....Gdynia.....29.04.....19.....05.02 ...chłopczyk? katarina3x3..........21.......Szczecin......13.05.......17.......17.02.2008.......???

Do fanek sportu nie należałam i nie należe ale moj luby juz pobiegł do sasiada bo tamten ma wiekszy telewizor heh 49cali i dobrze bedzie w domku spokoj:) Włsnie skonczyłam ogladanie programu O boze jak oni spiewaja hehe nie przepadam za nim ale jakos tak lecial i wiecie co zauwazyłam ze jak były zywsze piosenki dzidzia sie poruszała...taa wkoncu musi miec poczucie rytmu po mamusie hehe. Słyszałyscie o ty ze podczas ciazy powinnysmy dziecku puszczac jakas melodie ..po porodzie dziecko słyszac ja bedzie sie uspokajało bo bedzie mu sie kojarzyło z bezpiecznym łonem mamy..No i jeszcze ze jak podczas ciazy sie słucha muzyki powaznej to dzidzia madra sie rodzi...ja sie zbieram i zbieram za znalezienie odpowiedniej melodi dla malucha...A co wy o tym myslicie?? Katarina wysokich lotów i badz z nami w kontakcie:) Sylwia to o ktorej Ty chodzisz spac?? ja musze sie przyznac ze ok 2 w nocy choc wiem ze powinnam wczesniej:)

katarina , jesli tu jeszcze zaglądniesz życzę ci szczęśliwej podrózy o wspaniałego pobytu w Polsce :) Sylwia,chyba zrobię ta bagietkę, mniam a ja zrobiłam już dokońca kolejny przeglą ciuchów, i np. ,zamierzam wykorzystać taką sukienkę która jest z za krótka i za mało dopasowana , i nie nosiłM JEJ ,ALE BĘDZIE ŚWIETNA JAKO TUNIKA NA SPODNIE I POD BLUZKĘ , chyba niechcący włączył mi się caps lock i wszyło dużą literą, sukienkę letnią, która jest luźna i też jej nie nosiłam, skrócę i będzie tuniczka, taka na bluzeczkę , i troche jeszcze innych kombinacji planuje, zobaczymy :) pozdrawiam

dziewczyny albo śpicie albo kibicujecie piłkarzom, szkoda, chyba juz sobie nie porozmawiamy, więc dobraanoc, choc znając mnie napewno od czasu do czasu jeszcze tu zaglądne zanim pójdę spać :), coś mnie mdli, chyba za duzo zjadłam bobu :(, a na kolacje taki słodki serek, chyba zły zestaw, w duzym odstępie czasowym, ale jednak

cześć mamusie, katarina, miłego pobytu w Polsce Ci życzę. W temacie meczy, właśnie mąż jest tak zajęty meczem, że nic nie dociera. Słyszę z pokoju jak dochodzą różne dziwne odgłosy. Klaskanie i okrzyki prawdziwego kibica. Trochę mi go szkoda, bo siedzi sam, ale ja niestety nie lubię piłki, nawet jej nie rozumiem. No ale już niedługo będzie miał toważystwo ;) W końcu w brzuszku moim rośnie nam chłopczyk. hehe Też już się rozgądamy za wózkami. Niestety ten co mamy nie da rady \"obsłużyć\" drugiego dziecka, ledwo zipie. Też chcemy kupić taki wielofunkcyjny, żeby nie wydawać po kilku miesiącach pieniędzy na spacerówkę. I jest jeszcze jedna bardzo ważna sprawa, jeśli chodzi o wóżki. Musi po złożeniu mało miejsca zajmować w bagażniku. Dlatego pierwszy wózek jak kupiliśmy, to szybko się go pozbyliśmy. Pod tym względem był niewypałem. Często oprócz wózka w bagażniku potrzebujemy miejsce na zakupy, ale gdzieś dalej jedziemy to jeszce parę toreb, więc dla nas jest to ważne. Jenny, myślę, że z tego wózka będziecie zadowoleni. Jest bardzo zgrabny. Och, koniec meczu. Kończę i idę spać. Boli mnie głowa, buuuu. Niestety ostatnio coraz częściej, a tabletek aż tyle nie można brać. dobranoc

co do składania wózka, to my kupowalismy samochód rok temu i wtedy wiedziałam, że napewno wkrótce zaczniemy sie starac o maleństwo,i dlatego kupilismy kombi, żeby zmieścił się wózek i inne potrzebne rzeczy, aoprócz tego z tyłu, tam gdzie siedzą pasażer. jest sporo miejsca. Moja koleżanka przyjechała do mnie swoim samoch,. ona musi ściągać kólka , żeby spakować wózek, a do mojego zapakowalismy ten sam wózek już bez potrzeby odkręcania kółek.

Dziekuje dziewczyny:)ja tez uciekam juz spac po woli jakis mnie znow dziwny nastroj zlapal ale bardzo sie ciesze z jutrzejszego dnia pozdrawiam i do jutra spijcie slodko:)