Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika33

Trudne relacje

Polecane posty

Gość kika33

Miałam wczoraj bardzo nieprzyjemną rozmowę z moją teścową. Ostatnio jej ulubionym tematem - zwłaszcza na rodzinnych spotkaniach było krytykowanie głównie mnie, że nasze dzieci są niewychowane, niegrzeczne i jakby Ona je wychowywała to byłyby zupełnie inne. Ja nie odzywałam się, udawałam, że nie słyszę, machałam ręką....ale przelało się. Wczoraj sytuacja się powtórzyła poraz kolejny.. Więc gdy byłyśmy same powiedziałam Teściowej spokojnie i stanowczo, ze jestem zła na nią i dotknięta tym, że podważa moje kompetencje jako matki, krytykuje mnie i niesprawiedlwie ocenia....i nie życzę sobie, żeby w towarzyswie wypowiadała się o mnie w ten sposób. No i oczywiście obraziłam majestat, usłyszałam że taka gówniara nie będzie Jej zwracała uwagi, że jej noga więcej u nas nie postanie i takie tam....Mimo, że uważam, że słusznie zwróciłam Jej uwagę i miałam rację, to mam taki niesmak, zastanawiam się czy nie postąpiłam zbyt emocjonalnie? Może nie trzeba było zaczynać tematu? Ale cóż stało się! Jednak źle mi z tym.

Gość zrobiłaś dobrze
ta kobieta nie ma szacunku do ciebie i pozwala sobie na wycieczki zbyt daleko idące. Poza tym co to za metody wychowawcze: krytykowanie rodziców w obecności ich dzieci? Dobrze zrobiłaś, ja zrobiłabym tak samo

kika33 przestan siebie obwiniac!!! znalazla sie dobrze wychowana!! nikt dobrze wychowany nie mowil by tak przy obiedzie przy stole!!! bardzo dobrze zrobilas pokaz jej ze nie dasz soba pomiatac!!

Gość kika33
Dziewczyny! Dzięki za wsparcie! Bardzo jest mi potrzebne. Na szczęście nie muszę na codzień przebywać z moją "ukochaną" Teściową, a toksyczne relacje trzeba likwidować!

Gość do chyba taak
moją teściową zlewam nie lubie fałszu dała sie przekabacic Alce to niech se ją ma Nie wiem nawet czy mnie nie obgadywały;) napewno bo matka stale mu d.. truła, ze zostawił dziecko- czytaj Lak sama ma byc z nią w takim razie nie mam zamiaru ją znać ani sie z nia zaprzyjazniac:) wisi mi to.

Gość do chyba taak
szykowała dla niego duzoo smoły..:O modliła sie oto.. ja sie nią rozczarowałam Miałam ją za taką madra osobe, a tu takie cos:O stereotypowa baba sama ma na sumieniu cos a jego ocenia, ze zły. Nie zły, bo zabic nie dał, a ona tak:) Tylko go dołowała.. tez przyczyniał sie do tego ze ma rane na sercu..

Bardzo dobrze zrobiłaś że zwróciłaś uwagę teściowej. Poza tym jeśli jesteś matką to chyba nie jesteś gówniarą. Nie daj sobie wejść na głowę. Twoja teściowa zachowala się niekulturalnie.