Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rediii

Escapelle -- wpadka ---- help!!!!

Polecane posty

Gość Rediii

Hey Mam problem, a mianowicie. Wczoraj kochalam sie z chlopakiem i zsunela sie prezerwatywa tzn ona zostala we mnie. Chlopak nie konczyl we mnie, sama usunelam gumke i nie byla peknieta. Dzis bylam u gina i przepisala mi escapelle. Boje sie go zarzyc poniewaz kilka miesiecy temu bralam tabletki anty i bolaly mnie nogi. Powiedziala mi ze to ogromna dawka hormonów i jak bedzie mi sie cos dziac (krwotoki cos z nogami itp) to nie wezmie za to odpowiedzialnosci i musialam podpisac oswiadczenie. W sumie to byl 13 dc a cykle trwaja 30 pare dni. Ostatni mial 38. Dziewczyny co mam zrobic? Czekam na odpowiedzi.

Gość ...................../........
No Kochana sama musisz wiedzieć co jest dla Ciebie ważniejsze, czy własne zdrowie czy ewentualna ciąża..

Gość ...................../........
ja bym wybrała raczej zdrowie Skoro lekarka nie bierze odpowiedzialności za skutki tych hormonów to chyba świadczy o tym że może sie to dla Ciebie skończyć źle....

w postinorze tez jest duzo hormonow, chyba prawie tyle samo co w escapelle nie wiem autorko co Ci doradzic... :(

Gość Rediii
Kuźwa sama niewiem co mam robic :( czy mial ktos jeszcze taka sytuacje taka jak ja???? No tak spadla tylko gumka a skonczyl w papierze toaletowym Natia no ale w ktorym dniu cyklu sie kochalas? W sumie wole zdrowie chociarz lekarka upewniala mnie ze ta tabletka nie grozi zyciu. Mam kochanego chlopaka i wiem ze wrazie ciazy mnie nie opusci, wolalabym zeby tego dzieciątka nie bylo, nikt nie mugl przewidziec ze tak sie stanie... Wypowie sie ktos jeszcze?

Gość też ostatnio
miałam podobną sytuację i do tego prawdopodobnie niepłodne dni i wzięłam postinor na wszelki wypadek! dla mnie ciąża byłaby.. ojej.. no cóż mam 18 lat jeśli przeżyłabyś jakoś ciążę to możesz nie brać.., ale już chyba lepiej się pomęczyć z cyklem itd z tymi hormonami i mieć pewność, skoro narazie nie chcesz dziecka.. trudno doradzić..

Gość Rediii
Natia no wlasnie to byl dzien 12-13 dc a cykle mam dlugie, Facet nie spuscil sie do gumki tylko na zewnatrz. Mam wykupiona tabletke ale nie chce jej brac skoro ma mi zaszkodzic. Nie mam jeszcze zadnego dziecka a mam 19 lat. Pani gin powiedziala mi ze patrzac pod kątem dlugosci cykli (a mam je dlugie) to nie powinno nic sie stac. I co o tym myslicie??? Zajebiscie caly miesiac w stresie 😠

Gość Koramina
Hej! Też swego czasu byłam w podbramkowej sytuacji i lekarz przepisał mi właśnie Escapelle, po zażyciu byłam trochę bardziej senna i nieco bolały mnie piersi, ale szybko wszystko minęło i potem było już ok. Mamą nie zostałam. To jest dawka hormonu, więc życiu nie zagraża, ale możesz troszkę wpłynąć na długość cyklu- wydłużyć go lub skrócić. Oczywiście decyzja należy do Ciebie.

Gość Rediii
Bez wachania bym wziala ale skoro po hormonach bolą mnie nogi i grozi to zakrzepicą itp. Chlopak mnie zapewnia ze napewno nic sie nie przedostalo a gumka byla cala, a spuscil sie po za mną

Gość Rediii
Moze wypowie sie ktos jeszcze???

Gość przestraszone899
no to myślę, że nie masz większych powodów do zmartwień jeśli tak się stało... Mojego chłopaka siuśki niestety zostały we mnie.. w niedziele wzięłam tabletkę E., 17h po stosunku. 13 dzień cyklu, czyli najgorsze co może być... Wczoraj bolała mnie głowa i psychicznie byłam załamana, ale to już chyba ogólnie.ze stresu. boję się co dalej, okres mam dostać za 2 tygodnie :(( nie miałam jeszcze żadnego plamienia..chciałabym zrobić test, żeby się upewnić.. co mi radzicie? pomóżcie :(( pozdrawiam, P.

Gość przestraszone899
oj widzę, że to było jakiś czas temu.. ciekawe jak się skończyło, jak masz możliwość to napisz, dzięki i pozdrawiam cieplutko :)

Gość beatrycze24
przestraszona, ja bym spokojnie poczekała na ten okres, escapelle wzięłaś w pierwszej dobie, więc skuteczność jest wysoka, a co do testów ciążowych, to możesz spróbować zrobić taki wykrywający ciążę tygodniową, ale najlepiej test zrobić 2-3 dni po spodziewanym okresie jeśli nie wystąpił.

Gość *nika
hej! 13 sierpnia pozno w nocy mielismy własnie wpadke, niestety gumka pękła prze samym wytryskiem i to wszystko zostalo we mnie. bylam w 9 dniu cyklu. Escapelle wzielam w czwartek 16. pozniej dosyc zle sie czulam bolal mnie brzuch, mialam mlosci, dusznosci, obolale piersi, bylam rozdrazniona i ogolnie troche "spuchlam". to byl moj pierwszy kontakt z hormonami (i to jeszcze taka konska dawka!) po 5 dniach dostalam plamienia i mysle ze wszystko ok jest. teraz czekam na swoje prawidlowe krwawienie, ktore planowo powinnam dostac w pierwszym tygdniu wrzesnia i jedno mnie tylko zastanawia i mam do was pytanie: teraz mam dni nieplodne tak? jajeczko zostalo usuniete przy tamtym plamieniu po tabletce? prosze o odpowiedz

Gość *nika
i jeszcze jedno pytanie: ile zaplacilyscie za escapelle???? mnie ta impreza kosztowala łacznie 100zl + duzo nerwów- 30 zl za wypisanie recepty (bylam na wakacjach nad morzem i zapomialam ksiazeczki) a prawie 70zl kosztowala tabletka chociaz pani doktor mowila ze kostuje cos kolo 30zl:/

Gość kk85
mnie taka "impreza" kosztowala 170 zl.100 za badanie i usg,70 za tabletke.Jakby byla dzidzia to bysmy zartowali,ze jeszcze przed zaplodnieniem nas naciagala ;) poza tym u mnie tez nie bylo zadnych plamien,okres dostalam pare dni przed terminem,jakis taki dziwny napoczatku byl,ciemnobrazowy z duza iloscia sluzu:/ a w przyszlym tyg ide do gin,zeby mnie zbadal,bo nigdy nic nie wiadomo ;)