Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlooodaa

uczulenie na slonce

Polecane posty

Gość mlooodaa

i co dalej????????????? juz nie bede mogla sie opalac?? najgorsze ze to swedzi moze jest jakis sposob moze ktos tez tak ma czy to tylko ja??????????????? pomocy

Wystarczy dosc wysoki filtr do opalania. Najlepsze są z AA. Też mam uczulenie na slonce, ale odkąd ich uzywam jest o niebo lepiej. W Polsce uzywam nizsze, ale nad cieplym morzem conajmniej filtr nr 30. Czasami wyjdzie uczulenie mimo to, ale duzo rzadziej i mniej.

Gość mlooodaa
i to wystarczy????????????????

Od zawsze masz to uczulenie? Czy niedawno się pojawiło? A czym się dokładnie objawia? Może lepiej idź do dermatologa. Filtr 30 jest za niski przy uczuleniu,powinnaś używać blokerów.Kosmetyki AA nie mają filtrów fotostabilnych.Polecam krem apteczne typu Avene czy LRP, a z tańszych Nivea czy Iwostin .

Gość mlooodaa
od wczoraj czyli od niedzieli swedzi i sa takie krostki cos jak pokrzywka

I to pojawia się tylko jak wyjdziesz na słońce, a potem znika, tak? A na jakich częściach ciała?

Gość ja...ona
ja tez mam uczulenie na slonce pierwszy raz pojawilo sie u mnie w zeszlym roku mialam ssypane cale rece nogi i dekolt kupilam sobie krem z najwyzszym filtrem wzielam wapno i bralam zyrteks i smarowalam jakims zelem dlugo nie moglam sie uporac i w tym roku mam powtorke z rozrywki narazie tylko na rekach :(

Gość mlooodaa
na dekolcie to mam i na rekach ale na gorze, no i na slonku wychodzi znowu ale tak szybko wcale nie znika fajny poczatek lata a co z wakacjami????????? zero slonka? jutro ide do apteki po krem i mam nadzieje ze to pomoze i bedzie ok

Gość mam to już kilka lat
musisz iść do dermatologa. Przepisze Ci jakąś maść, leki. Doradzi jaki krem będzie odpowiedni. Ja stosuje SVR 50 prawie przez cały rok i muszę ciągle uważać na słońce

Gość mlooodaa
a tak w ogole mozna sie z tym uczuleniem choc troche na slonce "wystawiac"? oczywiscie nie teraz za jakis czas???

Gość wspolczuje

U mnie pojawia się tylko przy bardzo duzym naslonecznieniu (np.byłam obsypana w Tunezji i w Hiszpanii), lub przy pierwszych kontaktach ze sloncem (zwlaszcza gdy aktualnie cos pyli - bo jestem alergikiem). Czasami biore też Telfast - lek na uczulenia od slonca, zapisywany przez lekarza. Polecam kremy do opalania z AA, gdyz odkad ich uzywam ani razu nie mialam uczulenia. A w zeszlym roku intensywnie sie opalałam w Turcji, w samym środku sezonu. A więc powodzenia. Wiem jakie to okropne, zwłaszcza na dekolcie lub rekach. W Tunezji mialam pokrzywke takze na nogach. Pomaga wapno i Panthenol. No i oczywiscie dopoki nie zniknie, musisz zapomniec o wystawianiu na slonce tych miejsc, bo wtedy bedzie jeszcze gorzej.

Gość poki co
kupilam krem iwostin SPF 50 gdyz kosmetykow z AA nie moge uzywac no i zobaczymy czy to cos pomoze ale poki co to slonca nie ma dzieki temu zeszlo mi to uczulenie i nawet opalenizna mi zbrazowiala