Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wątpliwości me

Osoba prywatna organizuje kolonie-na co uważać?

Polecane posty

Gość wątpliwości me

Znajoma ma syna, do którego przychodzi na korepetycje emerytowana nauczycielka matematyki. Zaproponowała ona, że zorganizuje kolonie dla dzieci, które ma na korepetycjach. Kolonie mają trwać 10 dni i odbywać się nad morzem. Jednak obie, i ja i znajoma, mamy wątpliwości co do tego, by puścić dziecko z nią na wakacje. I tutaj moje pytanie: do kogo zwrócić się o poradę o organizacji wypoczynku przez osoby prywatne? Co osoba organizująca wypoczynek letni dla dzieci musi posiadać oprócz licencji organizatora wypoczynku? O co pytać tą Panią i o jakie dokumenty potwierdzające szczerość jej intencji prosić?

moim zdaniem lepiej skorzystać z usług jakiejś profesjonalnej firmy. sama mogę Ci polecić biuro ok-tours, przynajmniej wiadomo z kim dzieciak jedzie, kto za nie będzie odpowiedzialny. poza tym chyba dobrze mieć pewność, że nie będzie leżeć pół dnia i spoglądać w sufit, zorganizowane obozy jednak zapewniają zapełnienie czasu w stu procentach, i o to właśnie chodzi! :)

Gość isia_pysia
ja tez polecam bardziej profesjonalne biura ktore od lat zajmuja sie robieniem kolonii np. krakowski harctur

Popieram przedmówców... Jakoś nie byłabym w stanie wysłać dziecka na taki wyjazd. Chociaż z drugiej strony - ta osoba nie jest już taką znowu obcą i teoretycznie nie powinniśmy się bać o dzieci w takiej sytuacji - zwłaszcza, że udziela ona im korepetycji, a więc ją znają... W każdym razie stawiam na wyjazdy zorganizowane przez biura jak choćby to ok-tours.