Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

laviana

ZACZYNAM NOWĄ PRACĘ...

Polecane posty

Hej. Tydzeń temu otrzymałam wspaniałą wiadomość, mianowicie pracę w banku. Byłam strasznie szcześliwa, aż do czasu czasu gdy ludzie z mojego otoczenia(nie licząć rodziny) zaczeli mi wymieniać minusy tej pracy że będzie cieżko itp. No i przyznam się szcczerze że zasiali we mnie niepokój i obawę. Dziewczyny czy któraś z was jest w podobnej sytuacji? Może razem będziemy się wspierać...

Gość do chyba taak
a ja nie zaczynam nowej pracy:P I moj facet spieprzy ode mnie gdzie pieprz rosnie:P tak jak to było w 2005:)

nie masz przymusu pracy, jak Ci sie nie spodoba, zawsze możesz zrezygnować wszystko zależy od szefa, współpracowników, stanowiska, jakie zajmiesz nie ma się co na początek tak stresować, wiadomo, że jak się przychodzi do nowej pracy, to trzeba się dużo nauczyć, nikt nie rodzi się z tymi umiejętnościami, szkoła też daje tylko baaardzo teoretyczne podstawy głowa do góry, weź sobie coś do jedzenia, żeby Ci z nerwów brzuch nie bolał (też jakiś kubek i ulubioną herbatę,/kawę - nie wiadomo, jakie sa zwyczaje w formie, czy każdy ma swoje, czy jest firmowe) i żebyś nie czuła się głupio, jak wszyscy będa mieli przerwę, a Ty nie będziesz miała w czym wypić herbatki :)

nie ma za co, każdy kiedyś zaczynał, niektórzy nawet po kilka razy :)

Ja pracuję w banku i niczego tu strasznego nie ma. To po prostu kwestia przyzwyczajenia. Na początku zazwyczaj nie jest łatwo, ale z biegiem czasu jest lepiej. Na jakim stanowisku będziesz pracować?

Gość ogrodniczka a
lavianko gratuluję i...zazdroszczę, bo sama szukam pracy. A czy powiesz jak dlugo szukałaś zanim trafiłaś tę pracę? Nie rpzejmuj się uwagami rodziny, na peno dasz radę...:)

laviana ja zaczynam w ten piatek ;) Jak mi nie bedzie odpowiadac, to zrezygnuje, ale sprobowac trzeba, moze bedzie ciekawie :) Niepewnosc moze sie zawsze pojawiac, a i poczatki sa najgorsze, bo trzeba sie przyzwyczaic i przystosowac. Nawet jesli popracujesz tam 3 miesiace, to bedziesz miala cos nowego w cv :) Powodzenia

Gość ogrodniczka a
im in love--> powiedz cos prosze o tej pracy 😭

Ja też zaczynam w piatek będę pracować na stanowisku opiekun klienta w getin bank. Szukałam pracy pół roku, dzień w dzień nan stronach internetowyh, mnóstwo wysłanych cv i w końcu się udało:-)

Gość ogrodniczka a
a duzo wysłałaś CV? ile godzin dziennie dałaś radę nad tym siedzieć...bo ja mam wyrzuty, ze za malo robię ...

znalazlem ja przez urzad pracy, ale przebieralam w ofertach, bo powiedzialam, ze nie bede pracowac za minimum krajowe, a tu bedzie stala umowa, pensja calkiem niezla jak na poczatek + dodatki za wyniki. Praca w charakterze przedstawiciela regionalnego, wiec komp, komorka i auto. Oczywiscie autko nie na wylacznosc, ale wazne ze nie wymagali wlasnego :) Cos wiecej ciezko mi powiedziec, bo dopiero zaczne. Nie chce podawac branzy, bo jest charakterystyczna. Dodam, ze raczej meska. :)

No to gratuluję uporu. Czyli Twoja praca będzie polegała na obsłudze klienta. Ciekawa praca. Od ludzi można się bardzo dużo nauczyć. No minusy też są, ale zauważa się to dopiero, kiedy praca zaczyna się nudzić, a przez pół roku może nie zdąży Ci się znudzić.

Gość ogrodniczka a
aha, dziękuję ze mi odpisałaś🌻 :)

powiedzmy 2 -3 godznki dziennie do tego dochodziło jeszcze studiowanie gazet, i jeszcze jedno jeśli natrafisz na ofertę pracy to zawsze lepiej jest pójść złożyć cv i list osobiście niż wysłać aplikację e-mailem, powodzenia będę trzymać kciuki...

ja szukalam dlugo, bo jak juz napisalam, nie chcialam pracowac za minimum. Wysylalam cv na oferty z gazet, z internetu, w koncu sie trafilo z urzedu :) Nie siedzialam codziennie nad ogloszeniami i cv, bo juz mialam kryzysy, tresci ogloszen znalam juz na pamiec i az mi sie niedobrze robilo na mysl, ze znow bede czytac to samo

Gość ogrodniczka a
im in love-->Tobie też dzieki za wpis...:) no wlasnie ja tez patrzę, żeby nie wymagali swojego auta...:o zaraz się zabieram za wysylanie 😭 ps.Boże spraw, żeby mi się tak chciało....

Ja szukam od 6 miesiecy z hakiem, nawet za niska place, ale nic:(

sprobujcie w pup, tam naprawde czasem zdarzaja cie nawet niezle platne i ciekawe oferty :) Nie wierzylam, ale od kilku dni wierze :)

Gość ogrodniczka a
Silvanko -->moze robisz jakiś błąd w szukaniu? W jakim rejonie szukasz i jakiej pracy?

Gość a mnie nie
też szukałam z pół roku, w końcu dostałam po znajomości tylko, ze to było 5 lat temu moze teraz jest łatwiej, nie wiem ale powiem jeden witz: byłam tak zdesperowana, że poszłam nawet do ciuchlandu, proponowali pracę sprzedawczyni wchodzę, pytam a babka "Czy ma pani doświadczenie w sprzedaży odzieży damskiej?" Padłam z wrażenia :)

Gość ogrodniczka a
im in love--> dzięki za radę :):)zobaczę tam też

Czasami warto się przejść na spacer i pooglądać wystawy, ja tak zanlazłam ofertę pracy do dominet Bank, no ale dostałam pracę w innym banku

ogrodniczko niestety to miasto malo rozwiniete i najwieksze bezrobocie tutaj jest - warmia i mazury. Wysylalam juz mnostwo CV bylam na wielu rozmawach, ale jak uslyszalam, ze po jednym dniu ogloszenia, ponad 90 CV juz dostal facet to normalnie wymieklam. Naprawde to nie jest duze miasto, ale bezrobocie jest ogromne. Tutaj jak ogladam ogloszenia to wszedzie poszukuja tynkarzy, slusarzy, stolarzy, budowlancow, kierowco, a dla kobiet co 10 ogloszenie to opiekunka do dziecka, do starszej osoby, a do 15 do biura. Do bankow to nawet nie ma ofert!!!

Silvanko najważniejsze to się nie poddawać ja jestem ze śląska i miałam wsparcie z pup w postaci stażu, wiem że oferują jeszcze przygotowania zawodowe oraz pracę interwencyjną czasami warto spróbować jak fajny szef się trafi to może zostawi na stałe :-)

laviana tylko, ze ja juz nie jestem zarejestrowana na posredniaku. U Nas teraz kazdego chamy przymuszaja do ponad 3 miesiecznego kursu na jakiegos kelnera... Sorry, ale to sie mija z moimi oczekiwaniami i studiami, no i ja potrzebuje pracy platnej a nie kursu za ktory nie dostane ani grosza. Moja kolezanke to przymusili, ze jak nie pojdzie na ten kurs to zabuora jej zasilek... W ogole to rejestracja trwa troche no i ja za jakis czas chce wyjechac do innego miasta wiec nie zalezy mi na tym, aby zostac u jakiegos pracodawcy do grobowej deski.

Gość ogrodniczka a
Silvanko moze spróbuj zmieniac miejsce zamieszkania?

ogrodniczka tak wlasnie chce, na pewno to zrobie, ale teraz nie mam za co i z kim. Czekam az wroci moj facet, mielismy wyjechac juz w listopadzie, ale tragedia Nas spotkala i teraz go nie ma w Polsce, a ja czekam na Jego powrot:(

Gość ogrodniczka a
a co się stało? a moze sama spróbuj działać i nie czekać na niego?

Gość praca w banku
? Dziękuję bardzo! :-O Nie wyobrażam sobie ubierania się w garnitur podczas obecnych upałów :-O