Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _ cisowianka_

Obowiązki świadkowej na ślubie cywilnym

Polecane posty

Gość _ cisowianka_

Gość złożenie podpisu

Nie ma żadnych oprócz tego, że jest świadkiem i podpisuje jako świadek dokument zawarcia małżeństwa. A o jakie ci dokładie obowiązki chodzi?

o matko zanim zasmiecasz forum to użyj wyszukiwarki i wpis hasło obowiązki świadków świadkowej... To po prostu powielanie kolejnego tematu...

Gość _ cisowianka_
bo ślubie jest uroczysty obiad .. to świadkowa organizuje panieńskie?

Gość _ cisowianka_
przepraszam, że kogoś uraziłam

Cooo? Zależy czy panna młoda chce panieński. Ale ja jak bym robiła to bym go sobie sama organizowała. Swiadek jak dla mnie to funkcja, że się tak wyraże reprezentacyjna, za nic nie zrobiła bym ze świadka osoby która ma organizować moje wesele. Zapytaj się panny młodej, czy robi wieczór, czy nie.

Gość _ cisowianka_
tak robi

Gość cisowianka ale jesteś
rozgarnięta :O dawaj konkretne pytania albo spadaj bo konwersacja z tobą męczy

Gość Koza w trampkach
ja ostatnio bylam swiadkowa na slubie cywilnym z tym ze po slubie bylo normalnie wesele przed slubem organizowalam wieczor panienski sama w zupelnosci bez zadnej pomocy panny mlodej ona mi tylko mailem wyslala liste dziewczyn ktore chce na ten wieczor zaprosic i ich telefony na slubie swiadkowa odbiera kwiaty ktore daja w prezencie a swiadek prezenty a w czasie wesele aswiadkowa bierze udzial w roznych konkursach zacheca osoby do zabawy i tanca ja tak przynajmniej mialam

Gość Koza w trampkach
mam nadzieje ze Ci to wystarczylo

Ale tutaj jest mowa o przyjęciu. Wiec oczepin ani nic takiego pewnie nie będzie. Bo domyślam się, że w jakieś restauracji będzie. A co do wieczoru panieńskiego. W życiu. Żadnych kosztów dla świadkowej. Dlaczego ma płacić za moje wesele, i moją impreże.

Gość a gdzie ta autorka sie podział
? :O

Gość Koza w trampkach
to fakt ja bym swojej swiadkowej w zyciu tak nie zostawila ale sa rozni ludzie - ja pannie mlodej powiedzialam albo prezent albo wieczor bo nie stac mnie na dwie te rzeczy

Gość przypanna mloda
Moja swiadkowa jest moja siostra slub cywilny we wrzesniu tego roku. Wieczor panienski ja organizuje nie bede narazac siostry na koszty dodatkowe. Pozatym bede tylko ja ona i dwie przyszle szwahierki w tym jedna w stanie blogoslawionym. Posiedzimy w domu napijemy sie wina i ploteczki i starczy. W szczegolnosci ze slub skromny bez zadnej pompy