Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie *

jak radzicie sobie z porannym szybkim biciem serca?????????

Polecane posty

Gość poradzcie *

Miewam to od bardzo dawna, po sniadaniu zwasze przyspiesza do 120 i trwa to moze 15 minut, potem pod wieczor albo wcale, moze to nerwy, tetno nie spada ponizej 80.Wnocy zdarzaja sie kołatania.Byłam u lekarza nic groznego nie stwierdził, poza wypadaniem płatka, kazał brac propranolol dorażnie, magnez

Gość fffff
pije szklanke wody

Gość beta bloker

Gość Elilka 26
Witaj, ja też mam problemy z przyspieszonym biciem serca. Spróbój pić melisę, może Ci pomoże

mi juz to minelo kilka lat temu kiedys bralam propanolol i inne leki na serce, a pozniej lekarz mi to wszytko odstawil bo juz wystarczyl magnez, ale kazal mi brac wieksza dawke. mialam kupowac MAGNEZIN 500 (mowil, ze to najlepszy magnez) i bralam tabletke rano i po poludniu (na poczatku bralam 2 szt 2 razy dziennie), sama sobie dokupywalam wit B6 zeby magnez lepiej sie wchlanial i mi pomoglo

Gość przerabane och

Gość +++++++________________

wykonuj je dopoki serce sie nie uspokoi i koncentruj sie na nich.przy nabraniu i wypuszczeniu powietrza rob 5 sekundowe przerwy.mi pomaga.mozesz tez przylozyc do serca cos zimnego.poza tym swietny przynajmniej dla mnie jest validol.

Gość ginger77
ja tez mam wypadanie platka. Kiedy ma sie napad powinno sie polozyc i wstrzymac powietrze jednoczesnie naciskajac miesniami brzucha na kiszke stolcowa (tak jakbys chciala ... yyy no wiesz) i wtedy przechodzi. Tato mnie nauczyl, bo byl na szkoleniu medycznym. mowil tez o ugniataniu galek ocznych, ale to mi nie pomaga.

Gość radzcie

Gość poradzcie*
ginger77 a biezesz jakies leki?

Gość Misiowa***
Witaj, powinnaś wykonać badanie Holtera, czyli zapis ekg przez 24 godziny. Tego nie powinno się lekceważyć. Pozdrawiam.

mam tak samo..dosc czesto z rana serce bije mi szalone i czasem w srodku dnia..bylam u lekarza i nic nie stwierdzil...jednynie przyspiesona akcje serca kolo 120..przepisal mi propranolol i tyle..a mnie to meczy..przeszkadza..

Gość czy to już na zawsze zostanie

Gość nieeeeeeeeeeeeee

Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, że propanonol ogłupia serce? To jest lek o krótkotrwałym działaniu, powoduje, że serce raz zwalnia, a potem przyspiesza. Zmień go na leki o całodobowym działaniu, bo inaczej padniesz. Takich leków jest w cholerę, tak jak propanonol są z grupy beta blokerów, ale hamują też wydzielanie adrenaliny, co jest dla serca zdrowe. Te leki to np Bisohexal, Bisocard, ale jest ich więcej. U mnie dzięki nim tętno się ustabilizowało, chociaż kiedyś miałam tak jak Ty. Dzisiaj mam 60-85. PS. Wodę to sobie można wypić na kołatanie serca albo PRZYSPIESZENIE pulsu

Gość tak to prawda
ja biore Betaloc

Gość tak to prawda
Dno a długo brałes te leki,kiedy trzeba przestać?

Przyspieszenie tętna jest normalnym zjawiskiem zaraz po posiłku, szczególnie tym pierwszym. Żołądek rozszerza się i uciska na przeponę, ponadto znaczna część krwi spływa w pobliże żołądka, aby pobrać składniki odżywcze, stąd prosty wniosek- serce ma mniej krwi i przyspiesza pracę, aby wyrównać deficyt tlenu. Może to być również efekt nerwicy, życia w stresie... Propranolol jest dobrym lekiem, jednak raczej do stosowania doraźnego, od czasu do czasu. Wtedy przynosi bardzo dobre efekty i nie upośledza czynności serca. Dla mnie jest to niezastąpione \"koło ratunkowe\" przy migrenie. Tachykardia może być też spowodowana odwodnieniem organizmu, stąd może ktoś tu napisał, że pije szklankę wody;) U mnie szklanka wody zaraz po przebudzeniu to codzienny \"rytuał\" od lat.:) No i oczywiście warto co jakiś czas uzupełniać niedobory magnezu (szczególnie, gdy występuje drżenie mięśni, to klasyczny objaw niedoboru Mg). Witamina E jest bardzo ważna dla serca, polecam kapsułki MBE, jest to połączenie magnezu i witamin E oraz B6.

Bardzo skutecznym i bezpiecznym preparatem stosowanym przy szybkim biciu serca, ale także w stanach wyczerpania, szybkiej męczliwości, wyczerpaniu psychicznym, są ziołowe krople Neocardina. Bardzo polecam!:)

Gość up5555
woda sodowa a dlaczego bierzesz propranolol przy migrenie?

Ponieważ propranolol rozszerza naczynia obwodowe, a migrena to zwykle zwężenie któregoś z naczyń krwionośnych mózgu. Czasem wystarczy odpowiednio wcześnie sięgnąć po proplanolol i nie dojdzie do ataku migreny, a czasem muszę wziąć go razem z ibupromem lub apapem:) Oczywiście biorę najmniejszą dawkę, czyli 10 mg.

miałam tak zawsze wieczorem i w nocy myslałam ze umrę znajomy polecił mi neospasmine i przeszło

Czyli pewnie było to na podłożu nerwowym. Z tego, co się orientuję, już tego syropu nie produkują, ale jest bardzo podobny- passispasmina i działa na to samo.

Gość ponawiam098

Gość upupupupupuuu

Gość Sercowe serduszko92
Hej.Też mam tak czasem i też u mnie nic nie stwierdzono.. A ile wy macie lat? Bo ja 15...