Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kati-inka

jaki makijaż na ten dzień?

Polecane posty

Gość kati-inka

macie pomysł jaki makijaż zrobić na dzień slubu? czy inaczej na samą uroczystość w kościele, a inaczej na wesele później? czy wolicie, aby makijaż był naturalny, czy żeby było go widać? ja co prawda ślub mam za kilka miesiecy, ale już myśle nad tym. będę wdzięczna za wskazówki wasze :)

Kati-inka! Kilka dni temu slub brala moja siostra. Oczywiscie poszla wczesniej do makijazystki/kosmetyczki. Wbrew panujacym regułom,iz makijaz panny mlodej ma byc dyskretny siostra zdecydowala sie na mocniejszy makijaz oczu. Nie byl to jednak mocny-wieczorowy makijaz lecz mocniej pociagniete brazowo-zlotym cieniem zewnetrzny kacik oka. Dodatkowym plusem bylo przyklejenie sztucznych rzes (nie na calej dlugosci lini powieki) lecz na koncach. Efekt byl piorunujacy! Dobrym pomyslem jest zrobienie dzien wczesniej lub kiedy chcesz makijazu probnego (bedziesz mogla zobaczyc w ktorej tonacji jest Ci najladniej). Powodzenia!

Gość Wielbicielka_pieknych_rzes
Nigdy nie rób sobie makijażu dzień wcześniej ! Nigdy nie oczyścisz skóry idealnie na dzień przed! No i leciutkie cienie, np. po tuszu mogą zostać lub między rzęsami i już będziesz wyglądać gorzej. Dzień przed wogóle bez make-upu i to obowiązkowo !! CO do oczu - to podstawa na ślub. Ogólnie całość może być delikatna, ale oczy podkreśl mocno, rzęsy pomaluj mocno, ale tak, aby zachowaly możliwie naturalność. Jak nie nosisz kresek na oczach lub nie malujesz dolnych rzęs - nie rób tego na ślub też. Sztuczne rzęsy ? Hmmm, nie jestem zwolenniczką, bo kurczę nigdy nie wiesz, jak to wszytko zareaguje razem. Mi np. po kilku godzinach czerwienieją oczy no i na ślubie bym nie chciała tak wyglądać :) Ostatnio wszedł na rynek super tusz, którym możesz podczas malowania decydować, czy malujesz dalej, tj. czy chcesz mocniejszego efektu, czy juz dość, jego konsystencja i szczoteczka na to pozwalają. Mówię o tuszu Astora - Volumetrix. Musisz mi normalnie obiecać, że go spróbujesz, bo na 100 proc. jestem przekonana że Ci się spodoba, biorąc pod uwagę moją wybredną naturę no i np. opinie o tym kosmetyku w sieci :) Cena ok. 25-26 pln. Efekt rewelacja. Może jeszcze ktoś potwierdzi ten mój typ ?

Gość kati-inka
dzieki dziewczyny za rady :) ale powiem szczerze, że teraz czuje sie jeszcze bardziej zdezorientowana :P też mi sie wydaje, że w takim makijazu ślubnym to nie ma co szaleć i najważniejsze to ładnie podkreślić oczy. pytanie tylko rzeczywiście, czy decydować się na sztuczne rzęsy (czytałam ostatnio, że znów zaczynają być modne), czy jednak zaufać samej mascarze? mówisz, że ten Volumetrix taki dobry? może kupie przy okazji, żeby wypróbować jeszcze przed ślubem... ale bede wdzięczna za każdą podpowiedź co jeszcze z tym makijażem...!

Ja tam nie ufam sztucznym rzęsom :). Poza tym mam znajomą, która swego czasu sobie doklejała i wyglądał komicznie. Ja stawiam na delikatny makijaż, ale zrobiony u profesjonalistki.

Gość Firanecka
No no , też lubię tego Rimmela, ale poważka, spróbuj sobie ten Volumetrix - też mam i efekt nie do przecenienia ! Możesz naprawdę decydować, jak oko ma wyglądać