Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o szybką odpowiedź

Escapelle a grzybica - odpowiedźcie mi - prosze

Polecane posty

Gość prosze o szybką odpowiedź

Mam już wykupiona Escapelle (zdobytą w krwawej walce niemalże) i mam ją łyknąć jak najszybciej, czyli teraz już, bo mineło 9 h po stosunku. Tylko pamietam moje tragiczne przejścia z tabletkami antykoncepcyjnymi i wieczną grzybicą pochwy i obawiam się, że mogę tak samo zareagować na tabletke "po", w końcu to hormony. Na pewno ją połknę, bo nie mam wyjścia, poza tym lekarz mnie uspokoił, że jak wezme teraz zaraz to zadziała i mam być spokojna. Tylko myślicie, ze powinnam np. lecieć do apteki i dokupić sobie jakiś Lacibios femina osłonowo czy moje myslenie jest bez sensu?

Gość sztoN
Ja tez się meczyam z grzybica po tabletkach, wzielam Escapelle, ale po niej nawrotu choroby nie mialam.

Gość koszarek
Na ulotce w skutkach ubocznych nie ma adnotacji,że moze sie pojawic grzybica, wiec nie powinna

Gość tenia
Escapelle należy do środków antykoncepcyjnych, a środki tego mogą choć nie muszą być przyczyną występowania grzybicy pochwy. Ogólnie zachwiania hormonalne mogą mieć na to wpływ. Jeśli już wystąpiła to trzeba ją wyleczyć odpowiednimi środkami, zażywać probiotyki typu lacibios femina, które odbudowują florę bakteryjną pochwy i uważać na siebie, bo grzybica lubi wracać. Czyli najlepiej w tym przypadku stosować profilaktykę.

Gość Ojka82
Mogła spowodować ale wcale nie musiała, choć skok hormonów mógł się do tego przyczynić. Escapelle jest środkiem antykoncepcji hormonalnej w końcu, ale wydaję mi się, że jak się bierze tego typu środek lub przyjmuje normalną antykoncepcję hormonalną to przydałoby się zainwestować w probiotyki, żeby uniknąć właśnie przykrych niespodzianek. W takim profilaktycznym stosowaniu to najlepiej się sprawdzi lacibios femina, bo jest doustna i ma potwierdzone działanie. - popieram w tym przypadku tenię.

Gość rafciu
Dusigrosz 2016 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Dusigrosz_2016 François Gautier to skąpy człowiek, który nie ma przyjaciół, ani kobiety. Pewnego dnia życie mężczyzny zmienia się za sprawą dwóch dam: szesnastoletniej Laury, która twierdzi, że jest jego córką oraz pięknej wiolonczelistki.