Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pajączek83

Coś na popękane naczynka na nogach

Polecane posty

Gość pajączek83

Błagam kobietki o jakieś rady. Co stosowac na popękane naczynka na nogach?? Mam ich doś sporo na łydce :( Masakra.

Gość a ile Ty pijesz wody
dziennie????

Gość pajączek83
no właśnie... Dziennie wypijam 2 kawy i 1-2 kubków herbaty :O Pije bardzo mało, ale nie potrafie zmusic się, żeby to zmienic.

Gość kubusiowa
oj, no wlasnie.. ja tez zauwazylam na lydce popekane naczynka... zastanawiam sie czy to moze byc od tego ze stosuje bardzo szorstkie gąbki i szczotki do masazu ciała.... :(

Gość Wypijam
ok 1.5lt wody...

Gość pajączek83
od dłuższego czasu miałam "pajączka" na łydce, który pojawił się po ugryzieniu komara (jestem uczulona :O), a teraz zauważyłam, że powstają nowe "od samości" :( Może jakiś krem?? NIe wiem jak z tym walczyc.

Gość należy wypijac
ok 2,5l wody dziennie,a teraz w upalne dni nawe 4l,woda uelastycznia naczynia,gdyż suche maja skłonnośc do pękania

Postaram się... ;) Ale to profilaktycznie. A jak zwalczy te, które się już pojawiły?

Gość one też moga sie wchłonąc
poza tym,można zastosowac ziólka z Miłorzębu japońskiego

Gość Nie potrzeba niczego
wiecej zastosuj wode i te ziólka i bedzie spoko,nie łap kilku srok za ogon,bo żadnej nie złapiesz:)

Gość a co powiecie
a mozecie podac dokladna nazwe tych ziolek?gdzie je dostac?

Gość dziewczyny a ja mam
podbijam

Gość lepiej zapobiegac..
a mi lekarka poleciła DETRALEX na popękane naczynka i skłonnośc do żylakow - jako profilaktyka bo jescze 30stki nie mam przeciez a juz takie problemy

Gość a c....
na recepte ten lek?

Gość a czy sa jakies

Gość uuuuuuuuu
oj tyle tych lekow ze nie wiadomo jaki wybrac

Gość hołardaaa
Tylko i wyłączeni galvenox żel. Dobesylan, wyciąg z kasztanowca, aloesu i pantenol usuwają i zabezpieczają przed pojawieniem się nowych popękanych żyłek.Żel stosujesz wprost na miejsce gdzie masz problem i wszystko dzieje sie samo. Polecam:)

Gość gość
rutyna i witamina C też pomagają.

Gość gość
ja kiedyś stosowałam kiedyś maskę może nie typowo na naczynka ale mi pomogła. Nie wiem do jakiego stopnia są one u Ciebie popękane i z jaką częstotliwością pojawiają się nowe pajączki ale spróbować nie zaszkodzi. Wrzucam Ci link żebyś sama mogła poczytać więcej na ten temat. http://trena.pl/maski-do-ciala/3456-farmona-cialo-aloesowa-maska-do-ciala-600g-ajurweda-5900117001295.html

Myślę, że w Twoim przypadku sprawdzi się zabieg na naczynka :) Miałam ten sam problem. Skorzystałam z zabiegu głowicą Hot-cold i po kilku tyg. nie miałam żadnych widocznych naczynek :)

Gość gość
No na pajączki na nogach tonie wiem czy jakikolwiek krem cokolwiek da... trzeba je zamknąć i pozbyć się problemu. ja byłam w Klinice dr Michajłowskiego na zabiegu taką maszyną co się nazywa ultraformer. Jeden zabieg i nie mam już tych okropnych pajączków. Jak się boicie, możecie iść na konsulty darmowe ;)

Gość gośćwewerwer
Polecam laserowe zamykanie naczynek laserem Nd:YAG w klinice Dr Legrand w Krakowie. Borykałam się z popękanymi naczynkami na udach i zabieg ten okazał się być bardzo skuteczny. Może nie należy do najprzyjemniejszych ale efekty są świetne. Polecam