Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

duda0

Miesiaczka a seks?

Polecane posty

Mam pewien problem. Mam 17 lat i chciala bym rozpoczac wspolzycie z moim stalym chlopakiem. Ale boje sie poniewaz mam problem z miesiaczka. Mam ja bardzo nieregularnie. Czasem co 35 dni, a czasem az co 47 dni. Bylam u ginekologa i P. powiedzila mi , ze mam poczekac przynajmniej 2 lata i jesli dalej tak bedzie to wtedy wrocic. Jednak nie chce czekac dwoch lat i nie chce tez brac tabletek antykoncepcyjnych. Mam 2 pytanka: skad mam wiedziec kiedy mam dni plodne, a kiedy nieplodne? I jak sie zabezpieczyc? Bo nie wyobrazam sobie byc w ciazy wmoim wieku:P

Gość taka sobie jedna z tłumu
A ja nie wyobrażam sobie sexu w twoim wieku .Jestes bardzo mloda możesz jeszcze poczekac.

a ja nie wyobrażam sobie seksu bez zabezpieczenia... nie chcesz brać tabletek? To nie jest rozsądne. No chyba,że zabezpieczasz się inaczej,ale prezerwatywy i kalendarzyk to niezbyt pewne metody. A skoro zadalaś to pytanie,chyba nie zależy Ci na powiększeniu rodzinki? A tak to się może skończyć...

jak to, prezerwatywa nie jest pewną metodą? prawidłowo używana - i nie pękająca - jest bardzo dobrym środkiem antykoncepcyjnym! wystarczy prawidłowo ją założyć przed stosunkiem, po stosunku zdjąć szybko i jak facet ochłonie zagonić go do łazienki żeby umył ptaszka ;) i skąd tu bobas? możesz dodatkowo stosować chemiczne metody antykoncepcyjne, mówię o globulkach, ale przed seksem musiałabyś wypróbować, jak na nie reagujesz. są dostępne w aptece bez recepty. no i wybierz się do pani ginekolog i poproś o receptę na postinor duo, żeby w razie pęknięcia gumki szybko polecieć do apteki i mieć problem z głowy :) skoro zdecydowałaś się na seks, to gadanie \"poczekaj\" nic nie da, dobrze że myślisz o zabezpieczeniu.

Gość doda-ajj
kiedy masz bardzo nierególarne cykle nie ma opcjii na wyliczenie dni płodnych i niepłonych-a swoja droga co to za lekarka-idz do kogos innego.

Juz mnei meczy ta moja miesiaczka. Bo zawsze mialam regularnie, a teraz sie \"popsulo\" i zamiast sie\"naprawiac\" to jest coraz gorzej. Ale to mozna leczyc tylko hormonami, a ja na razie nie chce ich brac. A wiecie moze ile kosztuja globulki?

wiesz co dni płodne/niepłodne wyliczysz najlepiej jak masz regularne cykle. jesteś b. młoda wiec ta \'metoda\' nie jest dla Ciebie .. Na prawde lepiej nie ryzykowac, a zabezpieczyc sie. bo za jakis czas jeszcze napiszesz temat \'czy ja jestem w ciazy? pomocy\' i dopiero bedzie. naprawde radze albo sie wstrzymaj albo dobrze sie zabezpiecz.