Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ppielegniarka

ppielegniarka odpowiada

Polecane posty

Kończę studia pielęgniarskie i chętnie Wam odpowiem na pytania związne z moim przyszłym zawodem.

Gość ja mam pytanie
kiedy wyjeżdżasz z Polski?

Gość ile razy na
nocnych dyzurach posuwa cie lekarz?

Gość taka-- sobie
tez chce byc pielegniarka.ile zarbi teraz pielegniarka?

Zalezy w jakim szpitalu i z jakim tytułem, ale zarobki się nieźle poprawiły.Kontraktowe maja nawet ok 5000 netto a licencjat 1700zl.p.s.dobrze sie zastanów nad tym zawodem.

Gość No to dlaczego
strajkujecie????to jednak podłoze polityczne hmmmm

Gość taka-- sobie
pielegniarko na pewno chce. nie sadzilam ze zarobki sa tak dobre...kazda mowi ze zarazbia 900 zl

Gość to pic na wode
te 900zł,polacy nauczyli sie tylko narzekać:)i strajkować nieroby jedne

Gość oj zdziwiłabys sie
jak ja mam pojęcie nawet Ty chyba takiego nie masz

Gość taka-- sobie
nie bylam pielegniarka ale pracowlaam kilka lat z niepelnosprawnymi i w domu starcow.mniej wiecej wiem.ale chce byc.dlaczego mi odradzasz?

Gość rumianek1234
mam koleżankę pielęgniareczkę, wiem jaka to ciężka praca, powinna duuużo zarabiać:)

Gość 5tys to w norwegii chyba
albo w centrum damiana czy innej prywatnej.. mam znajome pielęgniarki. jedna po 20latach pracy w szpitalu dzieciecym (warszawa) ma brutto ok 2500 (po podwyzce) - 170 godz do zrobienia miesiecznie (normalne dyzury, swieta, noce). świeżynki po licencjacie mają 1200 wyjściówki. chyba ze masz czas i nie masz rodziny, mozesz dorabac w inym szpitalu (jak wiekszosc lekarzy) powodzenia

Gość Powinna dużo zarabiac
i zarabia

Gość a 2000zł to mało
każdy by chciał tyle zarabiac a nie po 600-900zł

Gość 5tys to w norwegii chyba
na dzien dzisiejszy na poczatek masz 1200zł w warszawie. nawet rachunków za to nie opłacisz jesli wynajmujesz

ok 5 tys maja pielegniarki kontaktowe, a jak wiadomo zero wolnego, chorobowego czy macierzynskiego.Zarobki zależa jak mowilam od szpitala!!!ja pisze o wojewodzkim! taka sobie broń Boże cI NIE ODRADZAM, widze ze masz pojecie o pracy wiec nie bedzie zle.musisz naprawde lubic to co robisz.

Gość taka-- sobie
wiem ze nie jest uslane rozami a ktos to musi robic a skoro ja chce:)

Gość sorki
Zdarzało mi się bywać często w szpitalach ale nigdy nie widziałam by pielęgniarki robiły coś więcej niż przynoszenie leków, mierzenie temp i zmienienie kroplówek. Nigdy nie widziałam by myły obłożnie chorych pacjentów, karmiły tych którzy nie mogą jeść samodzielnie...to zawsze musi robić rodzina, bo jak pacjent nie ma rodziny to nie ma kto o niego zadbać.... Byłam świadkiem jak pielęgniarka zaprowadziła chorego po udarze do wc, po czym go zostawiała bez opieki, dopiero po kilku minutach gdy przyszła do niego rodzina i go szukała w pokoju okazało się że pacjent zasłabł i leży na podłodze w wc. Gdy rodzina pytała kto zaprowadził i zostawił pacjenta samego nikt nie chciał się przyznać.....Taaaa wiął i sam poszedł po udarze....

Gość Nie opłacisz
a za 1000zł opłacisz ,a pyta sie ktos ciebie czy masz za co??? 2000zł to super zarobek,jak dla pielęgniarki to naprwde duzo

Gość sorki
Najbardziej "rozbawiło" mnie jak starszym pacjentom, którzy mają kłopoty z przełykaniem pielęgniarki dają do ręki garść lekarstw i nie zastanawiają się czy pacjent sobie jakoś poradzi, czy nie zgubi połowy z nich lub się nimi nie zadławi.....taaaa rozbraja mnie taka troska.....

Gość dlatego
pisałem że nieroby a tylko strajkowac potrafia,miałem ja juz nie raz stycznosc ze tkz,służba zdrowia to jakas paranoja

sorki... a wiec musze bronić moje pokolenie ..pielegniarek po studiach. Nie po to konczymy studia żeby tylko i wyłącznie roznosić termometry. Na podstawie paru innych p. nie oceniaj całości. Pacjentów myjemy ok 7 rano wiec rodzin jeszcze nie ma. Zawsze jak bylam na praktykach karmiłyśmy pacjentów z anielska cierpliwościa...nieraz po 30 min. Materiał który musimy umieć na studiach...jest ogromny, musimy mieć wiedzę o wszystkich chorobach, pielegniarstwie. Jeden indeks na licencjat nie wystarczy.Zajęcia od 7.00 do 19.00 Nie oceniaj reszty na podstawie jednego złego zachowania pielegniarki.

Gość taka-- sobie
macie racje duzo takich pielegniarek jest,sama wiem,ale sa tez takie z powolania.i mam nadzieje tez taka byc:)

Gość ale studia to nie wszystko
to samo dotyczy pielęgniarek jak i lekarzy,ciemnogród normalnie i tyle

Gość taka-- sobie
nie mow tak.na prawde w kazdym zawodzie sa ciemnoty:( tylko ze w tej pracy widoczny jest brak empatii

Gość sorki
Wiem tylko, że raz gdy chcielismy zgosić skargę u siostry oddziałowej ona z rozbrajającą szczeroscią wyznała że nie może jej przyjąć bo ma niedobór ludzi więc nie mogłaby wyciągnąć żadnych konsekwencji.....po prostu super....

sorki... ja nie jestem ani tą siostą oddziałową ani też tamtą pielęgniarką, więc myśle ze Twoje oceny są niesprawiedliwe względem mnie. No ale uważaj jak zechcesz.