Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

O ekologach

Polecane posty

Oto cytaty z bloga Adama Wajraka, słynnego polskiego ekologa: \"Jadę nad Rospudę i na razie, to będzie blog o Rospudzie. Jadę, bo lada chwila może się zacząć rzeź drzew.\" \"Przygotowania do wyprawy nad Rospudę zupełnie takie same jak na w Arktykę.(...) Chodzi o to by być mobilnym i niezależny. By blokować w każdym miejscu.\" \"Mam wrażenie, że przebywam wśród 40 najdzielniejszych ludzi w naszym kraju. Wszyscy bardzo zdeterminowani; łatwo na pewno się nie damy.\" \"Zamiast tego, nad ranem, same miłe historie: z Warszawy dojechał mój nowy namiocik, więc mam własny domek.\" \"Potem uczyłem jednego chłopaka jak się wchodzi na drzewo za pomocą mojej ambonki, bo z niej łatwo zakłada się stanowisko na drzewach. Potem było już przesympatycznie.\" \"zapomniałem butelki do siusiania. Taka butelka pozwala siusiać w śpiworku nigdzie się nie wychodzi, a jak się ją dobrze zakręci grzeje jak termoforek.\" \"Noc strasznie zimna. Wiele osób musiało ją przetrzymać w naprawdę ciężkich warunkach. Nie wszyscy mają takie cudowne ciepłe śpiwory jak ja.\" \"Jeśli chodzi o mnie - jest po prostu cudownie! Bo od Jacka Kleyffa dostałem słoik i butelkę i mogę sobie swobodnie siusiać do nich w śpiworku nie wychodząc na mróz.\" Czemu ekolodzy są tacy dziwni? :P

Gość ło matkooooooooooooooooo
"zapomniałem butelki do siusiania. Taka butelka pozwala siusiać w śpiworku nigdzie się nie wychodzi, a jak się ją dobrze zakręci grzeje jak termoforek." :D :D Zakłada se na chuja butelke :D

O dziękuję że podjęłaś temat dziwności. Mnie wydają się dziwni i nienormalni ci co modlą się do zmultiplikwanych posągów Miriam Żydówki tysiąca imion, pożerają boga w kawałku ciastka, czczą narzędzie zabójstwa swojego największego proroka i nauczyciela oraz powołując się na swoją świętą księgę robią dokładnie odwrotnie niż tam jest napisane. A ekologów popieram z prostego powodu: mieli jak się okazało 100% racji protestując nad Rospudą gdyż to rząd i firma drogowa złamały wszystkie możliwe prawa i przepisy, łżąc przy tym jak Goebbels, co udowadnia właśnie blog Wajraka z którewgo cytujesz. polecam.

Gość satine...
Wszechpolka co sądzisz o Teletubisiach???

No to, Łowco Jeleni, życze miłego spania w spiworku z termoforkiem na chuju i podniecaniu małym kawałkiem bagna, oraz dorabianiu sobei dziwnych teoryjek o \"łamaniu wszystkich możliwych praw\" (podaj choć jedno, które rzekomo złamali) przez rząd. \"co udowadnia właśnie blog Wajraka z którewgo cytujesz\" Jak dla mnie, to blog tego niedojrzajego, zdziecinniałego, mimo 35 lat na karku człowieka jest raczej groteskową farsą. Tak samo jak groteskową farsą są wszyscy nawiedzeni lewacy, tacy jak ty.

\"Ekolog jest jak arbuz - zielony na zewnątrz, czerwony w środku i leje mnóstwo wody\"

\"aha, czyli Wajrak jest zdziecinniały, bo kocha przyrodę\" Naprawde nie widzisz w tych cytatach z jego blogu nic zdziecinniałego i infantylnego? :-o

jeśli ktoś zakłada temat o ekologach powinien wiedzieć co to jest ekologia i czym się zajmuje ekolog,ci na Rospodą to nie ekolodzy

\",ci na Rospodą to nie ekolodzy\" Właśnie, rzeczywiście, ekologia to dziedzina. inna sprawa, że tacy jak Wajrak sami nazywają sie ekologami mimo iż nimi nie są :P \"nie każdy ekolog jest \"czerwony\" :/\" \"Czerwoni\" nie są tylko ci, którzy chronią przyrode by chronić przyrode, a nie po to, by mieć podniete i przeżyc wielką przygode jak Wajrak, lub jeszcze gorzej - "chronią przyrode" z przyczyn politycznych.

czytałam ten blog i nie wydawał mi się dziwny ,opisywał bieżace sytuacje,których nie mozna było usłyszeć w wiadomościach. inna sprawa ze pan Wajrak robił to gla GW i dostawał za to pieniądze,a chyba nie o to chodzi w tym wszystkim,jesli chce ktoś ratować przyrode to powinien robić to bezinteresownie

\"Czemu ekolodzy są tacy dziwni? \" Wszechpolka, dlaczego zakladasz z gory, ze sa dziwni? To jest presupozycja, czyli zarzut ukryty pod forma pytajaca. Pytanie brzmialoby \"Czy (waszym zdaniem) ekolodzy sa dziwni?\", Twoje zdanie jest natomiast tylko i wylacznie zarzutem. Czy to przypadkiem nie Ty jestes dziwna, ze prawdopodobnie nie majac pojecia o przetrwaniu w trudnych warunkach smiejesz sie z pomyslowosci innych? A z surwiwalowcow tez sie bedziesz smiala i pokazywala w necie niezrozumienie ich? ;) Bo robia dokladnie to samo, maja podobne pomysly, tylko ze Ty o tym nie wiesz. Powiedz lepiej co Ty bys zrobila gdyby przyszo Ci sie zwyczajnie wysikac na mrozie, w podobnych warunkach jak omawiane. Szukalabys moze kibelka? Ja sie domyslam, ze siedzisz w ogrzewanym mieszkaniu i masz kibelek w nim, ale pomysl naprawde odrobinie technicznie zanim cokolwiek napiszesz na temat warunkow innych, niz domowe, co? Myslisz, ze co, ze nikt poza gosciem, ktorego wysmiewasz, nie sikal do butelki? Dziewczyno, gdzie Ty zyjesz! Na kazdej wycieczce szkolnej u nas, u mojego kolegi, wszedzie zawsze chlopaki sikaly do butelek, mimo ze wycieczka nocowala w domu noclegowym, gdzie lazienka byla. Powod? A bo im sie nie chcialo do kibla chodzic, ew.wypili conieco. ;) Co sadzisz o tym? To nie wydaje Ci sie dziwne? Kazdy ma w sobie troche lenia, zwlaszcza jak ma wyjsc na zimno, wiec ja sie nie dziwie, ze mozna siknac do butelki, jak sie potrafi bez wychlapania, skoro to jest dosc znane zachowanie chlopakow, nie tylko ekologow, hehe. Zwlaszcza jesli jest to technicznie i praktycznie uzasadnione. Nie dziwi mnie jednak, ze dziewczyna moze o tym nie wiedziec, hehe... ;) To jak, czy po tych historiach dziwisz sie jeszcze sikaniu do butelki czy nie? ;)