Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blizniaczek

Rak krtani

Polecane posty

Gość gość
Pomocy można szukać w Fundacjach: Polska Fundacja Onkologii www.pfo.pink

Gość gość
Zalety leczenia terapią hipertermii onkologicznej ogólnoustrojowej: 1. Zwiększa skuteczność chemioterapii i radioterapii. 2. Redukuje negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. 3. Systematycznie uszkadza białka i nici DNA nowotworu. 4. Aktywuje układ immunologiczny do walki z rakiem. 5. Oddziałuje na guz pierwotny oraz ogniska przerzutów nowotworowych. 6. Działa przeciwbólowo. 7. Jest nietoksyczna, nieinwazyjna, bezbolesna. 8. Podnosi jakość życia chorego. 9. Obniża ryzyko powstawania przerzutów. www.instytuthipertermii.pl www.facebook.com/instytuthipertermii

Gość gośćZOFIA
kochani rak krtani to nie wyrok jesli sie nie nastapia przerzuty wiadomo zyc po operacji bywa ciezkie ale silna wola i pomoc przyjacil i bliskich osob to podstawa ;Ja w 2001 roku zachorowalam swiat mi sie zawalil ciezka operacja w KRAKOWIE i dzieki Bogu ze tam trafilam to wszystko dzieki mojej przyjaciolce i lekarzowi Starnawskiemu ; zespol medyczny jak lekarze tak i pielegniarki po operacji taka opieka otaczaja czlowieka ze przychodza mysli pozytywne [i czlowiek zaczyna walke o zycie mialam usuniete wezy chlonne [krtan i struny glosowe przeszlam radioterapie w brzozowie i dziekuje Bogu za kazdy przezyty dzien tak ze pozytywne nastawienie do zycia i walka daja duzo

Gość gość
O tym, że terapia hipertermii onkologicznej - hipertermia ogólnoustrojowa, to skuteczna metoda leczenia wielu nowotworów, coraz częściej mówi się już w ogólnopolskich mediach. Filmy, relacje i artykuły na: www.BialaOnkologia.pl

Gość gość
chciala bym nawiazac kontakt z pania po operacjji z Krosna ]ja tez jestem z podkarpackiego telefon posiadam ale sms nie odczytuje i nie umie pisac troche dziwne ale wole internet a najlepiej skejpa

Gość gość
Witam mam guzki spiewacze na strunach glosowych i przewlekle zapalenie krtani istrasznie sie boje ze z czasem tez zrobi sie z tego rak leków jakis specjalnych nie dostalam jedynie cos na nawilzanie krtani wiecie moze jak sama moge o nia zadbac by sie pozbyc zapalenia krtani

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość kasiaxxx
Moja mama miała na początku roku naświetlania krtani(30razy). na początku lipca okazało się że jest wznowa lub poprostu guz przetrwał. Jesteśmy z Radomia, leczona mama była w CO Warszawie. Gdzie bardzo nas zawiedziono (nie chodzi o efekt naświetlań-nikt nie gwarantował sukcesu) - odesłano nas na biopsję i ewentualną "operację ratującą" do Radomia. Mam ogromną prośbę - proszę o informację do jakiego lekarza w Krakowie lub Gliwicach czy gdziekolwiek najlepiej się udać - chodzi mi o konkretne nazwisko, ewentualy sposób dotarcia? Zależy mi na czasie. W Warszawie powiedzieli że długie terminy mają, a jednocześnie że pilne(paranoja). Mama jest po biopsji, czekamy na wynik. Konieczna będzie operacja.

Gość gość
KASIU Z RADOMIA NIE CZEKAC TYLKO POLECAM KRAKOW jesli jestes zainteresowana podam namiary

Gość gość
Polecam stosowanie w czasie leczenia nowotworów suplementu Ovosan. Naprawdę pomaga i poprawia stan zdrowia.

Gość gość
Złote myśli sławnych ludzi. Można uleczyć każdą chorobę, ale nie każdego człowieka – Bruno Gröning Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami. William „Bill” Cooper Są dwa sposoby na łatwe życie: wierzyć we wszystko albo nie wierzyć w nic. Obydwa zwalniają nas od myślenia – Alfred Korzybski. Wiara w autorytety powoduje, że błędy autorytetów przyjmowane są za wzorce – Lew Tołstoj Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość – Michael Ellner Jeżeli ktoś żyje z tego, że zwalcza wroga, jest zainteresowany tym, aby wróg pozostał przy życiu – Fryderyk Nietzsche To proste spostrzeżenie pomaga zrozumieć, dlaczego wszyscy specjaliści i "pomagacze" są tak nieskuteczni. Kościół nie może zwalczyć Szatana, bo z kim by walczył? Lekarze nie mogą zwalczyć chorób, bo straciliby dochód. Adwokat nie może wygrać sprawy, bo musi klienta doić przez długie lata. Różne organizacje i fundacje nie mogą zwalczyć patologii, bo straciłyby rację bytu. Dlatego nie licz na pomoc ekspertów ani powołanych do pomagania instytucji. Umiesz liczyć? LICZ NA SIEBIE! Racjonalistka? Najważniejszą rzeczą – jest nastawienie. Musisz postanowić – że chcesz być zdrowy. To jest 1-sza rzecz – najważniejsza. Najważniejsza nawet od jedzenia. Największa przyczyny istniejących ‘chorób’ – to: 1) - Decydowanie się na kompromis wobec siebie; 2) - Brak wiedzy(NIEWIEDZA), jak można sobie skutecznie pomóc!

Moj tata jest po operacji raka gardła nie wiem dokładnie coś pod językiem mu urosło jest po operacji która trwała 12 godzin miał radioterapie 36 naświetleń i chemie skończył naświetlania 2 tyg temu nic nie je ani nie pije tylko leży jest już w domu . Ile to może jeszcze potrwać jest głodny ale nie może bo go wszystko boli a ja sie martwię .Jest dokarmiany pozajelitowo.Nie bardzo wiem dokładnie tylko z tego co mówi mama bo rodzice są w Niemczech.N ajgożej mnie martwi ze nic nie je już 3 miesiąc .Czy to normalne czy trzeba cierpliwie czekać kiedy mu się polepszy

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;t=156s

Gość haesik
Jeśli szukasz pomocy to możesz rozważyć to co teraz proponuje pratia - walka z rakiem płaskonabłonkowym za pomocą radioterapii wspomaganej wyrobami medycznymi. Polega to na nastrzyknięciu guzów odpowiednim preparatem, następnie przeprowadzenie radioterapii. Ważne jest to, że jest kilka obostrzeń, między innymi wiek - tylko powyżej 65 roku życia i bez chemioterapii. Ale warto spróbować np u prof. Fijutha w Tomaszowie Mazowieckim (Provita Prolife)

Gość lilijames
W raku krtani (i w każdym w sumie) ważne jest szybkie rozpoznanie i odpowiednie badania. Teraz, tak jak pisałeś, dobrą opcję oferuje Clinmed (a nie Pratia), więc jeśli macie osoby, które się kwalifikują (wiek, odpowiedni rak, brak chemii itp) to warto się dowiedzieć więcej.

Gość Asia 821003

Witam,u mojego taty wykryto nowotwór złośliwy krtani. Dziś minęło półtora roku stan jest krytyczny. Dużo mnie nauczył ten czas. Jeśli ktoś potrzebuje pomocy lub jakiś informacji zapraszam 

Gość Vyiwop

Poczytaj trochę o tej metodzie walki z nowotworami merlin-zdrowie.pl

Dobry wieczór, mój tata ma raka krtani (płaskonabłonkowy) . W maju diagnoza, obecnie została zakończona radio i chemioterapia w szpitalu w Wieliszewie, po prawie 2 miesiącach.

Czy ktoś miał lub ma podobny przypadek?

Dnia 10.04.2019 o 22:30, Gość Asia 821003 napisał:

Witam,u mojego taty wykryto nowotwór złośliwy krtani. Dziś minęło półtora roku stan jest krytyczny. Dużo mnie nauczył ten czas. Jeśli ktoś potrzebuje pomocy lub jakiś informacji zapraszam 

dobry wieczór. 

Mój tata jest w podobnej sytuacji. Właśnie zakończyliśmy ponad dwumiesięczne leczenie. Szukam pomocy, porady, wsparcia

Gość P....

Witam dzis u mojej mamy wykryto raka krtani oraz rozpadajacy sie wezel. Guza jednego duzego ma po jednej stronie i drugiego malego po drugiego idzie w niedziele na biopsje