Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulalalalal

tabletki-czy moge zażyć 1 tabletke po okresie?

Polecane posty

Gość anulalalalal

Czesc, mam pytanie planuje zacząć brać tabletki i zastanawiam sie czy moge zaczać je brać zaraz po okresie??czy to musi być 1 dzień cyklu?

Gość anulalalalal
no wiem tak słyszalam ale jest mi to nie na ręke bo okres wlasnie mi sie konczy a na wakacje wyjeżdzam i najpierw chcialabym zeby organizm zaakceptowal je itp.czytalam w jakims poście ze jakis gin zalecil w 8 dniu hmm jak myślicie specjalistki od tabletek anty:D

mysle ze trzeba zazywac tabletki tak jak nalezy a nie jak sie tobie podoba, bo ci \"nie na rekę\" mysle ze ciąża tez ci będzie nie na rekę z tym 8 dnim to moze chodzi o to, że jak sie bierze kolejne oakowanie to po 7 dniach przerwy, czyli jest to 8 dzień

Gość anulalalalal
nie nie:)jakbym wzięła tą tabletke w 8 dniu to przez jakieś 23 dni z seksu nici bo mój chłopak mieszka za grazica i widzimy sie na koncu czerwca więc do tego czasu chyba zadzialaja ech..

idź do gina dziewczyno bo narobisz sobie kłopotów ja nie jestem expertem, a niech się jeszcze pare osób właczy do dyskusji, dostaniesz kilka sprzecznych odpowiedzi i całkiem zgłupiejesz

można wziąć pierwszą tabletkę także od 2 do 5 dnia cyklu - tylko wtedy trzeba pamietać o dodatkowym zabezpieczeniu przez całe pierwsze opakowanie (pisze tak na wszelki wypadek - bo niby mówią, że wystarczy tydzień, ale lepiej na zimne dmuchac)

Gość anulalalalal
wybieram sie do ginekologa,nawet nie mam ich przypisanych ale czytam ze przy 1 opakowaniu raczej wszystkie dziewczyny sie źle czuja wiec chcialam tego uniknac na wakacjach dziekim za odp!

to jak sie boisz, ze bedziesz się źle czuć to w ogóle przełóż branie tabletek - zacznij za miesiac czy dwa. bo i tak nie bedziesz od razu zabepieczona jak przesuniesz pierwszą tabletekę. myślałam, ze chodzi Ci o to, ze nie pasuje Ci 1. dzień brania (ja np. \"ustawiłam\" tak tabletki, zeby okres po weekendzie przychodził ;) ) ale jeżeli chodzi tylko o strachj przed złym samopoczuciem to poi co się speiszyc? zacznij tabletki brać od sierpnia czy września. i nie myśl juz na początku, ze inni się źle czują - mysl tulko o sobie i nie wsłuchuj się w swój organizm, bo wteyd na pewno coś znajdziesz ;) tak jest zawsze, nie tylko przy tabletkach :)

Gość anulalalalal
chodzi o to ze jade do chlopaka właśnie na wakacje wiec sierpien nie wchodzi w gre.Nie chodzi też tylko o zle samopoczucie tylko "bardzo złe" np jakies skutki uboczne -bardzo nieprzyjemne zebym np mogla jeszcze zmienic tabletki oglolnie boje sie tych tabletek ale ostatnio nieźle sie wystraszylam bo @ mi sie spóźnial tydzien!i właśnie kiedy planowalam isc do gina po tabletki dostalam @:Di teraz musze czekac miesiac brr

ale jeżeli nawet w ciągu pierwszego opakowania wystąpią jakieś straszne skutki uboczne, to i tak raczej bierze się dwa-trzy opakowania, bo wystepujace (ale nie koniecznie) skutki uboczne przy pierwszym op. mogą ustapić już przy drugim i potem bedzie już dobrze. ja też nie miałam żadnych strasznych skutków ubocznych, oprócz delikatnego plamienia przez całe pierwsze opakowanie. moja rada taka - wakacje przetrzymaj bez tabsów, zacznij brać na jesień. bo kombinowanie przy pierwszym opakowaniu jak masz zamiar wybrać sie do chłopaka moze się źle skończyć. na takie kombinacje można sobie pozwolić, kiedy człowiek wie, że nawet w gorącej chwili jest w stanie się pohamować lub ma świadomość, ze mimo tabsów musi stosować jeszcze dodatkowo gumkę, bo w innych przypadkach może być róznie....

Gość anulalalalal
no tak łatwo mówć ale właśnie chcialabym miec pewność na wakacje:/myśle sobie ze zrobie testy na hormony i morfologie teraz i gin dobierze mi na tej pidstawie odpowiednie tabletki chcialabym spróbować yasminelle słyszalam ze duzo dziewczyn sobie chwali.chcialabym w koncu przestac sie schizować ze nie mam @ a moje cykle nie chodza jak w zegarku..

Gość zyzyz
pierwsze opakowanie powinno się brać zawsze pierwszego dnia miesiączki, inaczej możesz namieszać sporo w organiżmie i wtedy będa problemy

pwewnie że od pierwszego dnia... i nie pisz, że \"przewaznie\" dziewczyny sie żle zują w pierwszym miesiacu... bo to nie prawda!@ nie jest to reguła! ja biore tabletki akle nigdy się zle nie czulam! moje 3 kolezanki też biora i nie slyszalam, zeby ktoras na poczatku choc raz narezkala! nie znam osobiscie osoby ktora przez pierwszy miesiac by sie zle czula! wiec nie wypisuj tu bzdur!

Gość zyzyz
no ja tez od samego początku nie mialam żadnych skutków ubocznych przy braniu tabletek anty