Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do kangurka

poprosze przepis na śmietanowiec

Polecane posty

Gość do kangurka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Już podaje : 1/2 l śmietany kremówki 1/4 szklanki mleka łyżka cukru pudru 2 torebki cukru waniliowego 2 czubate łyżki żelatyny 3 galaretki (każda w innym kolorze) brzoskwinie z pouszki Żelatynę namoczyć w mleku, 2 galaretki (każdą oddzielnie] rozpuścić w małej ilości wody, po stężeniu pokroić w kostkę. owoce także pokroić w niewielką kostkę.Dno tortownicy umieścić nasączone biszkopty(urzyć do tego syrop po brzoskwiniach) Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać pokrojone galaretki oraz owoce i porządnie wymieszać. Namoczoną w mleku żelatynę podgrzać i rozpuścić. Dodać do śmietany, wymieszać, przełożyć do tortownicy, udekorować wierzch brzoskwiniami zalać trzecią galaretką i wystudzić. Ja również robie tak że kupuje gotowy biszkot który nasączam np ciepła woda z sokiem lub alkoholem i tą masa przekłądam.Robie tez tak że do masy zamiast owoców dodaje rodzynki,oprzechy,migdały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do kangurka
BARDZO DZIĘKUJE ALE CZY JA SOBI Z TYM PORADZE JESTEM POCZĄTKUJACA PRZEPRASZAM ZAcaps locka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napewno sobie poradzisz :) to jest jednen z łatwiejszych przepisów a jadłam pare rodzji.To było moje 1 ciacho jakie zrobiłam więc i ty dasz sobie rade :) on jest bardzo łatwy w zrobieniu.Na tortonice kładziesz biszkopty ,póxniej ubijasz składniki te które podałam ,na koniec do tej ubitej śmietany dodasz korojoną w małą kosteczke galaretke i owoce wylejesz na biszkopty.Później na wierzch polejesz galaretkę ale już taką teżejąca :) powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to znowu ja ze swoim pytaniem
napisz jesli mozesz jaką śmietane kupujesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to znowu ja ze swoim pytaniem
żelatyna ma być zimna czy ciepła i obawiam sie ze śmietana się zwazy co w tedy robisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Śmietana ma być to kremówka 30 % w kartoniku kupuje gdzie pisze że do deserów.Żelaryne najpierw wrzucam do mleka (temp.pokojowa) tak na 10 minut i zamieszam.Później tak jak napisałam gotuje mleko z żelatyną ,mleko niech bedzie letniawe a żelatyna niech się rozpuści.Później te mleko delikatnie wymieszaj z ubitą śmietaną.Mi się nie zważyło.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wpraw2dzie te ciasto nigdy mi się nei zważyło ale robie tez inne na zimno -capuccino na zimno.Pycha i jak mi się te capuccino zważy to wrzucam na momencik do lodówki a potem wyciągam i energicznie ejszcze raz mieszam Czy chcesz przepis tez na capuucino.Moim gością zawsze jezyk iwychodzą bo jest dobre hehehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 szklanki mleka w proszku 3 serki homogenizowane waniliowe 25 dag margaryny ½ szklanki cukru 2-3 opakowania okrągłych biszkoptów (ok. 30 dag) 1 żółtko 3 galaretki pomarańczowe 2 łyżki żelatyny 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej W półtorej szklanki gorącej wody rozpuścić 1 galaretkę i ostudzić. Następnie nasączać biszkopty w tej galaretce i kłaść jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Margarynę, cukier i żółtko utrzeć na pulchną masę, następnie dodawać powoli serki homogenizowane, mleko w proszku, rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody i ostudzoną kawę, cały czas ucierając. Pod koniec dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w ½ szklanki gorącej wody. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na biszkopty. Gdy masa zgęstnieje ponownie nasączyć biszkopty w galaretce i kłaść na masę jeden obok drugiego. Ciasto włożyć na ½ godziny do lodówki. Dwie galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, a gdy zacznie tężeć polać ciasto. Schłodzić. Najlepiej podawać następnego dnia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dziękuje pieknie
tak prawde piszac już nie raz mi pomogłąś to ja moze kupie smietane kremowa do deserów on ma chyba 36 %

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moze być 36 :% jak najbardziej ,będzie nawet lepsza :D ciesz się że mogłam pomóc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ożesz nożesz
naprawdę tak kombinujecie przy śmietanowcu ? :D ja po prostu biorę galaretkę i śmietanę 12 % 1 galaretkę rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody + do tego, jak trochę przestygnie, 1 szklanka zimnej śmietany ilość i kolory galaretek dowolne, warstwami, aż do znudzenia ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przepraszam za
głupie pytanie. KANGURKU.... te dwie czubate łyżki żelatyny to stołowe czy łyżeczki od herbaty ?? bo kupiłam zelatyne spożywczą 20 g.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaamm
,,Namoczoną w mleku żelatynę podgrzać i rozpuścić. Dodać do śmietany, wymieszać" czy najpiwrw wystudzić????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×