eskimos z zimnym kaloryferem 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 poważne pytanie, czy da się przygotować coś jadalnego jedynie z mąki pszennej i może jakiś tanich warzyw np. cebuli, pieturszki itd. plus przyprawy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eskimos z zimnym kaloryferem 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 help Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeśli masz jeszcze olej Napisano Czerwiec 1, 2007 to można tortille a jak jajka to naleśniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zanna 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 Mozna . Zrob z maki i wody nalesniki . Bez jajek i mleka tez wyjda . Potem usmaz cebulke no i jak masz sloninke to tez , duzo tego ma byc . Pote roluj te nalesniki , przeloz na pol i zroluj no i maczaj w tej pomoczce sloninkowo - cebulowej . To autentyczne danie wilenskie , bardzo biedne ale da sie zjesc . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eskimos z zimnym kaloryferem 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 dziękuje tortilla zwarzywkami brzmi zachęcająco :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oj to aż tak krucho Napisano Czerwiec 1, 2007 z mamoną ?! a w piwnicy żadnych zapasów nie ma ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oj to aż tak krucho Napisano Czerwiec 1, 2007 ech, dopiero teraz sobie pomyślałam, że to pewnie nie mamona, tylko syndrom leniwych nóg ;):D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eskimos z zimnym kaloryferem 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 nie mam piwnicy :) w lodówce mam serek topiony i pół kubka śmietany jutro chyba szarpnę się na ryż i jakąś cebulke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eskimos z zimnym kaloryferem 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 to niestety mamona :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość z tego serka i śmietany Napisano Czerwiec 1, 2007 oraz z cebulki możesz robić pychotkowy soso serowy cebulkę podsmaż, zmniejsz ogien, dodaj smietanę rozmiesznaą z wodą jeśli jest bardzo kwasna i dodaj serek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oj to aż tak krucho Napisano Czerwiec 1, 2007 to przykro mi, z tą mamoną to zawsze jakieś problemy ale przynajmniej teraz nie musisz zaglądać na forum Diety ;) a długo tego postu będzie ? P.S. według mnie najtaniej wychodzą kasze, np. gryczana, jaglana, a przy tym są bardzo sycące i odżywcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eskimos z zimnym kaloryferem 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 do wtorku dziękuje za przepisy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ula 55 Napisano Sierpień 8, 2007 No to jak masz serek topiony w lodówce to zdób zupe. Z maki i wody możesz zrobić makaron bez jajek i nnych zbędnych żeczy na pewno też wyjdzie a z 1/2 litra wody kostki rosołowej i serka topionego ugotujesz zupe mozna przyprawić szczypiorkiem lub koperkiem i jeść z tym makaronem na pewno się najesz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach