Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eskimos z zimnym kaloryferem

mąka pszenna + woda

Polecane posty

Gość jeśli masz jeszcze olej
to można tortille a jak jajka to naleśniki

Mozna . Zrob z maki i wody nalesniki . Bez jajek i mleka tez wyjda . Potem usmaz cebulke no i jak masz sloninke to tez , duzo tego ma byc . Pote roluj te nalesniki , przeloz na pol i zroluj no i maczaj w tej pomoczce sloninkowo - cebulowej . To autentyczne danie wilenskie , bardzo biedne ale da sie zjesc .

Gość oj to aż tak krucho
z mamoną ?! a w piwnicy żadnych zapasów nie ma ?

Gość oj to aż tak krucho
ech, dopiero teraz sobie pomyślałam, że to pewnie nie mamona, tylko syndrom leniwych nóg ;):D

Gość z tego serka i śmietany
oraz z cebulki możesz robić pychotkowy soso serowy cebulkę podsmaż, zmniejsz ogien, dodaj smietanę rozmiesznaą z wodą jeśli jest bardzo kwasna i dodaj serek.

Gość oj to aż tak krucho
to przykro mi, z tą mamoną to zawsze jakieś problemy 😡 ale przynajmniej teraz nie musisz zaglądać na forum Diety ;) a długo tego postu będzie ? P.S. według mnie najtaniej wychodzą kasze, np. gryczana, jaglana, a przy tym są bardzo sycące i odżywcze

Gość Ula 55
No to jak masz serek topiony w lodówce to zdób zupe. Z maki i wody możesz zrobić makaron bez jajek i nnych zbędnych żeczy na pewno też wyjdzie a z 1/2 litra wody kostki rosołowej i serka topionego ugotujesz zupe mozna przyprawić szczypiorkiem lub koperkiem i jeść z tym makaronem na pewno się najesz :D