Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakamalenaaaaa

Pigulki a przesuniecie okresu

Polecane posty

Gość jakamalenaaaaa

A więc sprawa wyglada tak,jade na wakacje w cieple kraje i okres mi niepotrzebny a wypadalby akurat w pierwszym tygodniu urlopu.Biore Cilest,wiem ze moge lyknac naraz 2 opakowania bez przerwy ale robilam tak kiedys i caly nastepny miesiac mialam plamienia wiec mija sie to z celem. Wykombinowalam ze obecne opakoanie bede lykala tylko 2 tygodnie,pozniej zrobie 7 dni przerwy i nastepne opakowanie zaczne lykac normalnie.W ten sposob okresu powinnam dostac tydzien wczesniej.czy w takim wypadku dzialanie antykoncepcyjne zostanie zachowane?

Gość qwertyu
Wiesz raczej nie bo nie przyjmiesz wymaganej dawki i owulacja się może i tak pojawić.

Gość jakamalenaaaaa
Ale ja biore pigulki juz ponad rok.Moze ta owulacja nie wystapi od razu tak szybko?Pozatym wymagane 7 dni przerwy zostanie zachowane.Sama juz nie wiem...

ale 14 tabletek to za mało żeby zapewnić zabezpieczenie na 7 dni przerwy

Gość zyzyz
i tam na dalszych stronach tej niby książeczki pisze że możesz tak zrobić ja Ty to pisałaś wyżej :)

tam jest napisane, ze jesli nie zrobi sie przerwy miedzy opakowaniami to z nastepnego mozna wziąc mniej tabsów np. 10 ale jesli autorka normalnie zrobi przerwe i potem kolejną po 14 tabletkach to nie bedzie dobrze