Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o cv ...

pytanie o CV ...

Polecane posty

Gość pytanie o cv ...

Witam! Ostatnio ukończyłam 18 lat :) i chciałam przyjąć się gdzieś do pracy ... Niestety moje CV jest ubogie bo nie mam doświadczenia w żadnej pracy :( To znaczy mam ale w pracy na czarno (w zeszłym roku zbierałam owoce w sadzie, obecnie dorabiam sobie w mgazynie pewnego hipermarketu przy wykładaniu i liczeniu towaru :(. Moje pytanie jest takie ... czy w swoim CV powinnam zamieścić to doświadczenie ... czy lepiej się zamknąć i nic nie pisać :( Wiadomo ... potencjalny pracodwca chciałby poświadczenia tego doświadczenia ... a wątpie żeby mi go wydano :(

Gość moim zdaniem..
wpisz wszystko, co tylko mozesz i nie przejmuj sie czy to bylo na czarno, czy nie...zawsze to jakies doswiadczenie, ze nie tylko siedzialas w domu:))

Gość ankietujaca
wpisuj. bylam kiedys na warsztatach dotyczacych pracy i mowili, zeby wpisywac nawet, jesli pracowalo sie na czarno, w koncu pracodawca tez czlowiek i zna realia polskiego rynku pracy i cwaniakow, ktorzy chca zaoszczedzic na pracownikach..

Gość pytanie o cv ...
Dziękuję za odpowiedzi :) strasznie się wahałam czy to wpisać :)

Gość domina86
naklam ile mozesz , tyle ci radze....ja jak szuklaalm pierwszej pracy do opieki nad starsza osoba to wpislaalm ,ze pracowalalm jako wolontariusz (podobno bardzo sie to ceni w anglii) w osrodku dla osob umyslowo niedorowznietych i mnhie przyjeto. chociaz fakt faktem mialam referncje od dyrektorki tego osrodka ,bo to znajoma ojca ,ale moj szef nawet nie chcial ich zobaczyc,wystraczylo mu ze to pwoiedzialam. przyjal mnie ,praca byla legalna a,le jednak to nie byla zdna firma ani nic takiego tylko prywatna osoba.

Gość domina86
a mojej kolzebnaki ojciec ma sklep z agd i punkt napraw sprzetu i teza mam od niego rtefernecje chociaz nigdy tam nie pracowalam.tak npaarwde nie znacza one wiele, bo sa z polski,ale zawsze to cos... lepsze niz nic ;-) powodzenia

Gość heheh klam ile mozesz ...
Popieram :) Ja też podczas swojej pierwszej pracy kłamałam :) Mam sąsiadkę która prowadzi własną działalnośc gospodarczą ... ona napisała mi referencje :P Pracodawcy z reguły tego nie sprawdzają :D a jak sprawdza no trudno trzeba szukac dalej :P W końcu to pierwsza praca ... A tak poza tym jesteś młoda ... Pewnie ukończyłaś dopiero liceum (lub jeszcze się uczysz) ... Pracodawcy też nie mogą wymagać bóg wie czego od 18-nastolatki ...

Gość pytanie o cv ...
Jeszcze raz dziękuję Wam za odpowiedzi :) No niestety ja nie mam takich znajomości jak Wy :P ale i tak dziękuję :)

Gość pisz prawde ...