Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *nigdy nie mów nigdy*

opalenizna

Polecane posty

Jak dłużej zatrzymać opaleniznę?

Gość a po co ją
zatrzymywać???teraz nie jest modne opalanie,a przede wszystkim nie zdrowe

A mnie się bardzo podoba opalenizna i chciałabym ją zatrzymać.

Gość może nie modna ale estetyczna
o tym że nie modna mówią przeźroczyste białe do przesady panny które wyglądają jakby miały zaraz zemdleć. a moda modą-pamiętacie Rubensa-to też był kiedyś HIT taka figura. nawet jeśli blada buzia jest modna to nigdy nie będzie wyglądać zdrowiej niż muśnięta słońcem i tyle.

Gość uwodzę kolorem
Zgadzam się-opalone ciałko to jest to!

Gość No chyba
jestesmy rasą biała:)wiec nie róbmy sie na mulatów bo i tak nic z tego nie wyjdzie,oczywiscie że białe jest piekne aksamitna cera znana i modna była już w dawnych czasach,damy chodziły z parasolkami przeciwsłonecznymi

Gość To żle sie zgadzasz
bo w wieku 30l bedziesz miaja skóre jak stara babcia:(buuuuuu

Gość a o tym ze opalenizna jest
modna mówią spalone na skwarkę panny, które wyglądają jakby się zatrzasnęły w solarium. i co, będzieciemy sie tak przerzucać argumentami?:)

grube do przesady baby też były modne.... a tak, rasa biała -jak opalę delikatnie buzię to nadal będę należala do rasy białej....zdrowa znaczy ukrwiona. Ukrwiona nie równa się biała.

ja nie piszę o skrajnościach bo na "frytki" też patrzeć nie mogę...poza tym właśnie mam 30 lat a wyglądam jakbym miala dużo mniej. Od 15 roku życia moją buzią z2 razy w tygodniu zajmuje się kosmetyczka-cera moja jest jak aksamit...

Gość a co ma ukrwienie
z opalaniem???Ukrwienie to rzecz indywidualna kazdego człowieka i zależy od wielu czynników a wiadomo juz nie od dziś że opalanie grozi rakiem skóry i to tym najgrożniejszym,czerniakiem

Dzięki peszek, nareszcie jakaś odpowiedź na temat.

wcale tak do końca nie jest tak jak mówicie, od zawsze lubię wygrzewać się na słoneczku, mam 30 lat a cerę śliczniutką, także to nie tylko zależy od słoneczka ale również, a nawet przede wszystkim od genów. Panienki opalone na tzw. skwarkę i na dodatek z solarium to na pewno przesada, ale delikatnie brązowa skórka dodaje tylko uroku. Tym bardziej, że nie opalamy się cały rok. Wszystko z umiarem!!! A ja uwielbiam być opalona, ale nie spalona :P

dokładnie.ale słyszę tu opinie i pytania jak skórę wybielić...a nawet bez opalenizny dobrzee ukrwiona skórka nie jest blada

*nigdy nie mów nigdy* ... o tym samym pomyslalam ,ze cos nie na temat ta dyskusja ;) pozdrawiam 🖐️

Gość To Ty tak twierdzisz ze jest
jak aksamit ,a ja wiem że daleko jej do aksamitu,ale tu tego nikt nie zobaczy i można sobie pisać:)kosmetyczka nie pomoże:)

Gość geny to tylko 25
tego co my sami pozniej wypracowujemy,nie zwalajmy niczego na jakieś tam geny:)

spotykam koleżankę która wygląda jak żywy trup i z troski bytam czy jej słabo ...wyglądała na wycieńczoną (słońce to też witaminy)...a ona z tekstem że blada skóra jest trendy czy jakoś tak...ja nie mówię żeby się skwarzyć ale może czasem warto spojrzeć w lustro

Gość to wy sobie gadajcie
że opalenizna jest niezdrowa, niemodna itp, a ja i tak będę opalony "jak Murzyn" (bez solarium!). Przynajmniej trochę konkurencji mi odpadnie :-)

no wiesz, zmarszczki i brak wody to nie tylko zasługa słońca. trzeba o siebie dbać. jeśli przez tyle lat ani razu nie zaniedbałam co dwudniowego masażu, nawilżania i dwa razy w tygodniu alg to mam teraz efekt. Moja skóra wygląda lepiej niż buzia o 4 lata młodszej siostry-zagożałej przeciwniczki opalania. odkąd skończyłam 15 lat nie używam podkładów na codzień-tylko na wieczorowy makijaż, który aby przetrwał do rana, potrzebuje niestety podkładu.

Wmawiajcie sobie, ze opalenizna, wygrzewanie sie na słońcu i w solarium jest zdrowe, ale dobrze wiecie, że to nieprawda. Co do skrajności to była to odpowiedź na "przesadnie blade panny, które wygladają jakby mialy zemdleć". A rubensowskie kształt to nie są przesdanie grube baby...

Gość na noc makijaż
to przeciez zabujstwo dla cery,nie nalezy sie cieszyc chwilowymi efektami bo w pewnym momecie jak się sypnie to masakra

Gość to wy sobie gadajcie
Ja nienawidzę tzw. "leżenia plackiem". Czynnie uprawiam sport i przy okazji się opalam :-)

no cóż, czasem na nocne wyjścia się trzeba pomalować...za to na codzień nie muszę bo pudrów nie potrzebuję a oprawę oka mam ciemną, także tylko błyszczyk i pomadka. do pani jakiejśtam....widziałaś obrazy rubensa??? ja patrzyłam na nie przez parę ładnych lat jak wisiały w gabinecie mego ojca...

Gość najpiekniejsze jest
naturalne i skoro niby masz taka aksamitna cere to po co sie malujesz???

no myślałam że bladość jest jedna. albo ktoś jest blady albo nie a z opalaniem jest inaczej.ja się nie wygrzeam na słońcu ani nie leże w solarium ale przy okazji trybu życia jaki prowadze zawsze mam skórę musniętą słońcem.

"Pani jakaśtam" nie odpowiada niekulturalnym osobom.

chociażby po to żeby się nie świecić na zdjęciach i to tylko przy większych wyjściach. pisalam że na codzień się nie maluje. Poza tym po akoholu mam rumience a makijaż skutecznie tonuje takie wpadki

Gość bladośc jest jedna
akurat! A widziałas nieopalonego rudzielca i nieopaloną np.szatynkę? Chyba jest jednak różnica:) Jesteś tak głupiutka a wypowiadasz się jakbyś pozjadała wszystkie rozumy.