Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loza

PIERWSZE OBJAWY CIAZY PROSZE O WYPOWIEDZ KOBIET W CIAżę ALBO JUZ PO ???

Polecane posty

Gość ELPIDA
WIECIE COS NA TEN TEMAT CZY MOGA BYC JAKIES PROBLEMY?? CO TA UCICHLYSCIE?

Gość jak mysliciee
starasz sie dopiero 1 miesac niektóre zdowe pary staraja sie czasem do roku czasu

Gość susankowa
czytałam też że jak się jest bardzo nerwowym ( a ja tak mam) to zwieksza się prolaktyna która może być utrudnieniem w zajściu w ciażę druga sprawa , po 35 roku życia maleje szansa zajścia o połowę , ja mam 30 więc muszę sie śpieszyć

Gość jak mysliciee
susankowa spokojnie 30 to jeszcze nie takzel moje 2 kumpele mjaa 32 jedna jest w ciazy a druga planuje

Gość ELPIDAd
hej dziewczyny!wczoraj wystapil u mnie smak metaliczny w ustach wiec mam nadzieje ze to ciaza,ale chciala bym zebyscie i powiedzialy bo do tego mam dziwne uczucie na jezyku tak jakby pieczenie albo p.jak bym go poprostu sparzyla czy o normalne..ma ktos dla mnie jakas popdpowiedz straszne meczace to uczucie jest i drazniace...????????????

Gość Mimochodem
Ja nie miałam żadnych objawów w tym początkowym okresie ciąży. Tyle tylko, że okresu nie było i test pozytywny. Żadnych bolącyh piersi, szczypiących sutków, wymiotów, wrażliwości na zapachy, czułam się normalnie.Od 6 -7 tygodnia gdzieś tylko sporadycznie , może co kilka dni czasem mnie tak muliło raz czy 2 razy dziennie chwilę, jak byłam przed jedzeniem.Więcej typowych objawów typu zgaga, bóle pleców, opuchnięte stopy miałam dużo później, pod sam koniec ciąży.A do 2 trymestru to nic, nawet brzuch nie był za duży.

Gość ELPIDAd
mam czasami cos jak szcypaie czy przechodzacy prad na sutkach i no ten metaliczny smak na jezyku ktory mnie drazni od wczoraj ale testu narazie nie robie bo moze nie wyjsc chyba zawczesnie

Gość onaasia
Z chlopakiem od 6miesiecy straramy sie o dziecko,tzn ja,a on za cichym przyzwoleniem;)mam 32 lata. sypiemy bez zadnych zabezpieczen,przedewszystkim w dni plodne..i nie wychodzi...Nowy miesiac to nowa nadzieje ,a potem znow rozczarowanie.do okresu mam 9dni,zadnych obawow ciazy(jak zwykle) lekkie napiecie jak przed okresem,nerowosc..to wszytsko. badalam sie u lekarza,zadnych przeciwskazan.stwierdzil ze jestem po jajeczkowaniu ..wiec jestem plodna. :( czy zadne dziecko nie chce takiej kochajacej mamy jak ja? hallloooooooooo

ryba -ja mam 34 lata i starałam się prawie 2 lata,więc wrzuć na luz.zaszłam w ciążę jak sobie odpuściłam tzn nie wyczekiwałam na okres nie dopatrywałam się na sile objawów ciązy i wtedy akurat:):)

Gość luuuu...
hej dziewczyny mam pytanko czy ktroras z was przed okresem 3-4 dni miala jakies uplawy typu brazowego podobnego cos do kri a pozniej okazalo sie ze byla ww ciazy...??dajcie odpowiedz prosze..??

Ja miałam, ale dużo wcześniej, tak z 10 dni przed okresem. Plamienie implantacyjne. U mnie to były dosłownie dwie krople brunatnej krwi. Miałam cichą nadzieję, że to będzie to, ale bałam się zapeszać, bo długo się staraliśmy. Ale okazało się, że to Wojtuś się lokował w brzuszku wtedy.

Gość luuu...
do agbr.....dzieki za dopowiedz...ja tez wlasnie tak bardzo chce ze nie chce zapeszac...ale d rugiej strony che zrobic test ale boje sie ze wyjdzie negatywny...w sumie to niby mam dostac 24-25...no i w sumie to tez tak raz mam to plamienie raz nie i lekki bol w podbrzuszu,a ty mialas oprucz tego jeszcze jakies obawy..???pozdrwiam...

Gość luuu...
hejka to zowu ja jescze jedno pytanko!!!czy przed okr..pojawia sie temperatura podwyrzszona czy powinna byc normalna??

Gość wiewiorka123
Witam. Powinnam dostać okresu 11.10.2012 ,tydzien po spodziewanej miesiaczce zrobilam test i wyszedł negatywnie. do dzis (21.10) miesiączka sie nie pojawiła. Czy jest duze prawdopodobieństwo ze pomimo negatywnego testu jestem w ciąży??Dodam jeszcze ze przed miesiączką zawsze bolały mnie piers,głównie po bokach , a teraz odczuwam ból samych sutków.Nigdy wcześnie mnie nie bolały.

Gość gunia90
Hej dziewczyny:-) co do objawow to kazda kobieta ma chyba inaczej ja caly czas czulam sie jak na okres tzn pobolewal brzuch,piersi i duzo sluzu i gdybym nie zrobila testu to nawet nie wiedzialabym o ciazy a bylam juz w 8tc. Pierwszy trymestr super zero wymiotow i wogole jakis dolegliwosci teraz jestem w 7 mies i bole brzucha plecow glowy i bezsennosc mecza. Zycze wam powodzenia a i z doswiadczenia wiem ze jak mniej czlowiek sie nakreca na ciaze to sie pojawia:-) a tak to tylko stres:-)

Gość wiewiorka123
Jeśli chodzi o mnie to sie nie nakręcałam a test zrobilam na prośbe narzeczonego bo stwierdził ze sie mi buzia zmieniła.nie wiem o co do kładnie mu chodziło ale dla świetego spokoju zrobiłam ten test.bać sie zaczełam teraz bo nigdy nie odczuwałam takiego bólu sutków.

Gość Myszuniaaaaaa3
Mi test wyszedł dopiero 8 (bladziutka druga kreseczka)dni po spodziewanym terminie miesiączki, biorąc pod uwagę,że mam baaardzo nieregularne cykle, więc może i wyjść później w przypadku regularnych . Poza tym od początku czułam kłucie w prawym jajniku, zmęczenie dopadło mnie niemal w drugim miesiącu ciąży ( potworne zmęczenie), piersi bolały dość mocno i były nabrzmiałe, życzę powodzenia;)

Gość gunia90
Ja zawsze robilam testy po terminie@ i w poprzedniej ciazy jak zrobilam dobry tydz po terminie to wyszla bladziutka druga kreska praktycznie niewidoczna w drugim tescie tak samo tylko wtedy czulam jakos wewnetrznie ze jestem w ciazy,ktora niestety stracilam. nigdy nie robilam bety ale z tego co sie orientuje to warto ja zrobic jest pewniejsza od zwyklych testow:-) Milego i owocnego dnia:-)

Gość klaudunka
mam pytanie teraz bede miała 20 lat mam partnera kochalismy sie w sobote no i spuscił mi sie do srodka pobolewa mnie od 3 dni od prawego boku i strasznie bola mnie sutki co to moze byc pomózcie mi i czekam na odpowiedz czy moze to na okres czy na ciaze

Gość czarno.biala
klaudunka, określenia "kochaliśmy się" i "spuścił mi się" nie idą w parze. Spuszcza się niedojrzały wyrostek na imprezie w WC... Witam szacowne forumowiczki. Zaglądnęłam tu z zamiarem zweryfikowania informacji o bólu piersi na początku ciąży, bo tak się mówi. A większość z Was pisze, że to nie piersi bolą, ale same brodawki. Jest to bardzo konkretna odpowiedź. Z góry dzięki! Pozdrawiam

Gość gość
Hej dziewczyny okres spóźnia Mi się tydzień mam bolące sutki kiedy wcześniej tego nie miałam i czasem dziwnie kuje mnie po prawej stronie brzucha i dziwny smak w ustach jak myślicie mogę być w ciąży bo bardzo tego pragnę ? pozdrawiam

Gość gość
Zrób test i tyle

Gość Styczniowaa
anka1976 - zgadzam się z Tobą my czekaliśmy 4 lata gdy sobie dałam spokój nie mogłam patrzeć na dzieci i nabrałam niechęci udało się :) coś w tym jest!

Gość Styczniowaa
czarno.biala - u mnie brodawki nie bolały tylko piersi dopiero gdy się dowiedziałam zaczęły niemiłosiernie boleć brodawki ale tylko przy dotyku no i całe piersi jestem w 17 tyg i do teraz mnie bolą brodawki przy dotyku ale piersi mniej, nie ma na to reguły.

Gość kasiak010586
cześć, jestem tu nowa.... zacznę od początku.... w styczniu odstawiłam anty (chciałam odtruć organizm i na lato planowaliśmy z mężem zacząć starania o dzidzię) i kolejne 2 @ (nie licząc tego z odstawienia) wystąpiły - około 33-35 dni cykl ;/, ale wystąpiły w maju @ się nie pojawiła, na początku czerwca były plamienia trwały około 12 dni :/. 02.07 byłam u gina zbadał mnie, zrobił usg i stwierdził że wygląda jakby wlaśnie owu była....., lekarz kazał jeszcze miesiąc poczekać czy normalna @ przyjdzie i w sierpniu się zgłosić.....od tej pory nie zawsze się zabezpieczaliśmy z mężem, mamy poniedziałek a ja gdzieś od czwartku mam bóle podbrzusza jak przed @, czasami kluje mnie jakby jajnik, bolą mnie same sutki - piersi nie są twarde ani nabrzmiałe (przed @ bolały mnie całe piersi i były lekko nabrzmiałe i to też nie często), wlaściwie codziennie boli mnie głowa w tym 2dni był to ból migrenowy z aurą, dodam że bóle głowy mi się zdarzają często ale jeden góra dwa dni , na @ to sama nie wiem czy mam czekać bo się mi ostatnio jak pisałam porozwalało...... i moje pytanie - czy to może oznaczać dzidziusia - nie chcę robić sobie nadziei na zapas, a wizyta u gina dopiero za równy miesiac (nie ma innych terminów )

Hej staramy sie z moim chłopkiem o dziecko 2dni temu odbylismy ostry stosunek i od tamtej pory mam zawroty głowy i jest mi nie dobrze szczegolnie po tym jak cos zjem nawet jak wyjde na swieze powietrze i wroce do domu to mi sie robi słabo strasznie mnie drazni jak mi sie sutkami chłopak bawi i od paru dni swedzi mnie całe ciało czy to sa oznaki ze moge byc w ciazy? Pomozcie