Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysiak-pysiak

British Gas VS. NPower-ktory tanszy?

Polecane posty

Gość mysiak-pysiak

witam. niedlugo przeprowadzam sie do domu i chcialabym sie dowiedziec ktory supplier jest tanszy- british Gas czy Npower ,a moze jeszce jakis inny. Czy ktos moglby podac ile placi miesiecznie za jaka ilosc zuzytej energii -ile za gaz ,ile za prad)z jakiej firmy i gdzie mieszka. Dzieki.

Gość sprezynka
british gas jest podobno najdrozszy.proponuje powergean.mozesz wziac od nich i gaz i prad dla wygody.nie wiem czy jest najtanszy ale na pewno korzystniejszy od british.wiesz ja mialam oplaty na karty czyli w ogole 25% drozej jak niektorzy mowia.pradu schodzilo 1 funt tak mniej wiecej na dobe,a gazu to lepiej nie mowic oczywiscie zima

Powergen - gaz i prad razem moj rachunek za okres od stycznia do marca; ogrzewanie gazowe, 3 osoby w rodzinie; dom 4 bed. Prad: primary units 387 at 15.8 p = 61.15 secondary units 1557 at 8.22p = 127.99 razem £189.14 gaz primary units 965 kWh at 3.559 p each = 34.34 sec. units 5154 kWh at 2.83p each = 145.86 razem £180.20 na tymze rachunku powergen reklamuje sie ze jest tanszy od british gas podajac przyklad: jesli zuzyjesz gaz za £92 funty to placisz mniej o £42 funty niz zaplacilabys u british gas:) ogolnie porownania nie mam; pewnie jest gdzies w necie:) my z powergen od paru lat:)

Gość ta jasne haha
takie porownania przysyla mi tez power british gas ( a wlasciwie jego odlam scottish gas) i tam najkorzystniej oni wypadaja. A poza tym za 2 bedroom flat na dwie osoby zaplacilismy za okres od stycznia do marca za gaz 47 funtow a za prad 45. Ogrzewanie tez mamy na gaz wiec nie wiem jak powergen moze byc tanszy ?

Gość ja tem polecam british gas
za enerie mam 12.620 p per kwH pozniej 8.34 per kwH a gaz za 4.346 a pozniej za 2.105 pensy za kwH wiec taniej niz Ty w powergen:)

do ja tam polecam no to masz taniej faktycznie problem polega na tym ze te firmy co rusz cie namawiaja na zmiany - znam nawet ludzi co ciagle zmieniaja providera- ja nie pisze co tansze a co nie - podalam linka i mozna sobie wyliczyc do swojego zuzycia/mieszkania/ilosci osob plus podalam moj rachunek bo autorka topiku tak prosila:))))

ta jasne hahah no oczywiscie ze kazdy provider bedzie probowal przeciagac na swoje robia to juz od wielu lat wiec osobiscie juz przestalam sie tym przejmowac - raz troche wiecej raz mniej - nam wychodzi roznica niewielka jak porownamy wiec nie zmieniamy i tyle a za 2-bed flat oczywiscie bedziesz miec mniejsze zuzycie po i powierzchnia duzo mniejsza i mniej osob:)

Gość siobahn
wlasnie sprawdzilam sobie na tej stronce- w tej chwili british gas wychodzi najtaniej a powergen jest na drugim miejscu (w moim wypadku) ale mysle ze najlepiej jak kazdy sprawdzi sobie swoje okolicznosci - zalezy jaki payment plan, region zamieszkania, typ mieszkania, do czego prad/gaz uzywany jest, ile osob, ile pokoi itp:)))

wlasnie sprawdzilam sobie na tej stronce- w tej chwili british gas wychodzi najtaniej a powergen jest na drugim miejscu (w moim wypadku) ale mysle ze najlepiej jak kazdy sprawdzi sobie swoje okolicznosci - zalezy jaki payment plan, region zamieszkania, typ mieszkania, do czego prad/gaz uzywany jest, ile osob, ile pokoi itp:)))