Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca mamuśka

Trochę się boję.

Polecane posty

Kolki same mijaja kolo 4 miesiaca czasem lekarz przepisuje leki na kolki ale wiekszosci kolki maja chlopcy.Dziewczynki nie maja.Na kolki pomaga kladzenie na brzuszek lub masowanie brzuszka,kulanie dziecka z boku na bok.

jak mój Emil byl malutki i przychodzila polozna kazala pudrem pod paszkami i pod kolanami ogólnie na zgieciach smarowac, tam gdzie sie łuszczyla skóra i pomoglo, w dwa dni bylo po problemie.

jak wracalas ze szpitala, Twoje dziecko juz miało pierwszy spacer :) mozesz śmiało wychodzić. ja ze swoim byłam 2 dni po wyjsciu ze szpitala na spacerze ponad godzinnym, a był to koniec pażdziernika.

jesli chodzi o usypianie,zeby ni miec poźniej problemow, radze ci uczyc dziecko zasypiac w łózeczku, w samotnosci, my tak robilismy od poczatku i nie mamy problemow. kladziemy malego, spiewamy, calujemy na dobranoc, mowimy ze teraz idzie spac itd., wychodzimy i tak bez protestowania zasypia

jak lekko podrazniona pupcia to wystarczy linomag chyba ze jest jakies zapalenie to sudokrem lub jakas masc od lekarza.Co do usypiania to Ja nie mam problemu bo mala klade do lozeczka i spi wiec tak jak ktoras pisala wczesniej lepiej nie ucz zasypiac na rekach bo ciezko bedzie Ci potem oduczyc.A na zgieciach i tam gdzie faldki to smaruj albo oliwka jak jest cieplo tub pudrem(zasypka)albo zwykla maka ziemniaczana.Bo dziecko sie poci jak jest cieplo i faldki sie ocieraja i potemsa zaczerwenienia.Ja po kazdym kapaniu smaruje mala oliwka cale cialko.A dzis pierwszy raj jade z nia na basen.A co do spacerow to ja jak wyszlam ze szpitala to na 2 dzien bylam na spacerze ponad godzinke.Mozesz smialo wychodzic tylko odpowiednio ubierz dzidzie do pogody najlepiej na cebulke

Gość szcześliwytata
Ja tam żonie przez pierwsze osiem miesięcy nie dałem dziecka do wykąpania. Co Wam będe mówił. Same wioecie jak miło jest trzymać na ręce owoc miłości... Gdy teściowa zobaczyła jak kąpię to narobiła wrzasku " łojezuu !!! Dziecko utopi!!!"Ale z mojej pość potężnej ręki dziecina nia miała prawa sie zsunąć... Potem ubierania, podanie żonie do nakarmienia i znów przytulenie do mnie, aby zasnęło jak należy...

początkująca mamo nie radze używać oliwki, zwłaszcza jak jest ciepło, gdyż zatyka pory.