Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała stpka

Jak dbać o stopy ... i nie tylko

Polecane posty

Gość mała stpka

w zasadzie to chodzi mi o pięty - Dziewczyny, co robicie, czego używacie, żeby pięty były mięciutkie i przyjemne. Mimo ze używam pumeksu, którym delikatnie ścieram zrogowaciały naskórek, moje pięty dość szybko stają się twarde i chropowate. Proszę o radę, jak się z tym uporać?

Gość miekka stopa
no ja co 2-3 tyg uzywam wycinaka, takiego z zyletka, ale to wymaga wprawy zeby sie nie zaciac

Gość hikusss
mi skóra z pięt schodzi co robic ? a im mam troche twarde na piecie nie wiem już co robic ?? od zawsze nie dbałam bardzo o stopy tylko je myłam i od czasu do czasu pumepsem i paznokcie obciąc ... zle robiłam tak ? to co robic z tą skóra i zrogowaciałym naskórkiem?

Gość mała stpka
ojej, żyletka i wycinanie odpada :) Ale dzięki za rade czy ktoś ma jeszcze jakies sposoby?

Gość kup sobie piling do piet
naprawde po kilku uzyciach stopy sa mieciutkie:)

ja raz w tygodniu staram sie wymoczyc nogi w misce z woda z dodatkiem plynu do stóp (obecnie mam cytrusowy z avonu, ale chyba najfajniejsza była sól do stóp -odkazająca, ładnie pachniała i super zmiekczała -po takim moczeniu scieram piety taką tarką do stóp -jakby papier ścierny, bo w pumeksie to strasznie dużo bakteri i raczej polecam cos innego, co można wymyć później. później jakiś kremik do stóp nawilżający i tyle. poza tym talk do stóp + co jakiś czas psikam sobie butki takim odkażającym płynem na bazie spirytusu. tak ja dbam o moje stopy:)

Gość majunka a co
daje talk?

Gość smaruj oliwką
lub podobno bardzo dobry jest... zapomniałam jak sie nazywa... olej rycynowy?

scholl ma taki kosmetyk do pięt, odnawiający je w 7 dni ;) sporo dziewczyn chwali :)

Gość krem nawilżający
Poza ścieraniem stóp tarką albo pumeksem (pumeksu nie polecam bo słyszałam ze bakterie się w nim gromadzą) trzeba jeszcze je nawilzać kremami, dla mnie najlepsze jest z masłem Shea z The Secret Soap Store

Gość pogoleniuuu
hej dziewczyny, jestem z topiku obok ;), możecie coś poradzić odnośnie efektywnego golenia nóg? ;)

Gość doradza_827
Ja raz w tygodniu używam tarki do stóp, 2 razy w tygodniu robię peeling, codziennie wieczorem nakładam krem na stopy. U mnie sprawdza się całkiem dobrze peeling Eveline i zmiękczająco-odżywczy krem do stóp też Eveline, w takiej fioletowej tubce. To jest max na co mnie stać w kwestii pielęgnacji stóp :)

Ja miałam straszne problemy ze stopami i były okropne i szorstkie, a kiedy stosowałam tarki i pumeksy to tylko stawały się do tego chropowate. Poszłam do kosmetyczki i tam za 35 zł zrobiła mi super pedicure, skórę usunęła najpierw takim wycinakiem, a potem wszystko wyrównała wielką tarką i frezarką. Stały się idealnie gładkie i mięciutkie. Czułam się jakbym stąpała boso :) i była niższa o 10 cm ;) Potem w domu raz na kilka dni przejeżdżam pumeksem lub tarką i kremuję i jest ciągle idealnie! A polecam kremy z mocznikiem. Dobry jest taki AA, ale chyba drogi, nie wiem, bo dostałam w prezencie.

Gość lawenda111
Może lawendowy kremik do stóp eva natura, bardzo dobrze nawilża naskórek.

Gość zr
Jak miałam zajęcia na dermatologii, to babeczka poleciła nam krem z mocznikiem. Kupiłam sobie kilka dni temu taki, który zawiera go 30%, z Oceanic. Nazywa się Oxedemil, krem na pękające pięty. Kosztował ok. 20 zł za 50 ml. Jeżeli komuś pocą się stopy, to polecam puder leczniczy z kremi, Pedipur, bez recepty. Kosztuje kilka zł.

Gość na pumeksie są bakterie,
ale tarka do stóp to jest taka cudowna, że sama niszczy bakterie, więc się na niej nie zbierają? myślcie dziewczyny, na tarce tak samo są bakterie, chyba, że ją sterylizujecie

Gość Facet do wziecia
Proponuje norweska krem norweska formula do stop rewelacja.

Gość gość
Przede wszystkim kosmetyki muszą być odpowiedniej jakości. KĄPIEL WIERZBOWA DO STÓP HB robi mega dużą różnicę, odmienia wygląd skóry, jest ona delikatniejsza, nawilżona, wygląda zdrowo, jest odmieniona. Tak więc ogólnie można bez większych problemów uzyskać naprawdę fajny efekt.

Gość gość
NAGIETKOWY KREM DO STÓP od HB i wszystko w porządku. Nie mam problemów z wyglądem cery, jest ona zdrowa, normalna, fajnie odżywiona. Ale ogólnie stopy wymagają ciągłego zainteresowania dla normalnego wyglądu, tym bardziej z wiekiem. Wcześniej miałam ciągłe problemy z pękaniem stóp. Teraz takiego tematu już nie ma...

Gość misiaaa44
Przed większymi imprezami szczególnie w lecie robię sobie maskę złuszczającą na stopy, najbardziej mi przypasowała ta z byOlie, można kupić w douglasie i sephorze na pewno. Trzeba pamiętać żeby taki zabieg zrobić przynajmniej 7-8 dni przed imprezą bo samo złuszczanie trwa kilka dni.

Gość gość
Dr. Stopa według mnie działa cuda. Mi ten cud Floslek stopy uratował.

Gość Tere ska
misiaaa44, na stronie byolie można kupić często w promocji, albo zestawy dla dwojga też się opłaca brać ;) Ładne pudełka to i fajne na prezent dla faceta ;)

Gość gość
Trzeba pilingować, nawilżać i chodzić na zabiegi, szczególnie jeśli mamy tendencję do rogowacenia skóry, wtedy gabinet lepiej sobie z tym poradzi niż my same. Ja tak mam i chodzę do do salonu Zdrowe Stopy we Wrocławiu https://www.zdrowe-stopy.com/ bo tam dobrze się mną zajmują i dzięki nim mam ładne stópki :)

Gość gość
uważajcie żeby te bakterie nie zeżarły wam stóp :O:D matko jakie przewrażliwione paniusie :O:O:O

Gość Lulu

Próbowałyście skarpetek nawilżających z Sholla? Miałam te z olejkiem kokosowym, łatwe w użyciu, dobrze nawilżają, często są na promocji ;D