Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margotka22

czy takie stopy-paluszki da sie wyprostowac przy pomocy tych wkładek korygującyc

Polecane posty

Gość takatamja
nie można! trzeba!! do chirurga idź jak najszybciej. im póxniej, tym gorzej. trudniej to zrobić!

Gość margotka22
a nie moge sama kupic sobie tych wkładek w aptece poprostu chodzi mi o to czy da sie to zrobic bez operacji bo byłam u ortopedy i powiedział mi ze operacja a wiecie to są nogi i boje sie ze moze cos nie wyjść dlatego chciałam spróbowac z takimi koreczkami które wkłada sie miedzy duży palec a ten obok tylko czy to cos da

Gość microshit
po pierwsze to wyrzuc wszytkie buty na obcach i z waskimi noskami. po drugie mozesz kupic w aptece takie nahladki na halluksy, chyba schol produkuje. ale nie nstawiaj sie na szybki efekt. kilka miesiecy minimum. takie place nie zrobily sie w tydzien i zajmie sporo czasu zanim cos naprawisz, chociaz najskuteczniejsza jest operacja. wiem, bo robila moja babcia, ktora do 70tki nosila waskie buty. potem lekarz zalecil wkladki, ale nawet po roku nie bylo zbyt duzej poprawy.

Gość margotka22
własnie ja nie chodze w butach na wysokim obcasie ani z wąskimi czubkami poprostu tak mi sie zrobiły nie wiem czu to rodzinne chce kupic sobie takie wkładki ale nie wiem czy to nie bedą wyrzucone pieniądze w błoto a operacji sie boje mozesz opisac jak to wygląda i jak wygląda po operacji

Gość nie da się naprawić
można spowolnić postęp zwyrodnienia tego stawu. halluksów się nie zatrzyma ani nie wyleczy - tylko operacyjnie, ale nie takie jak ty masz, dużo bardziej zaawansowane stadium. jest to bardzo bolesne, kilka miesięcy potem nosisz gips na stopie (najpierw jedną, potem drugą się operuje) najlepiej przejść się do ortopedy, ale pewnie zaleci ćwiczenia i noszenie wkładek, bo innech sposobów nie ma. no i fakt - zero obcasów..

Gość upupupupupu

Gość margotka22
a czy komus te wkładki pomogły bo od jakiegos czasu troszke bolą mnie te palce

Gość ja mam tak samo
choć nosze glownie sportowe obowie. szpilek nigdy nie mialam, waskich noskow tez nie... tak wiec jak widac tak sie czasem po prostu robi :/

Gość footfetishmen
Masz piękne paluszki, ciekawą zmysłową karnację skóry śliczną naturalną ozdobę - pieprzyk na wysokości przedziałka między 4 i 5 paluszkiem prawej stopy. Takie odchylenie duzych palców według mnie mieści się w normie - na pewno estetycznej a i zdrowotnej pewnie też. Jeśli będziesz nosiła odpowiednie obuwie nie powinno się ono powiekszać. Jako namiętny wielbiciel kobiecych stóp muszę wyznać, że Twoimi jestem zachwycony. Jedynie paznokcie mogłabyś trochę staranniej przycinać. Pozdrawiam Cie serdecznie i zapraszam na założony przeze mnie topik: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3425390&start=0 na którym rozmawiamy o urodzie damskich stóp w różnych jej aspektach 🌻