Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

take1911

Czy 23 lata to zawczesnie na dziecko????

Polecane posty

hej wszytskim,mam 21 lat i za rok wychodze za maz za mojego jedynego chlopaka,pierwsza milosc,jestesmy ze soba od 5 lat:-) on ma 27 lat czyli jest 6 lat starszy,mam takie pytanie,chcilabym po slubie zajsc w ciaze i rok po nim urodzic dzieko,czy to nie jest za wczesnie,nie mamy jeszcze swego mieszkania,ale mysle ze jak sie bedzie odkladalo dziecko na pozniej to potem bedzie juz za pozno,a ja mysle ze 23 lata to dobry wie na macierzynstow

Gość usaranieczka
jasne ze tak wiek ok

Gość bziczek
to zależy od Ciebie. Ja miałam kilka kryteriów które musiałam spełnic zanim zdecydowalismy sie na dziecko. Po pierwsze właściwiy facet:) To zakładamy ze jest. Po drugie odpowiedzialnosć emocjonalna jaką wziełam na siebie powolując na świat nowe zycie, po trzecie dojrzałosć społeczna i materialna by dziecko odpowiednio wychować i zapewnic mu do tego warunki. ale każdy ma swoje spojrzenie i swoją miarkę. Dla jednych wystarczy ze bardzo sie chce - reszta jakoś sie uloży... Ja tak nie potrafiłam. W dniu ślubu miałam 23 l.

Gość pestka-_
Take ja tez uwazam ze 23 latka to wiek idelny na rozpoczecie starn o dziecko bo gdyby okazalo sie cos nie tak to jest szansa i czas na leczenie . sama mam 23 latka i starm sie o dzidzie i tez chodizlam z moja pierwsza miloscia 5 lat i mialam 21 ;lat jak wychodzilam za mąż - fajna sprawa :D pozdrowionka :D

chyba nie ma jednego \"dobrego wieku\" dla wszystkich;) powodzenia

Gość mloda mama18
tu nie chodzi o wiek ale o to czy naprawde chcesz miec to dziecko

Hej take1911!Mam 41 lat,wyszłam za mąż w wieku 20.Moj mąż po ok.3 latach zaczął nalegać abym zaszła w ciążę.Nieza bardzo uśmiechało mi się rodzić dziecko w takim młodym wieku,chciałam poczekać do 27,28 lat,ale po uśilnych 2 m-cznych namowach poszłam sciągnąc spiralke i po m-cu czasu zaszłam w ciążę.W tej chwili moje dziecko ma 17 lat,jest już prawie dorosłe i jestem zadowolona,ze dałam sie namowic mezowi na wczesniejsze ur.dziecka.:-) mam tyle lat co napisałam na poczatku,czuję sie wspaniale i młodo i mam duze dziecko:-)Więc,jezeli masz dobre warunki finansowo-mieszkaniowe to nie wahaj sie ur.dziecko mając 23,24 lata...Wybor nalezy tylko od Ciebie i Twojego partnera...

Gość zadbana
hmm..spirala u nieródki ???

A co się tak dziwisz?Owszem,przeszłam badania i po konsultacji z paroma lekarzami gin.załozyłam spiralkę i zdjełam ją poł roku przed terminem aby zajść w ciążę.Załozenie spiralki nie miało na moj organizm żadnego wpływu.

Gość jusiek
uwazam,że to dobry wiek ja urodziłam mając 28 lat i uwazam ze za pozno bo 2 maluszka przyjdzie mi urodzic po 30

DO PESTKA------------- BRADOZ MILY ZBIEG OKOLICZNOSCI:-) MOJ CHLOPAK MA JUZ 27 LAT,JAK WEZMIEMY SLUB BEDZIE MIAL 28 I ON JUZ BARDZO CHCE DZIDZXIE JA TEZ CHCEM,WYDAJE MI SIE ZE JAK CZLOWIEK BARDZO CZEGOS CHCE TO ZROBI WSZYTSKO DLA TEJ RZECZY,JA BARDZO CHCEM DZIDZIUSIA BO POTEM NAPEWNO PRZYJDZIE KOLEJ NA DRUGIE A NIE CHCEM W WIEKU 35 LAT RODZIC DZIEKI,CHCEM JUZ JE MIEC I WYCHOWYWAC I BYC MLODA MAMA:-) DZIEKUJE ZA TAK SZYBKIE OPINIE,NIE ZDAZYLAM YMYC WLOSKOW I WZIAC PRYSZNIC A TU JUZ TYLE OPINI,BARDZO SIE CIESZE

Gość zadbana
dziwie sie bo u nierodek nie zaklada sie spirali, ale ok :)

Gość słonecznikowa
Wg mnie /z doświadczeniea/ to idealny wiek na maicierzyństwo!!!ja tez miałam podobnie tzn. miałam 21 jak wyszłam zamąż za jedynego chłopaka starszego o 7 lat (byliśmy ze soba 7 lat...), miałam 23 jak zaszłam w ciążę, a teraz siędzę w domku i bawię mojego 3,5 miesięcznego skarba :D Pozdrawiam

gratulacje SLONECZNIKOWA dziecko to sudowny skarb,ja bardzo go chcem tyle ze nie mamy wlasnego mieszkania,ale mysle ze to nie powod aby przestrzegac sie przed dzieckie,ludzie cvale zycie mieszkaja na stancjach i daja rade,bardzo chcem miec dzidzie:-)

Gość chcę chcę chcę
nie chcem:O