Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roks

czy konieczne jest tlumaczenie u tl. przysieglego szczepien dziecka,wyj.do angl

Polecane posty

Gość roks

wyjezdzam z dzieckiem do angli i potrzebuje informacji . czy musze tlumaczyc u przysieglego tlumacza szczepiea czy moge sama przetlumaczyc?

ja tlumaczylam sama szczepionki dalam im tylko karte, zostala skserowana to wszystko

ja napisalam na karcie szczepien olowkiem nazwy chorob na jakie dzieci byly szczepione i wystarczylo nie musisz isc do tlumacza przysieglego :)

2, 3 i 4 miesiące-- Diphtheria, tetanus, pertussis (whooping cough) + polio + Hib (DTaP/IPV/Hib) , MenC ok. 13 miesięcy -- Measles, mumps, rubella (MMR) od 3 lat i 4 miesięcy do 5 lat- Diphtheria, tetanus, pertussis (whooping cough) + polio (dTaP/IPV lub DTaP/IPV) , - Measles, mumps, rubella (MMR) od 13 do 18 lat- Diphtheria, tetanus, polio (Td/IPV) Słowniczek diphteria – błonica hib – Haemophilus influenzae, typ b measles – odra MenC – Meningitis C, zapalenie opon mózgowych mumps – świnka pertussis (whooping cough) – krztusiec, koklusz polio – Poliomyleitis tetanus – tężec rubella – różyczka

Martik sprostuje to co podalas to stary schemat 8tyg Pediacel (Diphtheria, tetanus, pertussis (whooping cough) + polio + Hib ) i Prevenar (pneumokoki) 12 tyg Pediacel i Meningitis C 16 tyg Pediacel i Prevenar i MeningitisC 12 miesiecy Meningitis+Hib (Menitorix) 13 tyg MMR i Prevenar 3-4 lata MMR i pre-school booster (Diphtheria, tetanus, pertussis (whooping cough) + polio) buzki

warto jeszzce dodac ze czasami o szczepienia trzeba sie upomniec nie wiem jak bylo w waszych przychodniach ale niestety w niektorych trzeba isc na wizyte (wystarczy z pielegniarka) z karta szczepien w reku i dopytac jakie jeszcze szczepienie dziecko potrzebuje(nawet jesli wczesniej dostarczalo sie nawet 3 razy kserokopie kart do przychodni :o )

eternity1302 ja mialam dokladnie tak samo, mimo iz skserowali karte szczepien, powiedzieli ze nastepne szczepienie przyjdzie poczta - zawiadomienie, ja czekalam i czekalam i w koncu wybralam sie sama do przychodni i nagle okazalo sie ze mala ma dwa zalegle szczepienia - zrobii od razu :) wiec dokladnie wszystkiego najlepiej samemu pilnowac