Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ata172

co z blizna po kolczyku??

Polecane posty

Gość ata172

miałam kolczyka w pempku ale po połowie roku zrobiła się rana która mi go wypchała nie wiem dlaczego.Dbałam o niego.I teraz mam dość widoczną rane po tym.Niewiem czy moge jeszcze raz przekuć pepmek lub czy to mi wogóle zajdzie :( prosze o rade :(

wsadz sobie ten kolczyk jeszcze raz, po co masz miec brzydka dziure, kup sobie masc tribiotic i smaruj przez tydzien conajmniej :) wszystko powinno zejsc

Gość ja mam małe plamki
nie masz po co wsadzać kolczyk drugi raz. piszesz ze kolczyk został "wypchnięty" z ciała - nie wiem jak się to fachowo nazywa ale to reakcja organizmu na ciało obce i zawsze będzie się tak robić. więc nie ma sensu rozwalać rany dalej. lepiej jakąś maścią na blizny smarować (cepan, contratubex) eby się zmniejszało.. niektórzy mają tak ze wszystkimi kolczykami w cielie, inni tylko na przykład w jednym miejscu - typu pemepk, brew.. dziwne ale tak jest. najlepiej idź do studia piercingu i zapytaj o radę co z tym teraz zrobić, tam też wytłumaczą ci jak ten prces wypychania postępuje konkretnie i dlaczego

Gość ata172
tzn to nie jest taka calkiem rana tylko blizna sie z tego zrobila.Wczoraj próbowala mi koleżanka przebic ale w polowie kazalam jej przerwac i zemdllam a to brzydko wyglada i jak sie pokaze na basenia skozystam z tych masci :)

Gość ata172
dlaczego debilka próbuje sie tego jakos pozbyc lub zakryc to