Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia77-1985

a może na wesele Marysin Dwór?

Polecane posty

Gość kasia77-1985

Witam, szukam sali na czerwiec 2008, znalazłam Marysin Dwór w katowicach Niestety nie ma opini na temat tego lokalu ale przyznać musze ze robi on ogromne wrazenie Nie ma miejsca na spacerowanie a szukalam lokalu, z pieknym ogrodem, najlepiej przy jeziorze, lecz niestety nie znalazlam:( natomiast ten marysin dwor strasznie wpadl mi w gust, wszystko jestz drewna www.restauracja-katowice.com.pl Obsluga bardzo mila, za goscia 155zl, ale niestety bez tortu, napojow zimnych, ciasta, owocow Gosci nie da sie przenocowac bo ceny strasznie wysokie W cenie za to apartament dla nowozencow hmmmmm moze ktos mi poradzi jak z jedzeniem tam jest, bo ja bardzo bym chciala zeby nie brakowalo... a moze ktos moze polecic inne restauracje

Gość po ślubie
moja przyjaciolka byla w ubieglym roku, mowila ze restauracja bardzo ladna ale jedzenia malutko...

Gość margaretka1
Witam my organizowaliśmy nasze wesele w restauracji Club 99 w Katowicach. Mieliśmy prawie 90 osób. Restauracja ma kilka niezależnych sal (w osobnych budynkach). Sala na której my się bawilismy była bardzo obszerna i pięknie udekorowana. Do tego położona przy WPKiW, w zieleni i z dala od drogi. Dużo miejsc parkingowych i hotel na miejscu. My otrzymaliśmy apartament gratris. Od osoby płaciliśmy 130 zł. a za nocleg gości 40 zł. Jedznia było mnóstwo i naprawdę pięknie podanego. Właścicele bardzo mili i uczciwi. Zresztą sami trafiliśmy do nich z polecnia znajomych, którzy też się tam bawili. Ich stronka www.club99.pl

Gość Laura83
Hej, my właśnie mamy wesele w Marysinym Dworze, w przyszłym miesiącu. Mieliśmy nie raz przyjemność być tam na obiedzie, jedzenie smaczne i naszym zdaniem nie tak mało, ale owszem ceny mają dość wysokie. Nas menu na os. ok 200 zl wyniesie + alkohol, napoje, tort. Jutro jade dowiedzieć się jak to wygląda dokładnie z przenocowaniem gości i w jakich cenach. Jednak małe pytanie, może macie namiary na jakiś hotel w Katowicach gdzie jednak ceny nie są rzędu 200 zł od pokoju za dobe? Pozdrawiam, Laura

Gość kasia77-1985
Laura:) mam nadzieje ze zaglądniesz tutaj po swoim weselu zeby podzielic sie info na temat organizacji imprezy, jedzenia:) Wiem ze w Katowicach Piotrowicach jest taki hotel Silesia(koło tomboru) okolice zbozowej, tam nocleg jest w granicach 30-40 złoty:) pozdrawiam papa

Gość kasia77-1985
jest tez taki hotel chyba sie zajazd nazywa, na przeciwko OBI na Brynowie, tam jest pełen wypas a ceny 80-120

Gość Laura83
No wiec bylam zaplacic juz 50% kosztow wesela w Marysinym Dworze, nasze menu wycenili na 185 zl od osoby, na moje oko jedzonka bedzie w sam raz a moze i za duzo - zreszta ten Pan powiedzial, ze jeszcze nie zdarzylo sie wesele, zeby po wszystkim nie zabrac min. calego wozka jedzenia do domu. W tym roku zakupili nawet swoja maszyne do lodow - jadlam :o) I normalnie pycha, wszystkie algidy i inne taki emoga sie schowac ;) Co do hotelu, zdecydowalismy sie jednak na Marysin - w przypadku gosci weselnych cena za pokoj to 200 zl ze sniadaniem, (tj 100 zl od osoby). Przewazyl w sumie argument, ze jest to blisko mojego domu wiec nie bede miec problemu ze zworzeniem w niedziele gosci do mnie. W sumie znalezlismy hotel w Parku chorzowskich, tam w osrodku harcerskim po 120 zl za pokoj, ale jakos postanowilismy miec wszystko w jednym miejscu. No i tak, sukienka sie szyje, wiekszosc rzeczy pozalatwiana - nic tylko wychodzic za maz ;) buzka :>

Gość piratex
Sala przepiekna-hotel robi wrazenie-ale UWAGA!NA JEDZENIE!!! Mało..i nie za dobre...;(to jest jedyny minus ...

Gość WOJTEK KATOWICE
MY JESTESMY BARDZO ZADOWOLENI - MIELISMY TAM TYDZIEŃ TEMU WESELE I WSZYSTKO WYPADŁO ŚWIETNIE. TANIO NIE JEST ALE JAK TO MOWILI GOŚCIE - WESELE NA WYSOKIM POZIOMIE. MIELISMY DOLNĄ SALĘ I KAPELĘ GÓRALSKĄ. KAPELA CHWALILA SOBIE LOKAL M.IN. ZE WZGLEDU NA AKUSTYKE. JEDYNE NA CO TRZEBA ZWROCIC UWAGE TO TO ZE JEST TAM RACZEJ CIEMNIEJ, KAMERALNIE CO MOZE PRZESZKADZAĆ NIEKTORYM FOTOGRAFOM I KAMERZYSTOM - NASI BYLI NA WSZYSTKO PRZYGOTOWANI WIEC FULL PROFESKA. ;-) JESLI CHODZI O LOKAL OBSLUGE I JEDZENIE, TO NICZEGO NIE BRAKOWALO A OBSLUGA SPISALA SIE NA MEDAL. MENU 185zł - 25zł ZNIŻKI ZA KWIECIEŃ = 160zł. POKOJE HOTELOWE DLA GOŚCI ZE ŚNIADANIEM WYNEGOCJOWALISMY ZA 180zl. POKOJ DLA PARY MŁODEJ WYPAS, SZAMPAN SMACZNIUTKI. ;-) JEDZENIE BYLO SMACZNE I DUZO ZOSTAŁO. ALKOHOL, NAPOJE, TORT WE WLASNYM ZAKRESIE - TEŻ DUŻO ZOSTAŁO. LODY MAJA PRZEPYSZNE. POZDROWIENIA DLA OBSŁUGI LOKALU - DZIĘKUJEMY ZA SUPER PREZENT NAPEWNO SKORZYSTAMY. NATOMIAST BĘCKI DLA POLICJI, ALE TO JUŻ INNA HISTORIA... ;-)

Gość kasia77-1985
Hej Wojtek:) my mamy na tej dolnej sali wesele 7 czerwca wiec już niedługo, byliśmy zobaczyć ustawienie stołów pare tygodni temu- akurat sie okazuje ze to było na waszą zabawe:) jedyne co nas zaniepokoilo to fakt ze stoly sa bardzo blisko i ludzie sa jakby scisnięci- a moze tak mi sie tylko wydaje? napisz czy bylo ok p.s. na ile osob mieliscie wesele? pozdrawiam małżonków:)

Gość kasia77-1985
no i pytanie czy jedzonko było smaczne:) może doradzisz czy może jest jakies danie z ktorego zrezygnowac i zastapic je czyms innym:) pozdrawiam:)

Gość dominika77
Witam, mamy rezerwacje na sierpień, będzie tylko weselny obiad dla 30 osób,byliśmy tam na kolacji i uważam ,że jedzenia w sam raz, i ładnie podane.Ma być na sali obok drugie przyjęcie z orkiestrą i martwie się tylko ,że będą nas zagłuszać (:Czy ktoś może jeszcze coć polecić z menu, ewentualnie jakieś inne uwagi pozdrawiam

Gość kasika123
z tego co wiem w club99 sa teraz wyzsze ceny ok.57 za nocleg oraz 150 od osoby bo zmienil sie wlasciciel

Gość frambraise
Witam, my też mamy tam wesele w sierpniu na górnej sali i obawiamy się o menu. Najbardziej o to że będzie mało jedzenia.

Gość dominika77
witam,którego sierpnia macie to wesele? też sie trochę obawiałam o to jedzenie, ale myślę ,że wystarczy :):) Zdania są podzielone ,ktoś tam pisał, że sporo zostało i spakowano do domu, pozdrawiam

Gość frambraise
Witam ponownie :) My mamy wesele 02.08.08, a Wy którego sierpnia ?. Co do jedzenia w samym lokalu nie mam nic do zarzucenia, a zwłaszcza pyszne są lody. Tylko te nieszczesne opinie , gdzie nie pojde to slysze ze malo, albo zimne itp. :(

Gość kasia77-1985
a My mielismy wesele 7 czerwca na dolnej sali- jednym słowem mówie SUPER!!! jedzenia było dużo(zresztą zostało też wiele-mielismy 155zł), jedzenie było ciepłe(wbrew pogłoskom innych) Obsługa profesjonalna Nie można powiedzieć złego słowa na temat lokalu Wszystko zapięte na ostatni guzik Jednym słowem POLECAMY gorąco bo wrażenia są ogromne:)

Gość Majandra
Mam pytanie!! Proszę, napiszcie na ile wcześniej rezerwowaliście sale w Marysinym Dworze? Na mnie również ta restauracja zrobiła ogromne wrażenie, ale chcę się zorientować ile wcześniej należałoby podjąć jakiej stosowne kroki w kierunku zaklepania sobie terminu:) dziekuje z góry za informacje

Gość kasia77-1985
Majandra! my rezerwowaliśmy dolna salę równy rok wcześniej a i tak juz górna sala była zarezewrwowana- polecam bo było super!!!

Gość kariolina
witam ja byłam w zeszłym roku na weselu znajomych w marysinym i wcale nie jest tak zle mnie jedzenie smakowało obsługa bardzo miła i nie był zimne serdecznie polecam było super

Gość upupup

Gość Agnieszka i Mariusz
Dziękujemy za wzorową organizację uroczystości weselnej dn. 06.02.2010r.Wszyscy goście bardzo zadowoleni, słowa uznania dla szefa kuchni i obsługi oraz managera który jest profesjonalistą i do rana czuwał by wszyscy goście byli zadowoleni . Jedzenie wyśmienite i bardzo smaczne. Mieliśmy pewne obawy gdyż różne opinie czytaliśmy że to i owo... ale wszyscy spisali się rewelacyjnie. POLECAMY

Gość Adam_1978
Jeśli ktokolwiek zamierza na Śląsku brać ślub i zastanawia się nad wyborem lokalu to z całego serca polecam Marysin Dwór. Świetne jedzenie, fantastyczna obsługa bardzo wyrozumiała dla fanaberii oraz nerwowej atmosfery podczas organizacji i genialny kelner Bartek. Nasza impreza miała miejsce 13.08.2011 i muszę przyznać że nigdy nie byliśmy na lepszej zabawie. Polecamy i życzymy udanej zabawy.

Gość Ania_wegiel
Witam:) ja mam wesele w Marysinym Dworze za równy rok-czytam opinię i trochę się obawiam, mam nadzieję, że sala na dole nie będzie wydawała się ciemna i przytłaczająca, bo mój narzeczony zachwycony jest ogólnym wystrojem samej restauracji. I co do jedzenia to oby było pyszne i ciepłe przede wszystkim. Jak ktoś będzie mógł się jeszcze podzielić jakimiś opiniami to z miłą chęcią przeczytam, mam jedno pytanie czy zna ktoś dobry zespół muzyczny-bo w sumie zastanawiamy się na DJ.

Gość wyniczek
Adam_78 wypowiada się na inny portalu jako singiel korzystającu z hotelu Marysin dwór. Proszę o pomoc w podjęciu decyzji i kolejne opinie o tym miejscu. Słyszałem, że jedzenia na weselu nie jest za dużo

Gość marciaa_93
Witam.! Wczoraj (21.01.) miałam studniówkę w Marysinym Dworze w Katowicach. Musze powiedzieć otwarcie, że ta studniówka była koszmarem. Nie ma klimatyzacji a ponoć miała być, lokal jest ciasny, gdy ludzie się rozsądzą przy stolikach nie ma jak przejść. Dekoracja sali skończyła się na balonach i przypominała wystrój wiejskiej potańcówki. Jednak najgorzej było z jedzeniem. Porcje sa bardzo mało i osobiście dla mnie niejadalne. Kelnerzy nie maja podstawowej wiedzy na temat tego co podają. Zimna płyta jest ohydną.! Śmierdząca sałatka grecka, i jakieś wysuszone sery i wędliny. Nie mieliśmy na stołach ani paluszków itp., i można powiedzieć, że praktycznie nikt nie zjadł niczego co tam było. Warto również dodać że impreza zaczęła się nam o 20;00 a zimną płytę dostaliśmy o godzinie 1:00 w nocy przy czym kolo 5 pojechaliśmy do domu. Moje zdanie podziela dużo innych osób z Olkusza. Tak naprawdę zapłaciłam 500zł i w tym miałam niejadalne jedzenie i orkiestrę ( z Żywca) oraz DJ którzy grali jak na stypie i przez całą imprez poleciało może 2 normalne piosenki. odradzam.!