Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ważne pytanie

objawy porodu- bóle jak na okres

Polecane posty

Gość mam ważne pytanie

Często słyszałam, że jednym z pierwszych objawów porodu jest ból brzucha jak na okres. Mam termin za 3 dni i od pewnego czasu mam wrażenie jakbym miała dostać okres, ale ten ból przechodzi. Odszedł mi wczoraj czop, mam duże upławy. Czy miałyście tak? Proszę o poważne odpowiedzi, bo to moja pierwsza ciąża i to jest ważne dla mnie. Dzięki

Skoro to twoj pierwszy porod to moga byc to tzw bole przepowiadajace. Sloro odszedl czop sluzowy to znaczy ze twoja szyjka ladnie na nie reaguje. Porod mozesz uznac za rospoczety jesli skurcze stana sie regolarne i nasilajace sie. Milego porodu

Gość ponawiam bo też mnie to intere

Tak, mnie odk kilku dni pobolewal brzuch jak na okres, zwlaszcza wieczorami. W noc poprzedzajaca porod obudzilam sie z bolacym \"okresowo\" brzuchem, do tego regularnie sciskalo mnie w dole brzucha. pomyslalam ze to TE skurcze i sie nie pomylilam. Poza tym od kilku dni odchodzil mi czop, a dzien przed porodem czulam dziwny niepokoj i miejsca sobie niemoglam znaleźć.

Gość bezzębna łachudro
czop wygląda jak taka galaretka podbarwiona krwią

moja koleżanka z takimi bólami jak podczas okresu poszla do szpitala , ale tylko tak kontrolnie od godz 19 a juz o 21 urodziła córeczkę, hehe

Gość justka00
czy te bole jak na okres moga byc np tydzien przed porodem czy zawsze jakis dzien nie wiecej???