Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziunka

MAMY KTORYCH DZIECI NIE CHCA PODNOSIC GLOWKI-ŁACZCIE SIE

Polecane posty

jak z nimi cwiczycie i mobilizujecie do podnoszenia? moja corcia skonczyla 3 miesiace i rzadko podnosi glowke. jutro idziemy do lekarza bo mam skierowanie na rehabilitacje. chcialabym abyscie pisaly jakie postepy robia wasze malluchy. co wy na to?

Gość glowka...
moj tez majac 3 mies rzadko podnisil glowke, ale podnosil na macie lezal tylko 2-3 min i to zabawiany pozniej to juz ryk mam nadzieje ze u Was tez nie jest to jakis problem teraz moj syn ma 14 miesiecy w wieku 10 zaczal raczkowac, w 11 chodzic a teraz uczy sie pyskowac po swojemu :-P

o to fajnie. ja sie boje zeby t nie byl zespol napiecia miesniowego. troszke malo o tym wiem ale cos wspomniala mi pediatra. jutro bede wiedziala lepiej. moze tylko z lenistwa nie chce podnosic. zreszta po 5 min lezenia na brzuszku placze. i taka z tym robota po prostu nie cwiczy glowki i tyle

i czym wy sie przejmujecie. moj mlodszy jest bardzo silny. dzis podniosl mi sie na nogi przy lozku. pochwial sie i usiadl na pupe. ale starszy podiosl glowe w wieku 6 mc, bylam u neurologa i p. doktor powiedziala ze wszystko ok.

Gość karolaniedzisiejsza
A moze wyczuwaja dekadentyzm przelomu wiekow? I glowe zwiesili niemi...

jejka ale to chodzi zeby zaczerpnac porady na temat cwiczen ktore pomoga przyspieszyc rozwoj ruchowy dziecka itp. to juz nie mozna o to spytac? jesli komus to nie pasuje to nie musi nawet tu wchodzic i czytac. nie rozumie po co takie komentarze?!

oczywiscie ze mozna:) ale mi chodzi o to ze to nie powod do zmartwien!

bylam dzis z niunia u lekarza. pani doktor stwierdzila ze wszysto bylo by oki gdyby nie to ze jak mala lezy na pleckach i podciaga sie ja za raczki do gory to glowka zostaje w dole. przez miesiac raz w tyg bedziemy chodzic na rehabuilitacje a potem kontrola.

Gość mama 3
do dziunki Witaj mój malusze ma 2,5 miesiąca to moje drugie dziecko i widze dużąróżnice ten młodszy jest o wiele słabszy Głowke ma bardzo chwiejną jak leży na płaskim to też nie bardzo mu wychodzi. ide do lekarza zeby go dobrze pooglądał Lekarka na początku jak miał ok 2 tygodni powiedziała że mały jest niedojrzały jak na swój wiek nawet mówiła o skierowaniu na rehabilitacje ale potem powiedział że nadgonił Zobacze co teraz mii powie

Gość mama 3
my też idziemy na rehabilitacje Zobaczym co na miejscu nam powiedzą

Gość ja już nie wierzę lekarzom
Mój synek ma w tej chwili rok. Dopiero niedawno zaczął siedzieć. Neurolodzy niczego nie widzieli. Trafiliśmy do szpitala, bo synek nie przybierał i przy okazji wyszło, że ma przeciwciała przeciwko wirusowi cytomegalii. Teraz jest już zbyt późno, żeby powiedzieć kiedy się zaraził, ale na pewno jest to przyczyna słabego rozwoju fizycznego. Mam żal do lekarzy, bo wiedzieli o tym, że ja miałam w ciąży miano 33. Lekarz w poradni chorób odzwierzęcych zapewniała mnie, ze dziecko jest bezpieczne.