Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemny blond

FARBOWANIE

Polecane posty

Gość ciemny blond

Czy to prawda że nie powinno sie farbować włosów w czasie okresu ????

Gość ciemny blond
Ja słyszałam że sie nie powinno dlatego nie wiem czy wkońcu farbować czy nie bo akurat mam okres :/

oj Haris niekoniecznie mit :P zależy od włosów ale np zarówno mi jak i mojej mamie podczas okresu farba wogóle nie łapie ;) podobnie jak za cholerę nie możemy włosów ułożyć wtedy :D także to zależy chyba od tego jakie się ma włosy ale ja nigdy podczas @ nie farbuje bo próbowałam chyba 3 razy i za każdym razem farba mi nie łapała :D

Coś w tym jest - nawet fryzjerka mi mówiła, że kolor może nie złapać, a przy trwałej kiepsko wyjdzie skręt. Osobiście myślę, że ma to coś wspólnego z poziomem hormonów w organiźmie podczas miesiączki.

ja tez duzo o tym słyszałam, ale zawsze jak sa artykuły o prawdach i mitach urodowych to piszą, że z tym okresem to bujda ja osobiście farbowałam kilka razy podczas okresu (baleyage0 i było ok a umawiałam se tak, z braku czasu innego dnia ale jak autorka może poczekać az jej sie okres skończy to niech dla świetego spokoju poczeka nigdy nie zrobiłabym trwałej podczs okresu (pomijam fakt, ze nigdy bym sobie nie zrobiła trwałej W OGOLE ) a co do tego ze włosy się nie ukladają podczas okresu - prawda prawda nienawidze ich wtedy

Haris no ale widzisz mi nie dość, że się nie układają to farbować też się nie chcą :D także jednak jakaś prawda chyba w tym jest ale jak wiadomo sa wyjątki ;)

Gość fryzjerkaaaa
jesli farbujesz na ciemniejszy kolor od twojego naturalnego to mozesz polozyc ale rozjasniac sie nei powinno bo na rozjsnianie ma wplyw nawet tempetatura .najlepiej poczekaj zeby potem nie bylo problemu z odcieniem wlosow

Gość mi pasemka robione podczas
okresu kiepsko wyszły:-oFarba prawie nie złapała,wlosy słabo sie rozjaśniły,zmaist blondu wyszeddł mi jakiś zółto-rudawy brąz.Natomiats jak robiłam wtedy kiedy nie miałam @ kolor wyszedł super;-)Chyba więc coś w tym jest,ze w czasie okresu nie powinno farbowac sie wlosów...

Gość mi pasemka robione podczas
dodam jeszcze,ze te pasemika robione podczas @ nie robilam pierwszy raz,wlosy byly juz rozjasnione wiec kolor powinien wyjsc jasny blod a wyszly mi rudawe pasemka:-o