Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa346

ile przeznaczacie na zycie?

Polecane posty

my sobie na wspolny obiad poza domem pozwalamy tak z raz w miesiacu, czasami 2 razy w zaleznosci jak na inne rzeczy rozejdzie sie kaska. nie latam z kolezankami po knajpach bo w to miejsce wole odlozyc i sobie czy mezowi cos kupic. Nie robimy sobie prezentow a jak juz cos ktores ma upatrzone to zbieramy na to kaske i wydajemy na nia pieniazki. wszystko to kwestia priorytetow. sonnen - ja kiedys tez przeznaczalam 10zl na zakupy i spokojnie starczalo, wedline i miesko kupowalam podobnie w weekend i spokojnie w 100sie wyrabialam. standardowe zakupy codzienne to tak 6-7zl ale wiadomo co jakis czas mleczko czy maslo sie dokupuje czy chociazby babe drozdzowa.zamaist kupowac ciasto i ciastka to z reguly pieke sama, wychodzi duuuuzo taniej. rozsadnie kaska gospodarujac mozna spokojnie za te 2tys na miesiac przezyc

Gość profesorka
sonnen - dziecko i papierosy???? Szok!!!

mnie czeka przeprowadzka i bede kupowac nowe sprzety agd bo nie oplaca mi sie straych przewozic i chce miec nowsze. jak sie dziecko urodzilo to kupilismy zmywarke aby zaoszczedzic czas, i kamere cyfrowa, pralke na 7kg prania to byla wyprwka domowa na dziecko:D

profesorka czytaj z uwaga , ja nigdy nie palilam wlasnie wszystko rozbija sie o to ile ma sie na miesiac do dyspozycji, ja mam tak malo ze nie moge pozwolic sobie na zachcianki :(

ja tez nie jestem milionerka ale jakos starcza. Od wrzesnia nie bede juz tu mieszkac i moja stopa zyciowa sie podniesie przynajmniej mam taka nadzieje. nie majac dostatecznych srodkow bym sie nie zdecydowal na dziecko

Gość Madzia99999
Krystyno z gazowni nie bądż śmieszna. Mój mąż zarabia 7 tys zł -nasze wydatki na mieszkanie kredyt, rachunki opłaty na samochód moje dziecko ma drogie ciuchy buty Bartek ubranka z 5 10 15 my ładnie ubrani + jedzenie obiad czasem w restauracji i wydajemy jakieś 3000- do 3500 zł resztę odkładamy. A ty mówisz że 2000 na życie pomijając rachunki im nie starczy no sorki. Ale jak powiedziała Aneczka1979 liczy się umiejętność gospodarowania. Ja też nie oszczędzam no gdybym mogła to bym wydała jeszcze te 4 tys ale po jaką cholere jak i tak nam sie dobrze żyje. Nowa spoko nic sie nie martw na pewno starczy my też mieliśmy kiedyś dochód 2800 i starczało przy tych wydatkach.