Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olka sss

Pomocy!! swędząca pochawa!

Polecane posty

Heej, potrzebuje szybkiej pomocy.. ostatnio bardzi swedzi mnie pochwa.. jest to niedozniesienia! nie dość ze pochwa to tez łechtaczka.. jest to bardzo uciązliwe nie wiem jak sobie z tym poradzic.. Dodam ze od niedawna współzyje z męzczyzna, ale nie uzywamy prezerwatywy., Jeszze zanim zaczełam z nim współzyc, cvzasami dopadały mnie takie swedzenia. Czy konieczna jest wizyta u ginekologa?

Gość doda-ajj
czy coś oprócz swędzenia jest??upławy,krostki.

Gość waldemar17
a mnie boli kichawa... chyba mam alergię :-(

Gość waldemar17
nie jest konieczna wizyta u ginekologa wystarczy że obwiesisz się czosnkiem i wykonasz taniec breakdance :)

Gość zainteresowana 22
masz jakieś zapalenie być może ja też miałam ale oprócz ogromnego swędzenia były też upławy...

Gość zainteresowana 22
waldemar jesteś kobietą a kręci cię męskie imię tak? :):):) po co tu wlazleś? wyśmiewsz sie a pewnie tez masz problem z pochwą...:):) idź stąd lepiej

Miałam przez jakis czas upławy.. ale juz minęłay? co stosowałas? pomagało? chce się tego jak najszybciej pozbyć

Gość doda-ajj
jakie upławy?białe,lekko serkowate,bez zapachu,czy o rybiej woni,szarawe lub lekko zółte, wodniste??

Gość zainteresowana 22
mialam 3 rodzaje tabletek, nazw nie pamietam, bo to bylo 2 lata temu, ale teraz znowu sie to pojawilo i tez jestem przed wizyta u lekarza. Sa tabletki w aptece na zapalenie pochwy z tym ze sa drozsze niz na recepte wiec wybierz sie najlepiej do lekarza... za pierwszym razem jak mialam uplawy i swedzenie to byla to w ogole nadżerka a potem jakies zapalenie dopiero. Warto isc do lekarza, naprawde..

Gość waldemar17
nie rozumiem was idiotki :) zamiast do ginekologa po leki to siedzicie na kafeterii czytając opinie rozmaitych domorosłych znachorek droga zainteresowana 22 "mialam 3 rodzaje tabletek, nazw nie pamietam, bo to bylo 2 lata temu," "masz jakieś zapalenie być może" podziwiam twoją wiedzę medyczną oraz umiejętności doradzania :) naprawdę jestem pod wrazeniem

Gość doda-ajj
masz do wyboru różne opcje:grzybica, bacterial vaginosis czyli zakazenie bakteryjne,zapalenie pochwy,ale to raczej zawsze występuje z wyzej wymienionymi,rzęsistek i inne...zalezy jakie upławy.

Gość waldemar17
więc droga autorko zamknij oczy i dokonaj wyboru opcji :)

Gość zainteresowana 22
tak waldemarze jestes niezwykle spostrzegawczy, w koncu ktos dostrzegl moje medyczne wiadomosci z zakresu ginekologii:):):) och jaka czuje sie dowartosciowana. Dzieki waldi, zlote chlopisko z ciebie. Idz stad w koncu, co cie obchodzi pochwa, widac ze naprawde masz jakies zachwiania i pociąg w stronę kobiecości.... moze moja medyczna wiedza cos pomoze i doradze ci co robic w takim przypadku??? moze jakies hormony??? bo to chyba o to chodzi, twoje sa rozregulowane i dlatego czujesz sie bardziej kobieta i myslisz ze masz cip** a nie penisa dlatego czytasz o pochwach. Ale sperma to nie kobiece uplawy, naprawde:)

Gość doda-ajj
waldemarze17-czasami na lekarza trzeba czekac pare dni,a ból jest,swędzenie itd wiec pytają sie dziewczeta na roznych forach co to moze być albo nie wiedzą jak wyleczyc,jakie leki sa najlepsze,ale zgadzam sie-po co pytac nas tutaj czy trzeba isc do lekarza,jak masz niepokojące objawy jakiejkolwiek choroby to i tak bez lekarza sie nie obejdzie,kwestia w tym ze niekiedy fora odwiedzają młode dziewczyny które poprostu wstydzą sie spytac o to matki cy isc do ginekologa, a forum jest anonimowe,nikt nie wysmieje ani nie złaja.prawie nikt.

Gość waldemar17
to że mam akurat taki nick nie świadczy o tym że jestem facetem :O a wy idźcie wszystkie się przebadać, bo zanim się na kafeterii wyleczycie to może osiągnięcie już wymarzone kolosalne nadżery, nowotwory, kołdry i poduchy grzybów itd oraz szczęśliwa bezpłodność co pozwoli wam uwierzyć w bezpieczeństwo stosunku przerywanego :) powodzenia życzę :)

Gość doda-ajj
a kto mówi o bezpiecznym stosunku przerywanym? ok ale pomijając waldemara17 dziewczyno która załozyła topik,jeśli masz takie objawy jakie mówisz niezwłocznie wybierz sie do lekarza, stosunki bez zabezpieczenia takiego jak prezerwatywa niosą ze sobą niestety takie zagrozenia jak zakarzenia bakteriami i inne, jesli bardzo swędzi wybierz sie do apteki kup saszetke tantum rosa i postepuj wg zalecen na ulotce, to zlagodzi świad ale nie wyleczy,niezwłocznie udaj sie do ginekologa,

Gość a co to jest pochawa

Dziecko idź natychmiast do apteki i kup sobie tubkę maści chlorotrymazolum, cos takiego, powiedz mgr, że chodzi o dokuczliwe swędzenie w intymnym miejscu na wypadek, gdybym cos przekręciła w nazwie.. Kosztuje ledwie kilka złotych. Ja zawsze używam, gdy przydaża mi się ta dolegliwość z niewyjaśnionego powodu. U Ciebie może być inna sprawa, ale póki co poratuj się, napewno nie zaszkodzi, a ulga moze być już po pierwszym smarowaniu. Życzę ulgi! I jeszcze rada - dla własnego dobra używajcie gumki. Przecież nigdy nie wiemy, gdzie facet wkładał i jakimi rękoma go dotykał nim zgodziłyśmy się, by w nas wszedł... :)

Dzieki wszystkima za pomoc.. chyba naprawde będe musiała odwiedzic lekarza.. :/

Gość doda-ajj
Clotrimazolum 1%-jeśli ma grzybice.tantum rosa ma to samo dzialane ale jeszcze antybakteryjne.i gojace.jeśli to nie grzybica to clotrimazol moze podrażnic delikatną skóre sromu.

Gość doda-ajj
możesz kupić na wszeslki wypadek i to i to,grzybica upławy białe,bez zapachu bacteria... to rybi wyrazny zapach,

Gość doda-ajj
do lekarza marsz;)powodzena.

A powiedz mi czy teraz puki nic z tynm nie zrobie nie będe mogła sie kochać czy to moze pogorszyć jeszcze ten stan? ( a te upławy były bez zapachu)

Powiedzcie mi czy będę sie mogła kochać zanim zaczne leczyć tą dolegliwość, czy będzie to przeszkadzac... prosze o pomoc ;(

Gość Proponował bym...
Wstrzymac sie od sexu:/ Bo pozarazacie sie nawzajem:( Tak na dobra sprawę powinniście iść oboje do lekarza i Ty i Twój partner.. bo co z tego że sie wyeleczysz jeśli to on Cie zaraził? Zrobi to ponownie:( Może nie jestem kobieta, ale co nieco wiem:) Nie martw się Olu Będzie dobrze 🌼🌼