Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonna

skóra sucha i zaczerwieniona jakie kremy nawilżające?????

Polecane posty

Gość zielonna

Hej dziewczyny mam pytanie czy znacie jakieś dobre mocno nawilżające kremy i balsamy do skóry bo ja już się boje przed latem że znowu będzie masakra i będę miała bardzo wysuszoną i podrażnioną skórę :( a już od dawna mam przykre objawy zaczerwienienia i podrażnienia w niektórych miejsach na ciele i na szyi i na dłoniach też często, myślałam najpierw że to są przyczyny genetyczne i nic z tym nie można zrobić tylko kupować lepsze nawilżające kremy ale ostatnio kobieta w aptece powiedziała że to może być jakaś alergiczna choroba skóry, ja już nie wiem co robić bo są dni że skóra strasznie mi się łuszczy i swędzi :( :( :(

nie mam pojęcia co to ale ja bym spróbowała czegoś naturalnego co nie zatyka porów i nie powoduje podraźnienia np oliwa z oliwek ale taka ze spożywczaka możesz do niej dodać pare kropel wit c dla dzieci w płynie podono mycie w wodzie przgotowanej z dodatkiem mleka \"uspokaja\" skóre spróbuj i daj znac czy pomaga

Gość kolagen jest najlepszy
kolagen naturalny jest najlepszy i bezkonkurencyjny:)polecam gorąco

ja mogę polecić Alantan Plus-krem, nie maść, bo jest straszna:P. Krem jest tani-ok. 8 zł, dość wydajny, skóra jest po nim ukojona, nawilżona, po dłuższym czasie chowają się drobne zaczerwienienia. Jedynym minusem jest to, że go troszkę widać i czuć, taką warstewkę, piszę, bo wiem, że nie każdy to lubi. Ale na kuracje domowe, kiedy siedzimy w domu i nigdzie nie wychodzimy jest w sam raz. Można zastosować grubszą warstwę na noc, spróbujcie, może pomoże:) pozdrawiam, hannah

Gość ladnanieladna
a ja polecam krem apteczny Physiogel. Jego zaleta jest to, ze ma minimalna ilosc chemii i niekorzystnych dla skory substancji, jest przeznaczony dla skory wrazliwej i dla niemowlat. Moja skora sie bardzo uspokoila po nim.

Gość Queenqa
Ładna, masz racje co do tego że w kremach powinno być najmniej środków niepotrzebnych i mogących drażnić skórę. Ja też mam problem z ciągłymi podrażnieniami właśnie przez takie "dodatki". Skoro znasz Physiogel to może spróbuj też krem Atopra z blaufarmy, to jest całą nowa linia kosmetyków i tam nie ma też tych zbędnych substancji, tylko to co potrzebne do nawilżenia i natłuszczenia skóry.Ja kupiłam niedawno i experymentuje:)

Gość anioła
twoje problemy mogą brać się z tego, że masz dużą wrażliwość na niektóre alergeny (które mogą być również w kosmetykach) jeśli korzystasz np z mydeł silnie odtłuszczających możesz zniszczyć sobie płaszcz lipidowy który normalnie blokuje utratę wody z naskórka i twoja skóra przez to szybciej i intensywniej wysycha. wWięc chyba najlepiej wybierz jakiś specjalistyczny zestaw kosmetyków,może być ta Atopra bo tam masz i szampon, balsam, krem i żel do mycia więc wszystko jednej firmy. No i wybierz się do dermatologa

Gość Zlawiedzmazgor
Dermatolog nie gryzie ;)

Gość niebieskooookaa22
nanobase w aptekach olej macademia lub/i jojoba oczywiście po pewnym czasie można przyłożyć do buzi chusteczkę higieniczną i odsączyć nadmiar można mieszać w woda termalną, wtedy nie sa takie super tłuste

Gość daga777
mi dermatolog polecił SVR Xerialine - 50 zł - ale naprawde super!!! i zmywanie twarzy emulsja Cetaphil - 38 zł - a cere mam ostatnio naprawde ok

Gość niebieskooookaa22
xerialine rzeczywiście jest ok :) a na dzien pasowałoby krem z filtrem, moja sisotra ma suchą skórę i żadne kremy nie pomagały, oprocz tego że na codziennie rpzez cały rok smaruje buzię filtrem 50+

Gość niebieskooookaa22
jest jeszcze xerial5 i napsiane jest na nim, ze do skóry suchej i odwodnionej- konsystencja bardziej lepka nizeli xerialine

Gość zyka
Krem to nie wszystko, skóra musi być oczyszczona i przyda się jakis tonik, emulsja do mycia twarzy - ja polecam dermoklar

Polecam kosmetyki Avene i LRP.Do mycia twarzy dobry jest tonik-mleczko firmy Dermedic, a do łagodzenia podrażnień woda termalna.

Oj, ja bym Iwostinu nie radziła. Mnie np.bardzo uczulił i od farmaceutki dowiedziałam się,że często się to zdarza w przypadku osób z wrażliwą cerą.

Gość niebieskooookaa22
w ogólemiałam wodę termalną i żel do mycia z Iwostinu i strasznie szczypie w oczy jakoś nei ufam tej firmie

Ja też tak miałam z tą woda i po tym strasznie się zraziłam do tej firmy.

Gość niebieskooookaa22
mam zamiar sobie kupić wodę Avene lub Vichy (bo LRP to za duże krople z tego lecą :classic_cool:) bo mam wodę termalną Vichy, to może tej samej firmy i wodę? a jak ze szczypaniem w oczy?:) a właśnie autorko tematu zraszaj sobie twarz wodą termalną i po chwili koniecznie odsączaj nadmiar chusteczką hig.

Gość niebieskooookaa22
*bo mam płyn micelarny Vichy 9a nie wodę, wodę to dopeiro chce sobie kupić ;) )

Gość grzyborek
mam taką emulsję nawilżającą z aloesem od skincode essentials. po nim skóra jest zdecydowanie bardziej elastyczna i miękka :)