Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nenka

Nadżerka, Rak - jestem przerażona

Polecane posty

Gość nenka

Jestem przerażona!!! Jakiś czas temu zrobiłam wyniki okazało się, że mam wysokie Ob udałam się wieć do ginekologa, stwierdzono u mnie nadzerkę, dziś odebrałam wyniki jest to drugi stopień :( jestem jednak przerażona bo oprócz tego mam dwa rodzaje grzybów, póki co leczenie nic nie dało, teraz mam kolejne leki i szykuje się wypalanka solcygenem ;/ boje się, że mimo iż to drugi stopień mogę kiedyś mieć komóki rakowe, pół roku temu zmarła moja babcia na raka właśnie teraz chora jest jej córka :((( nie wytrzumuje tego psychicznie, mam dopiero 20 lat i fakt faktem nie współżyłam, a teraz ta wypalanka- nie chcę stracić cnoty z jakąs rurką !!!!!!!!!! to okropne, a wiem, że przy grzybicy lepiej się nie podejmpwać współzycia chociaż miałam już to w planach ;/

Gość w planach współzycie
a słub już był????

Nenko nie martw się aż tak bardzo:) Drugi stopień zawsze wystepuje przy nadżerce., a grzybki to równiez normalna sprawa.. Idz do ginekologa, a dostaniesz napewno jakieś czopki dopochwowe, oraz kilka maści:) Ale nie martw sie az tak bardzo nowotworem gdyż bardzo często i u młodych ludzi zdarzają się nadżerki:)

Leczenie potrwa około 3 tygodni i bedzie wszystko ok.. z tym że proponował bym sie zainteresowac zabiegiem wymrazania nadżerki (wymrażania gdyż, mówiąz że jesteś dziwica uznałem ze jestes młoda, a wypalanie stosuje sie u kobiet w średnim wieku:)

dziewczyno! Nie przerażaj się.I nie zakładaj z góry,że i Ty zachorujesz.Musisz o tych przypadkach w Twojej rodzinie powiedzieć lekarzowi, a wtedy będziesz pod stałą kontrolą i nic złego sie nie stanie.

Wypalania to już praktycznie się w ogóle nie stosuje. Za to jeśli nadżerka jest mała, a kobieta jest dziewicą, można ja leczyć farmakologicznie, albo opatrunkami.

Gość nenka
Staram się o tym w ten sposób nie myśleć, ale nie potrafię i chyba każdego z was taka sytuacja by przeraziła. Dziękuję jednak, że podnocicie mnie na duchu :) Naprawdę dziękuję. Oczywiście mój ginekolog wie o chorobie w mojej rodzinie i teraz tylko mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej

Gość kingaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nenko druga grupa cytologinie oznacza nic złego, komórki nabłonka prawidłowe, lekki stan zapalny, ogołem wszystko do wyleczenia. Na przyszłość radzę ci jednak częściej chodzić do ginekoloa, bo tak naprawdę nadżerka to nic innego jak nieleczony długo stan zapalny.Ale na nia są też sposoby, dziwi mnie tylko dlaczego u ciebie bedzie wypalanie a nie zamrażanie.

Według mnie tylko i wyłacznie wymrazanie, wypalanie jest zbyt inwazyjna metoda dla mlodej osoby:) I niepotrzebna:)

Gość light
nenka nie martw się wszystko bedzie dobrze moja córka 16 letnia, u której wykryto na jajniku torbiel o wielkosci 6x4cm też była dziewicą, trafiła do szpitala 13.02 miała ;) operacje, bardzo balismy sie wyniku cytologicznego okazało sie że nie ma komórek rakowych. A jak ona była fajnie traktowana w szpitalu. lezała no oddziale ginekologicznym wołano na nią dziewczynka z torbielikiem Gehenne przechodziła tylko podczas badań

Gość nenka
Nie wiem jak to będzie, ale przy kolejnej wizycie poruszę temat zamrażania. Wiem też, że ze wszytskim da się zyć i wszystko przeżyć, więc biorę się w garść :)

Gość 2 stopień to nic groźnego
czy gin ci nie mówił jak nieczęsto zdarza się że ktoś ma 1 stopień wyniku cytologii? to zdarza się okazjonalnie.

Gość 2 stopień to nic groźnego
poza tym cnota to coś więcej niż błona dziewicza

Gość iikkaa
U mnie była nadżerka i w tej chwili jestem całkowicie wyleczona. Powinnam tylko się badać okresowo jak każda kobieta, powiedzmy raz w roku. Przeszłam przez krioterapię czyli zamrożenie chorej tkanki. Polecam z całego serca. Trwa zabieg nie dłużej jak 3 minuty, jest całkowicie bezbolesny i w tej chwili najlepszą i najbezpieczniejszą metodą jaką wymyśliła ginekologia.Po zabiegu wróciłam sama samochodem i normalnie na drugi dzień poszłam do pracy. Natomiast grzybica jest częstą przypadłością kobiet. Kiedy zostaje naruszona flora bakteryjna i zaburzona jej równowaga to rozwijają się grzyby, np. po antybiotykach. To jest łatwe do wyleczenia przeważnie po kilku dniach nie ma grzybków.

Gość MeLLia
.Cześć. Ostatnio wybrałam sie do ginekologa i dowiedziałam sie że mam średniej wielkości nadżerkę. Do tego mam bardzo wysokie OB bo 40. Nie musze chyba pisać że sie bardzo boje zwłaszcza po tym co sie naczytałam na różnych stronach internetowych i forach. Moja pani ginekolog zrobiła mi cytologie i czekam na wynik. Nie musze chyba dodawać że jestem przerażona

Gość bnh
Witam ja również dziś dowiedziałam się że mam dużą nadżerke :( Dr.gin powiedział mi że będe miała wypalaną lub wycinaną nadżerke i to wszystko zależy od wyników badania cytologicznego. Czy miał ktoś wycinaną nadżerke ?