Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edward1982

Jak zmienic kategorię wojskową z E na A !!!POMOCY!!!

Polecane posty

Gość Edward1982

Witam. Mam problem. Kiedyś miałem bardzo słaby wzrok lecz teraz po zabiegu mam wręcz rewelacyjny. Zawsze marzyłem o pracy w POLICJI ale nei mogę bo mam kategorię E. Musze ją zmienić na A ale byłem WKU i poiwedzieli mi że nie ma takiej możłiwości. Czy to prawda ??? POMOCY

Gość zamień się z moim bratem
on ma A a chciałby E :o

Gość Edward1982
Nie róbcie se jaj. Poważnie potrzebuje pomocy !!

Gość uwierz w siebie
E łatwo zmienić na B. Weź długopis i dorysuj brakujące kreski.

Gość bzdury gadają
oczywiście, ze jest taka mozliwość, składasz wniosek o komisję lekarską wlaśnie z takim uzasadnieniem i czekasz na jej rozpatrzenie...

Gość Edward1982
DZIŚ BYŁEM W WKU i powiedzieli że z A na E tak ale z E na A nie .. i poiwedział ze wniosek moge sobi eskładac i tak to ni cnei pomoze ..

Gość Edward1982
Dz. U. N. 241 poz 2416 Art. 28. 1. Orzeczenie powiatowej komisji lekarskiej doręcza się poborowemu i wojskowemu komendantowi uzupełnień na piśmie wraz z uzasadnieniem. 2. Od orzeczenia powiatowej komisji lekarskiej przysługuje poborowemu i wojskowemu komendantowi uzupełnień odwołanie do wojewódzkiej komisji lekarskiej w terminie czternastu dni od dnia doręczenia orzeczenia. Orzeczenie to może być zmienione przez wojewódzką komisję lekarską również z urzędu, jeżeli zostało wydane z naruszeniem przepisów prawa. 3. Członkom powiatowej komisji lekarskiej przysługuje prawo wnoszenia do wojewódzkiej komisji lekarskiej sprzeciwów od orzeczeń powiatowej komisji lekarskiej w terminie czternastu dni od dnia wydania orzeczenia. 4. Ostateczne orzeczenie o zdolności do czynnej służby wojskowej może być w każdym czasie zmienione przez powiatową komisję lekarską z urzędu albo na wniosek poborowego lub wojskowego komendanta uzupełnień, jeżeli w stanie zdrowia poborowego nastąpiły istotne zmiany.

Nie zmienia sie kategorii, jesli masz inna niz A. To jest taki haczyk na migajacych sie od wojska i slusznie moim zdaniem. Sam sie zastnawialem nad zmieniem tej kategorii na D, ale potem jakos odbebnilem wojsko(i musze powiedziec, ze byly niezle jaja) i mam juz spokoj z kategoria A ;). A E to maja tylko naprawde jacys inwalidzi, albo tacy ktorzy maja problemy z glowa.

Gość ja BLAGAm o
tu ci nie pomoga

Gość dim dam dum
jeśli jest radykalna poprawa jak u ciebie OCZYWIŚCIE, że TAK... co prawda kat.E oznacza, ze przeszkoda zdrowotna jest TRWAŁA... ale skoro została naprawiona i usunięta... musisz próbować...

Gość urbanek
mam maly problem z komisja lekarska , lekarz na ostatnich badaniach spytal czy mam czasami katar np wiosna , odpowiedzialem ze mam bo przeciez pracuje na zewnatrz wiosna, jest jeszcze zimno i poda czasami wiec grypa to nie nowosc w mojej pracy, w przeciągach po 10 godzin. Lekarz wpisal mi w kartoteke okresowy nieżyt nosa co zdyskwalifikowalo mnie jako kandydata dostalem kat.E. Pomimpo tego calosc badan przeszedlem wzorowo łącznie z laryngologiem. Kompletnie nie wiem co mam zrobic, slyszalem ze moge sie odwolac ale z zasady i tak nic to nie daje, mimo tego chce spróbować ,czy wiecie jak to zrobic?

Gość ZŁE FORUM
ludzie kultury nie mają za grosz

Gość ????hgfhhgrklg
Trzymajcie mnie! Skąd się biorą TACY ludzie? Ty się o to pytasz na babskim forum? A po drugie to ciesz się, że masz E! Nawet w czasie wojny Cię nie wezmą! Nie będziesz musiał walczyć za tusków i mu podobnych!