Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek z przemyśla 28

Zerwałem z dziewczyną i zastanawiam się jak w moim przypadku działa prawo.

Polecane posty

Nie byliśmy małżeństwem. Byliśmy ze sobą 2 lata. Zerwałem z nią niedawno. Ona jest w 6 miesiącu ciąży. Ja w listopadzie tego roku jadę do pracy do Irlandii. Zastanawia mnie czy ona zdąży do wyjazdu pozwać mnie o alimenty, a sąd je zasądzić? Co będzie jak wyjadę? Chyba nie będę musiał płacić jak będę za granicą, a nikt tego nie będzie mógł ze mnie ściągnąć? Nie chce jej płacić bo jej się to nie należy. Niech się sama martwi o dzieciaka, tak będzie ok.

Gość słaba prowokacja oj słabiutka
💤

Twoja sperma = Twoj dzieciak = Twój obowiązek \"Chyba nie będę musiał płacić jak będę za granicą, a nikt tego nie będzie mógł ze mnie ściągnąć? \" to ze jestes za granica nie oznacza ze umarles/zniknales. Jesli bedziesz pracowal na czarno to alimenty beda musieli placic Twoi rodzice

zrobiles dzieciaka to musisz placic. jesli jest w szostym miesiacu ciazy to pozwac cie moze zaraz po urodzeniu. i powinna. nie jestem pewna, ale sadownie ustala sie kto jest ojcem. jesli sad zasadzi alimenty a ty nie bedziesz placil, to wyplaca jej z funduszu alimentacyjnego czy cos w tym stylu. i tak bedzie ci rosl dlug na rzecz panstwa. za to moga cie przymknac nawet. za bylym mezem mojej sasiadki wyslalai do irlandii list gonczy i wlasnie pare tygodni temu deportowali do polski. siedzi w ciupie.

Moi rodzice nie żyją, ja będę pracował tam legalnie. Ale nie zniosę myśli że ona ma dostać coś z moich pieniędzy! Nie będę płacił i myślę że nikt tego ze mnie nie ściągnie bo jak?

ja bedziesz pracowal legalnie to cie znajda. jest cos takiego jak uchylanie sie od obowiazku alimentacyjnego. nie rozumiem jak mozesz tak postepowac. zrbiles dziecko = to jest twoje dziecko i musisz je utrzymywac do 18tego roku zycia albo dluzej jesli bedzie sie uczylo. to nie pieniadze dla niej tylko na utrzymanie dziecka. na to, zeby mialo gdzie mieszkac, co jesc, w co sie ubrac, za co kupic ksiazki do szkoly. a jak sie urodzi to mat6ka tez musi kupic za cos pieluchy, smoczki, sliniaki i inne. jesli ona kupuje 3 to i ty powinienes kupic 3. pozatym skoro dziecko mieszka z matka to ona ma niematerialny wklad w wychowanie. tymsamym ty musisz placic. pewnie, najlepiej spierodlic do irlandii i sie wyprzec.

--> lady_in_red21 Wyluzuj nie daj sie prowokować. A jeśli to prawda, nie prowokacja to wątpię by taki ciemniak zrozumiał twoje wywody.

Gość Atak z drugiego boku
wymysl bardziej inteligentna prowokacje.Z tej mozna sie jedynie posmiac...

Gość Atak z drugiego boku
poza tym z tego co wiem to do Irlandii nie ma po co jechac jesli chodzi o prace.Nasze media +Chinczycy zalatwili sprawe.Niedawno moich dwoch kumpli stamtad wrocilo bo nie mogli nic znalezc.A juz bez jezyka-szkoda twojej kasy na podroz...

Gość hm...........................
ona zdazy cie pozwac i sad tez zdazy zasadzic alimenty ,to krotka i szybka sprawa

Ona ma prawie 3 miesiące jeszcze do porodu więc to jeszcze sporo czasu. Ja też nie zamierzam się przyznawać że to moje dziecko. Przecież jak się nie przyznam to muszą być jakieś badania i takie tam. To na pewno długo trwa?

Gość marne prowokejszyn

Gość co za czlowiek....
Typowy facet.... Dziescko "zrobic" to on umie, ale przyznac sie do niego to juz ciezko. rozumiem ze moze byc tak ze nie chcesz byc z ta kobitka ale dziecko i tak jest twoje czy tego chcesz czy nie i powinienes chciec dla niego jak najlepiej!!!

i co z tego ze dlugo potrwa skro potem i tak byc moze (bo nie wiadomo jak wredna/chciwa jest Twoja ex) bedziesz musial placic to co \"naroslo\" tzn od urodzenia dziecka lub nawet za okres ciazy?

Gość sprawa jest trudna
dla dziewczyny oczywiście ale..do wygrania:) daj kontakt do niej to ją pouczę:) :) primo-musi byc ustalenie ojcostwa, secundo - dochodzenie świadczen alimentacyjnych od Ciebie dla matki i dziecka:) ja bym sprawę wygrala na bank:) jak będziesz żył ze świadomością,że gdzieś jest Twoje dziecko do którego się nie przyznajesz???

Gość sprawa jest trudna
no i po trzecie: napisałeś "Nie chce jej płacić bo jej się to nie należy."- uważasz,że obowiązek utrzymania dziecka spoczywa tylko na niej? na matce? tylko dlatego,że sobie zrobiłes dobrze? ?? to jest poniżej godności osoby w takim wieku,w jakim jesteś!!

Gość buehehehe hahahaha
badania trwaja bardzo krotko. a jesli nie bedziesz placil to alimenty beda sciagane z irlandii i odejmowane od twojej pensji. to tez TWOJE dziecko spermiarzu

Gość niespodziewajka5
ale jestes swinia i tyle :P

Gość sprawa jest trudna
dodam jeszcze - dla osoby nieznanej z miejsca pobytu Sąd ustanawia kuratora. Jeśli ojcostwo zostanie ustalone sądownie, a ojciec dziecka nie realizuje obowiązku alimentacyjnego istnieje możliwośc dochodzenia na drodze karnej, wówczas Prokuratura podejmuje odpowiednie działania-oczywiście na niekorzyśc dla Ciebie.!!

Gość prowokatorze
tak odnośnie twoich fantazji to gdybyś sie w twoich fantazjach nie spuszczał w niej to byś nie miał fantazyjnego dzieciaka

Gość prowokatorze
następnym razem to w fantazjach użyj prezerwatywy

Gość deklarka
przykre to jak taki idiota jak ty jeszcze niewstydzi sie zalozyc takiego topicu,jestes oferma i tyle,nieudacznik,smiec,szkoda ze takich ludzi jak ty sie nieusypia

Gość ups.......
ano szkoda :(

mareczku z przemysla, troszke znam sie na tych przepisach ale nie mam zamiaru ci w niczym pomagac , bo nie akceptuje twojego postepowania, powiem ci tylko tyle: jezeli ona cie poda o alimenty to neistety bedziesz musiał jerj placic i neistety alimenty sie należą tez jej jako samotnej matce hehe jezeli ona to dobrze rozegra to jestes ugotowany chlopcze! a mam nadzieje ze babka jest nie głupia! powodzenia tchórzu poda cie do sądu i neistety bedziesz musial sie stawic na rozprawe, bo to brozi karą pienięzną jezli nei zjedziesz z tej irlandii

Gość hahahihi
No naprawdę nieżle się uśmiałam!!!!!!

Gość mareczek_co_lubi_koreczek
ostatnio edyta gorniak musiala zaplacic 1000zl za to ze nie stawila sie na rozprawe :P