Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milka30

Boje sie Moja corka bedzie jutro miala narkoze

Polecane posty

Gość milka30
podziw i uznanie Ja tez tak mysle ze takie robienie zebow pod narkoza jest poprostu w Niemczech "modne"...Nie wiem juz sama co robic....Czekalismy na termin 3 miesiace i teraz maz na mnie bedzie wrzeszczal ze jestem wariatka,ze panikuje itd....

Gość podziw i uznanie
moja lekarka nigdy by tego nie zaproponowała ona twierdzi jak nie boli mleczak nie ruszac jak zaboli otworzyc i czyscic przerabiałam to ze starsza córka ktora dzis jest pannicą

Mleczne ząbki trzeba leczyć. NIe martw się, wszystko będzie dobrze. Mój synek kiedy miał 4 miesiące miał podcinane wędzidełko języka (w znieczuleniu miejscowym). Miała być kropelka krwi, a był krwotok i musiał mieć szycie pod narkozą. Informacje o znieczuleniu ogólnym od osób spoza środowiska medycznego zwykle są nacechowane negatywnie. Dużo sensacji, jakie to powikłania itp. Ja pracuję w szpitalu i to jest moja codzienność :) Nie masz się co martwić. Powikłania się zdarzają ale bardzo, bardzo, bardzo rzadko. NIe wiem dokładnie jakie są statystyki. A powikłania ze skutkiem najgorszym to już w ogóle prawie się nie zdarzają u zdrowych osób przy planowym zabiegu. Powodzenia jutro!

Gość milka30
powiedzialam teraz mezowi ze moze zrezygnujemy z tego a on juz na mnie naskoczyl ze slucham glupich rad,ze czekalismy 3 miesiace i bla bla bla...Kuzwa czemu mezczyzni podchodza do wszystkiego inaczej niz kobiety???

Gość 24456
Ze dwa lata temu był reportaż w tv o tym jak rodzice poszli z dzieckiem do dentysty i źle została podana narkoza. Skończyło się na poważnych komplikacjach.

Gość podziw i uznanie
maz jest polakiem?? w najblizszym czasie przyjedz do poslki i załatw to tu po polsku ,bezpiecznie maz niech sobie gdera jak am ochote pogada i przestanie wytłumacz mu ::: tu chodzi o zdrowie a moze nawet zycie dziecka moze on nie wie jakie to obciazenie dla małego dziecka no i po co ??by ratowac mleczaki ??? Ci niemcy sa smieszni skoro maja takie metody przemysl co ci napisałam i rano siedz w domu radze ze szczerego serca

Gość milka30
Mama fasolki Dziekuje za slowa otuchy :) tylko skad ja mam wiedziec ze ona jest zdrowa,ze nie jest uczulona na jakies leki,skoro nigdy ich nie dostala? A co z serduszkiem?jak nie daj Boze ma jakas wade a ja o niej nie wiem ??

Gość podziw i uznanie
ja słyszałam o tym ze leczenie zebow stałych skonczyło sie smiercia mamo fasolki jestes w błedzie mleczaków sie nie leczy ale tylko udraznia

Gość podziw i uznanie
przed narkoza powinni jej choc ekg zrobic no i anestezjolog musi byc obecny jak powiem o tym mojej zębologowej to złapie sie za.głowe

Gość milka30
laboszek ten dentysta robi dzieciom zabki i doroslym.Bylismy u takiej dentystki,ktora robi tylko dzieciom ale ona chciala zakladac corce koronki na 4 zeby i kazala sobie zaplacic za narkoze.

Gość dzis na pomaranczowo
moze poszukaj dentysty, który ma w ofercie borowanie nie wiertłem, ale ozonem a dodatkowo telewizor z bajkami dla dzieci, mała się zapatrzy i przestanie sie bac

Gość podziw i uznanie
skoro moja rada jest głupia jak twierdzi twoj maz to znaczy ze on jest ....conajmniej niedoinformowany

Gość milka30
podziw i uznanie Bedzie anestezjolog.Dzwonil do nas wczoraj i powiedzial zeby corke na tio przygotowac ,ze mamy jej powiedziec ze pan nalepi jej zaczarowany plasterek i lekko ukluje

Gość milka30
dzis na pomaranczowo Bylam u dentysty,ktory mial telewizor plazmowy na suficie,pluszaki ale z tego co mowil,wynikalo tylko ,ze chce dobrze zarobic na leczeniu:(

Gość podziw i uznanie
NI E RO B T E G O! ! !prosze cie :(

Pojawiło się więcej informacji :) Myślałam, że chodzi o dużą ilość zębów z próchnicą. U nas w Polsce jest moda na robienie wszystkiego dzieciom na żywca. Ja jestem zwolenniczką znieczulenia. Jak to jeden ząb, to może warto spróbować w miejscowym znieczuleniu. Nie da rady z jakimś dobrym stomatologiem dziecięcym, który zdobędzie zaufanie córki?

Gość podziw i uznanie
napisałam ci ::::moj 5 i pol letni dzis syn nie ma juz jedynek -wypadły a za chwile poleca nastepne po co to? na boga!!

Gość milka30
mama fasolki ona ma do "zrobienia" czworke na dole i do tego z przodu 4 zabki :( Wiec troche tego jest....

Gość milka30
podziw i uznanie Tez mam juz teraz watpliwosci,po co to.....Myslalam ze robie jej dobrze,ze jestem dobra mama,skoro staram sie dbac o zeby a wychodzi na to ,ze jest odwrotnie,ze jeszcze ja narazam......

Gość podziw i uznanie
acha powiem ci cos jeszcze moja siostra "wyleczyła 'dziecku chyba własnie czworka było wypełnienie zabek nie bolał ale .......tydzie pozniej pod zebem pojawiła sie "torebka "z ropa wiec poszła pani wypełnienie wywoerciał i ola została z dziurka o ktroej pisałam

Gość milka30
laboszek Sama juz nie wiem co robic...jak z nia jutro nie pojde i zacznie ja bolec zab.to bedzie na mnie,ze zaczelam panikowac i teraz dziecko sie meczy :(

Gość podziw i uznanie
nie słyszałam o czyms takim jak leczenie mleczaków pod narkoza az do dzis uwierz mi az nie wiem jak cie zniechcecic do tego jestes dobra mama a te zeby nie sa warte takiego zatrucia jakim jest narkoza

podziw i uznanie, pisząc \"leczyć\" mam na myśli interwencję stomatologiczną, wszystko jedno plomba czy udrażnianie. I tak trzeba ząb \"rozwiercić\". Dziewczyny skąd Wy macie takie informacje, że nie trzeba leczyć/udrażniać mleczaków bo i tak wypadną? Przeciez juz niemowlakom zaleca się mycie dziąsełek i pierwszych ząbków. Tu chodzi o skład flory bakteryjnej w buzi. Przecież to bakterie wywołują próchnicę.

Gość podziw i uznanie
ja uciekam zycze ci madrej decyzjii spakuj mała i dawaj do Polski tu to załatwia pozdrawiam pa

Gość milka30
podziw i uznanie ja od poczatku mialam obawy co do narkozy...najbardziej to przezywa moja mama i jest bardzo zdziwiona ze zadnych badan jej nie zrobili przed jutrzejszym zabiegiem....Nie bede dzis cala noc spala...

Gość milka30
laboszek Ona chyba tak jak wiekszosc dzieci-boi sie i juz.Zawsze plakala ,nawet jak lekarz ja badal,na szczepieniu itd

milka30 jak tak się tego obawiasz to nie idź, po prostu nie idź. Może spróbuj z córeczką do jakiegoś dobrego dentysty dziecięcego pochodzić tak w celu oswojenia się kilka razy (nie wiem jak stoicie z kasą) i moze da się przekonać. ZNieczuli miejscowo i zrobi te ząbki. U nas w Łodzi jest świetny Instytut Stomatologii, też dziecięcej, ale to daleko od Was :)

Gość milka30
mama fasolki przed chwila maz sie juz na mnie wydarl,ze stroje teraz fochy,ze jest termin na ktory dlugo czekalismy,ze jak ja zacznie bolec zab to bedzie przeze mnie ...

Gość milka30
mama fasolki napisz mi,prosze,czy przed takim zabiegiem powinno sie robic jakies badania?

Gość milka30
laboszek ja dbam o swoje zeby i chodze regularnie co pol roku na kontrole.Zabieram ja zawsze wtedy ze soba zeby patrzyla ze nic zlego sie nie dzieje u dentysty(jak wiedzialam ze bede miala cos robione,ze moge troche popiszczec z bolu -wtedy jej nie bralam ze soba)tak wiec nie wiem skad u niej ten uraz...mysle ze moze to przez to ze dentystka w Polsce na sile wlozyla jej ten metalowy palec do buzki i wiercila??Moze wtedy sie wystraszyla?