Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

savona

Porwana Madeleine- co robia w tej sprawie w waszych krajach?

Polecane posty

czy jeszcze o tym pisza? czy pokazuja zdjecia malej? http://www.findmadeleine.com/news/ -tu mozna wydrukowac plakat o zaginionej z opisem w wielu jezykach m in : norweskim, tureckim, czeskim, szwedzkim, greckim .. ,,Mała Madeleine McCann została porwana 3 maja z hotelowego pokoju w nadmorskim kurorcie Praia da Luz w prowincji Algarve. Jej rodzicie wyszli na kolację do restauracji położonej w odległości 50 metrów i co jakiś czas wracali, by sprawdzić, czy z dziećmi wszystko w porządku. Około godziny 22 okazało się, że dziewczynka znikła. Jej rodzeństwo nadal spało. Poszukiwania dotąd nie dały rezultatu. Policja, która przesłuchała setki osób, podejrzewa porwanie na zlecenie szajki pedofilów. 9 maja powstała strona www.bringmadeleinehome.com (dosłownie: sprowadzić Madeleine do domu), która od środy zmieniła nazwę na www.findmadeleine.com (znaleźć Madeleine). Według dyrektora szkockiej spółki, która udzieliła witrynie miejsca na serwerze, nikt nie spodziewał się aż takiego odzewu. Tylko w czwartek między godz. 10 a 16 stronę odwiedzano 10 mln razy i w doszło nawet do chwilowego przeciążenia serwera.\'\'

Gość viki_3333
w polsce juz cisza moze rutkowski powinien sie tym zajac - nagroda jest pokazna ,,Nagroda za jakąkolwiek informację, która mogłaby pomóc w ustaleniu miejsca pobytu dziewczynki, wzrosła - jak pisał francuski dziennik "Le Figaro" - do 3,8 mln euro.

codziennie porywanych i ginie tysiace dzieci, dlaczego innych spraw nie rozglasniaja tylko akurat te? wina rodzicow, nie zostawia sie dziecka samgo w nocy nawet na pol godziny, zwlaszcza w miejscu gdzie dziecko go nie zna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moze to bez duszne co pisze, ale taka jest prawda. i tak na 100% nie sa pewni ze zostala porwana, moze poszla i sie utopila???? szkoda, wilka strata rodzicow, ale samo sa sobie winni!!!!!!!! a smieszne jest dla mnie to ze papiez chce sie spotkac, moze powinien zaczac spotykac sie z rodzicami kazdego zaginionego dziecka??????????? to wszystko to przesada.

Gość tragedia wielka
szkoda małej ,tymbardziej ,że nie wiadomo kto i w jakim celu porwał dziewczynkę,modlę sie by nie cierpiała i cała i zdrowa wrócila do domu,ale czas płynie i nikłe są szanse na odnalezienie

Gość tragedia wielka
arvena 4 masz w ogole serce ? mam nadzieję ,ze nie bedziesz matką

mam serce, kocham dzieci i bardo chce miec. bardzo wspolczuje rodzicom, pewnie nie jestem w stanie wyobrazic sobie tego co czuja. ale czemu nie szukamy wszystkih porwanych zaginionych dzieci???????????????????? to zdarza sie codziennie, i wielu rodzicom nikt nie pomaga i zostaja sami w tym bolu!!!!!!!!!!! czy jedni ludzi od drugich sa lepsi? z papiezem to juz przesada dla mnie, a zreszta po co sie spotykac i tracic czas, moze ten czas wykorzystac na szukanie, a nie zajmowac sie non stop wywiadami itp.

przy tak zaplanowanym porwaniu porywacz mogl zabrac mala nawet jak rodzice by spali obok- przeciez jej rodzenstwo zostalo i spalo dalej... a to ze rodzice robia wszystko aby o sprawie bylo glosno to tylko dobrze o nich swiadczy a w ogole to co wnosi twoj wpis? sa sobie winni wiec olac ich i niech papiez sie z ,,takimi nieodpowiedzialnymi\'\' rodzicami nie spotyka... nie rozumiem twojej logiki ani sensu twego wpisu do innych osob- czy sa u was plakaty malej?

Gość słyszałam o tym porwaniu
na początku, potem nic. Faktem jest że rodzice wykazali się niesamowicie dużą nieodpowiedzialnościa. Robią teraz wszystko żeby to naprawić i dobrze. Ja mieszkam w domku i jak jestem wieczorem na ogródku to co 10 minut idę zobaczyć czy jest ok u dzieci. Na wakacjach nie przyszło by mi do głowy zostawić dzeici śpiące i iść gdzieś, nawet z postanowieniem przychodzenia na kontrolę co 30 min.

obecnie kazdy moze zalozyc strone internetowa i oglaszac zaginiecie swego dziecka- wiec inni rodzice tez moga i maja szanse a jedno spotkanie z papiezem wiecej rozglosu przyniesie na swiecie i we wloszech niz kilka dni szukania gdyby moje dziecko porwali to nie cofnelabym sie przed niczym- moze nawet bym sie przypiela do krzyza w watykanie po to aby wszyscy wiedzieli ze zginelo mi dziecko wszystko w rekach rodzicow i ludzi ktorzy zechca pomoc

nie ma plakatu małej...jezeli chcesz wiedzieć ile dzieci ginie bez sladu w Polsce idż na pobliski Komisariat albo Komende poinformują cie, powiedz mi dlaczego mają u nas wisiec plakaty porwanego dziecka gdzies za granicą jak nie wiszą porwanych dzieci w polsce ? bo nagroda za znalezienie tamtej dziewczynki jest znacznie wyzsza od tcych tutaj ??

Gość uzyszkodniczka
bardzo dobrze, ze sprawa jest tak naglasniana, ale faktycznie...w Polsce rowniez gina ogromne ilosci dzieci, a jakos nikt specjalnie sie tym nie interesuje...zajrzyjcie sobie moze na te strone http://www.zaginieni.pl/main.php?S=missing i zobaczcie, jaka jest skala zjawiska w Polsce. moze porozwieszacie w okolicy rowniez te plakaty? tak, zeby uspokoic wlasne sumienie, hm?

Gość realnie az do bolu
jak sie ma dzieci to powinno sie miec i rozum we lbie, wjeebalbym rodzicom, az by sie zesrali

Gość viki_3333
ja wlasnie sprawdzilam ile tych zaginionych dzieci jest w Polsce wiec w moim woj pomorskim tylko 1 chlopiec jest zgloszony- zaginal w 2005 roku i mial 10 lat poza tym sprawa tej malej zwraca uwage wszystkich na sam fakt zaginionych dzieci- to chyba nic zlego?

Gość viki_3333
do xaxaxa ,,dlaczego maja wisiec?'' zeby porywacze czuli sie zaszczuci twoj sposob myslenia mnie oslabia to tak jakby mowic - po co dawac kase na WOSP przeciez placimy skladki zdrowotne... a ja jestem zadowolona z inicjatywy ludzi dzieki ktorej widzialam juz sporo sprzetu w szpitalach tak samo z inicjatywa rodzicow tej malej- robia wszystko aby ludzie wiedzieli ze ich corke porwano pytanie powinno brzmiec- dlaczego w polsce ludzie robia tak malo? dlaczego w polsce nie wisza plakaty porwanych? czy to nasza wina? czy brak inicjatywy polskich rodzicow

Gość viki_3333
woj zachdniopomorskie 1 dziewczynka w 2002 roku widocznie wiekszosc dzieci sie znajduje

Gość viki_3333
przegladam strone zaginieni i nie ma tu wielu dzieci woj mazowieckie 1 dziewczynka zaginela w 2002 , w wieku 7 lat lodzkie 1 dziewczynka 8 lat w roku 2002 slaskie- szok- az 4 dzieci 4.8.9.10 lat trzy dziewczynki i chlopiec od roku 89 do 2006 woj war-maz chlopiec 4 lata w roku 1990 woj wielkopolskie 1975-9lat i 1997- 9 lat dziewczynki

Gość viki_3333
czyli w calej polsce szukaja 11 dzieci od roku 1975 moze nie wszystkie sa zgloszone jednak nie wyglada to na setki czy tysiace..

Gość viki_3333
jesli pomaganie innym to wg was - uspokajanie swojego sumienia - to bra mi slow po co tu zagladacie w ogole ja nie mam nic na sumieniu zebym sie musiala uspokajac pewnie ze mozemy powiesic plakaty innych dzieci, szczegolnie tych ktore jeszcze moga byc podobne do swoich zdjec http://www.zaginieni.pl/main.php?S=missing&L=pol&T=database&T2=mdb&BASE=findres&TAB=z&PLEC=&WZRO=&OCZY=&WIEKF=zag&WIEK1=1&WIEK2=10&MIEJF=zac&MIEJ=&WOJE=zachodniopomorskie&IMIEF=zac&IMIE=&NAZWF=zac&NAZW=&DISP=TF&SORT=ZN

Gość wpisuje sie w topik
ogladalam te fotki zaginionych dzieci to straszne , sama mam dwojke i chyba bym sie zabila z tej rozpaczy za nimi gdyby im sie cos stalo i uwazam ze trzeba sprawe tych polskich dzieci wywlec na powierzchnie ziemi i w kazdym zakatku swiata powinni o tych zaginionych dzieciaczkach wiedziec , rodzice tej dziewczynki sa w pewien sposob odowiedzialni za to co sie stalo takie jest moje zdanie dzieci sie pilnuje zawsze !!!!! takie czasy , ale angielki sa matkami wyzwolonymi nowoczesnymi i one inaczej wychowuja te dzieci niz my albo inaczej angielskie dzieci same sie wychowuja .....

Moze trzeba wstąpić do policji i być w Zaginieciach/Porwaniach wtedy pogadamy, ok ?

Gość przegląsz strony z zaginionymi
i co ?? takie to nudne bo tu jedna dziewczynka, tam dwie, gdzie indziej jeden chłopczyk, a którymś tam roku jakies dwie osoby ?!??!?! I dlatego may miec gdzies zaginione u siebie dzieci i przejmowac sie dzieckiem o którym porwaniu dowiedzielismy sie bo beckham je rozreklamowal ??? bo ty tak uwazasz ??? cikeawe czy kazesz rozwieszac tez plakaty innych zaginionych dzieci (bo na calym swiecie ginie ich tysiace !!!) o ktorych mowia rodzice a nie metroseksualni pilkarze :O

Gość moje zdanie9876
a polska policja ..... kazdy wie jaka jest ... za malo kasy .. na wszystko ....

wlasnie jest artykul w dzisiejszym Evening standard,jakis gosc zadzwonil podajac, ze wie gdzie jest Madeleine...ale nic wiecej nie podaja, moze po prostu lowca nagrod

Gość Zlamali prawo
Rodzice tej małej złamali prawo zostawiając dziecko bez opieki! Według brytyjskiego prawa dziecko do 12 roku życia nie moze pozostac nawet na moment samo bez zapewnionej opieki osoby doroslej!! Powinni ich wsadzic a nie rodzice sie teraz lansuja medialnie na roznorakich spotkaniach a to z gwiazdą pilki noznej a to z gwiazda muzyki pop az wreszcie z papiezem. Wcale bym sie nie zdziwil gdyby sprzedali ta mala!

Gość messicana
A ja nie rozumiem, dlaczego zrobili tyle szumu wokol tej sprawy..To przykre, ze to dziecko zniknelo, ale przeciez dzieci gina codziennie i to w kazdym kraju, a jakos o tym nie slyszymy...Czy rodzice tej malej to jacys wazni ludzie czy co???

Gość sprezynka
tak polowa ma racje .dlaczego rodzice wyszli na kolacje zostawiajac dzieci?! toz to wola o pomste do nieba!!!! ta mala byla stars ale zostawili mlodsze blizniaki.a teraz naglasnija sprawe jakby byli nie wiadomo kim.sa normalnymi obywatelami.ile dzieci jest porywanych codziennie ,ile miera z glodu (16 000 tys.) dziennie.czemu tych spraw nie nglasnia prasa i telewizja.tymczasem w kazdej gazecie w uk jest artykul o malej madeleine to znaczy o rodzicach.pojechali do rzymu aby zobaczyc papieza-jestem pewna ze sa protestantami. i motyl usiadl na glowie matki i uznali to za znak .ludzie to jakas paranoja.do tego pisali w gazetach ,ze ceny bileto byly barrrdzo dogie ale pewien milioner udostepnil swoj prywatny samolot .czy bez w zgledu na cene kazdy rodzic nie pojechalby szukac dziecka.moglabym nie jesc do konca zycia aby tylko moie dziecko sie znalazlo.zreszta jakis dziennikarz zarzucil m ,ze cala ta sprawa jest sfiksowana.dzisaj z koleji pisali,ze jakis facet zadzwonil i powiedzial,ze wie gdzie jest mala i nic z tego nie wyniklo.... .zreszata co tu gadac skoro sam becham robi spot reklamowy...

Gość hmmmmmm.....
arvena - 100% mojego poparcia. co maja powiedziec inni rodzice, ktorych dzieci zaginely? ze maja pecha bo tak sie stalo w niewystarczajaco zagadkowych okolicznosciach?? to nie w porzadku.

Gość oooooooooooooooooooo
Rodzice malej Madeleine sa katolikami, czy niektorym juz ulzylo. Fakt ze postapili zle zostawiajac dzieci same bez opieki, z drugiej strony widac ich desperacje, naglasniaj sprawe bo tylko tak moga dotrzec do jaknajwiekszej ilosci ludzi, jest szansa ze ktos ja widzial i dzieki telewizji ja rozpozna. Ludzie czy wy sobie wyobrazacie co czuja rodzice tej dziewczynki, porwano im dziecko, przez ich lekkomyslnosc i oni sobie zdaja z tego sprawe i czuja sie winni. Ja im wpolczuje, naprawde z calego serca bo sama mam dziecko. Ale wy szczekacze jestescie idealni w kazdym calu i nie popelniacie zadnych bledow. I jeszcze jedno, powinno nas obchodzic kazde dziecko, kazde, i to ze metroseksualny pilkarz apeluje do ludzi nie ma znaczenia.