Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*natasha*

moje włosy masakra!!!!!!!!!

Polecane posty

pomóżcie mi prosze moje włosy sa w opłakanym stanie ostatnio pomalowałam je całe w pasemkach blond (trzecie farbowanie) miałam ich duzo i długie gdzies do pasa a teraz mam je do łopatek MASAKRA!i nie podcinałam ich codziennie je myje i prostuje i są jeszcze takie sianowate i cienkie masakra a najgorsze jest to ze same mi sie tak skróciły RATUNKU!!!!!

Gość To nie skruciły
tylko wypadły,trzeba zaniechac farbowania,bo to szkodzi i włosom i cebulkom,

\"codziennie je myje i prostuje\" + koloryzacja.. wiesz dziwiłabym sie gdybys w tym wypadku miala piekne zdrowe włosy:) Jak dla mnie to musisz odstawic prostowanie:) wiem,ze to trudne bo sama to robiłam - dzieki temu mam teraz zdrowe błyszczace włosy. Poszukaj domowych maseczek na włosy, kup waxa dla blondynek,jedwab biosilk, jeszcze moze ta nowa serie gliss kur z olejkami - wybierz cos z tych rzeczy i rozpocznij kuracje..:) Zreszta -lato jest:) chce Ci sie tak codziennie prostowac??

Gość prostowanie włosów
nie niszczy cebulek,ale sama strukture włosa wysusza,po co to robisz??dla zabicia czasu???hmmm a można zrobic w tym czasie wile ciekawszych rzeczy

Gość _heh
moja rada: zrezygnuj z prostowania, podetnij jeszcze parę cm (bo skoro tak Ci sie połamały, ża aż skróciły, to musisz mieć nieźle zniszczone) i stosuj dobrą odżywkę + maseczki domowe z żółtka i rycyny. może kup sobie jedwab w płynie, dziewczyny bardzo zachwalają. ale najważniejsze: podetnij, nie ma nic gorszego niż dugie, poniszczone, sianowate włosy :/ no i ewentualnie możesz sobie kupić jakiś suplement na włosy, np coś ze skrzypem. powodzenia.

Gość Nie połamały tylko wypadły
a suplement to koniecznie trzeba tylko odpowiedzni ,nie z apteki bo to chemia jeszcze zaszkodzi

Gość _heh
moim zdaniem te włosy jednak sie połamały :D jak by wypadły, to by straciły na objetości, a nie długości :p a poza tym intensywne wypadanie włosów trudno przeoczyć.

Gość wypadły
wypadaja zawsze te żyjace najdłużej dlatego własnie tych długich ubywa najszybciej,oczywiscie że nie da sie tego przeoczyc i dziewczyna wie o tym,tylko nie pisze nie wiedziec dlaczego???????

Gość Jezeli o włosy chodzi
to jak narazie bezkonkurencyjny jest naturalny kolagen odnawia strukture włosa nawilża i regenruje cebulki

ja też prostuje włosy ale już nie codziennie, w ogóle już nie często. i zainwestowałam w szampon regenerujący vichy całkiem dobry i działa.

nikt nie mowi zebys przestała na zawsze ale 2 tyg + intensywne odzywki nawlizajace dałyby efekty. A tak to po co ładowac kasy w bardzo zniszczone włosy, kiedy potem prostujac je pozbawiasz je tego nawilzenia?

Gość a po co prostowac
żadne Vichy,najlepszy jak juz napisałem pod każdym wzgledem jest naturalny kolagen przyjazny dla organizmu budulec naszej całej konstrukcji,niezastapiony przy regeneracji i życiu kazdej naszej komórki,szkoda że tak mało ludzi wie co robi kolagen w naszych ciałach????

Gość _heh
2 żółtka + łyżka oleju rycynowego + trochę soku z cytryny. ukręcić z tego majonez i nałożyć na włosy.trzymać jak najdłużej, min. pół godziny. potem spłukać wodą i umyć szamponem.

Gość Kolagen naturalny
a nie Vichy,czytaj dokładnie co pisze:)

każdy może używać do włosów tego co chce :> kolagenu albo szamponu vichy :> Vichy Dercos Energie Shampoo w aptece w czerwono białym opakowaniu :p ok. 32 zł.

Gość _heh
nawilżenie i odżywienie, ale trzeba stosować ją regularnie, raz w tygodniu.

Gość kazdy moze robic co chce
mamy demokracje ,ale po co sie pyta???skoro sam wie???i z tego nic dobrego nie wychodzi????

_heh akurat mam w domu olejek rycynowy i wszystko co potrzeba ide robic majonez hehe dziekuja za rady =))))))))))

Gość tylko nie zapomnij
ugotować jajek na twardo heh

Gość _heh
jeszcze zapomniałam napisać, że po nałożeniu tej maseczki dobrze jest ją przykryć jakąś folią i recznikiem, żeby trzymać w cieple.

Gość jasne jasne
to juz jaka beda ciepłe po ugotowaniu a majonez moze sie rozpłynac:)