Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość c cuc

Rozgazowana coca cola

Polecane posty

Gość c cuc

rozgazowana coca cola pomaga podbno na żołądek? coś ktoś wie xD

Gość coca cola na zoładek
coca cola to popularny odrdzewiacz stosuje sie jej do odkrecania zardzewiałych srub,nakretek itp szkodliwa dla organizmu wypłukuje duze ilości wapnia i prowadzi do zgabczenia kości,popularnie zwanej osteoporoza:)

Gość no tak ale
jednak na zoladek jest dobra to prawda ma charakter bardzo kwasny jak kwasy zoladkowe i przywraca w zoladku rownowage

Gość żadnej równowagi nie przywraca
jec lepiej dużo ważyw i owoców bedzie zdrowiej

Gość krótko i treściwie
jeśli już to waRZyw... Dodam że to prawda z tą colą. Lekarz tak mi poradził nawet córce podać, gdy miała kłopoty z żołądkiem.

Gość *Dominika*
coca-cola wyżera rdze wiec ne sadze zeby byla dobra na delikatny zoładek

coca cola pomaga na ból brzucha, a konkretnie bąbelki które są w niej. One mają działanie rozkurczające. Ja na codzień nie pije takich świństw, ale na ból brzucha zawsze pomaga. A wiem to od lekarki więc pewne

Co do tej coli jako odrdzewiacza to nie do końca jest tak :) pomaga usunąć rdzę, ale nie od razu-musisz dość długo trzymać w niej coś zardzewiałego żeby cola pomogła. gdyby naprawdę tak działała to musiałaby zawierać zdecydowanie więcej kwasów a wtedy jej wypicie byłoby niemożliwe. poza tym wcale nie wypłukuje wapnia z organizmu bardziej niż np kawa. Ale prawdą jest że do najzdrowszych nie należy :) a dla żołądka faktycznie raz na jakiś czas coś gazowanego, ale najlepiej woda, sie przyda-poprawia trawienie przez pobudzanie wydzielania kwasów żołądkowych

Gość starty temat ale odpowiem
ja zawsze uzywam cole i pomaga lekarz mi zalecil:D

Gość używam koli do tego
pomaga na zatwardzenia :)

Gość IMthewoman
Na biegunke jest dobra ;] Ale nie dzieki babelkom bo w ten sposob kazdy gazowany napoj by dzialal, ale tu chodzi o kwas ortofosforowy ;] Mi nie raz uratowala zycie w cieplych krajach jak mnie dopadala zemsta faraona. Coca cola, orsalit, jakis probiotyk, nawet ginekologiczny typu lacibios bo akurat ten zwykle mam przy sobie i po problemach ;] Tylko tez nie za duzo tej coli mozna, bo cholerstwo niezdrowe ;]

Gość No ale jezcze
No coca cola to najlepsza na zardzewiałe sruby ale nie do picia,bo odwapnia kosci stawy zakwasza organizm,to taka trucizna z opoznionym zapłonem

Gość memememeła
no tylko jedna osoba napisała o kwasie ortofosforowym, reszta co uslyszała to pisze... owszem cola zdrowa nie jest, ale to prawda z tym, ze pomaga w pewnych dolegliwościach