Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana22

Wypryski na pośladkach

Polecane posty

Gość Zakłopotana22

Cóż, mój problem jest dość wstydliwy i trudno mi jest go poruszać "na żywo" więc może wśród Was, drogie forumowiczki, znajdę pomoc. Mianowicie od pewnego czasu wyskakują mi na pośladkach paskudne wypryski: wyglądają jak normalne pryszcze, ale sądzę, że geneza ich powstawania musi być inna. Próbowałam nawet smarować pupę tonikiem antytrądzikowym, lecz problem nie zniknął. Zaznaczam, że bardzo dbam o higienę, noszę figi, a nie stringi i nie siadam na desce w publicznych toaletach. Mam trochę problemów z cerą, ale w ostatnim czasie na twarzy jest lepiej, a pupa... Szkoda gadać. Zbliża sie lato, chciałoby sie wyjść nad wodę, ale jeśli tak dalej pójdzie to chyba będę pływała w legginasach:/ W Was cała nadzieja:))

Gość mialam podobny problem
i sprobowalam kawowego peelignu bo ani zele ani toniki nie pomagaly ...i zadzialalo ..moze to dosc brutalny sposob bo to mocny peeling ale wygladzil posladki i wypryski po znikaly ..

a nie pojawiło się czasem coś nowego w Twojej diecie? Może jesteś uczulona na coś, co od niedawna jesz, np. truskawki....

Gość metua
ja też stosuję peeling, ale to pomaga tylko trochę. Zwiększenie higieny też - tzn: prace mam siedzącą, więc zmieniam majtki w pracy, jak tylko poczuję sie troche spocona, szczegolnie w upały. Posladki wycieram wtedy mokrymi chusteczkami.

Gość smaruj na noc
całe pośladki maścią cynkową - ja w ten sposób wyleczyłam sobie plecy, mozę na tyłek tez pomoże ;)

Gość Zakłopotana22
Hmm.. peeling z normalnej kawy czy kupiony gotowy kosmetyk?? Własnie nie jestem uczulona (jestem, paradoksalnie na słońce, a chcę iść pływać, ale krem z filtrem 70 pomaga:)), jem normalnie (tzn. prawie normalnie, bo mam problem z zaburzeniami odżywiania, ale ostatnio juz lepiej sobie radzę), a niestety wypryski nie pojawiły sie ostatnio, ale już jakiś czas temu. Pojawiają się, potem znikają, a teraz jak przylazły w marcu, tak siedzą:/ No cóż, ja bardzo dużo jeżdżę autobusami (na uczelnię ok. 30 km w jedną stronę), na studiach też dużo siedzę, więc może to..Istotnie, ta zmiana bielizny może pomóc, tylko zastanawiam się, gdzie ja będę trzymała te zapasowe figi, bo zawsze mam wypchaną torbę, ale na pewno jakoś to rozwiążę:) Gdybym mogła sie opalać, to wystawilabym pupę na słońce, na twarzy wraz z latem pryszcze mi znikają, ale tak muszę wybierać między pryszczami a wysypka:| Eh, szczęście w problemie, że nie mam partnera;)

Gość metua
to może mieć związek z zaburzeniami odżywiania

Gość Zakłopotana22
No, ja właśnie nie noszę ani dżinsów, ani stringów, ale pewnie jak się jedzie godzinę zatłoczonym autobusem, to nie uniknie się spocenia.. Nie wydaje mi się, aby problem miał związek z zaburzeniami odżywiania, bo np. na twarzy wypryski miałam jeszcze zanim problemy z odżywianiem się u mnie zaczęły, bardziej bym zwróciła uwagę na cykl menstruacyjny, tylko te paskudy są na mojej pupie constans od 3 miesięcy. Mam nadzieję, że nawilżone chusteczki i peeling kawowy jakoś dadzą radę:/

Gość jesli sa ropne to piling
nie jest dorbym pomyslem

Gość Llka
też miałam ten problem.okropne. mnie pomógł krem Johnoson&Johnson. to jest krem do ciała nawilżający z panthenolem. skóra po nim była gładka i bez wyprysków. nie wiem czy tobie to pomoże, ale mnie pomogło. i najważniejsze-już nie mam tych problemów

Gość ttomekkk
przerabane/LEpiej miec cos na twarzy niz tylku.

Gość takie wypryski
robia sie po spoceniu albo depilacji

Gość maagiiaaa
No super Tomek, fest pomogłeś :P Masakra i perpetuum mobile: jak się siedzi, to się poci, tyłka się nie deopiluje, ale nie da się siedzieć na innej części ciała;/