Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona /

Czy jest prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Gość zaniepokojona /

Witam! Ja mam bardzo ciezki problem. Ostani okres skonczyl mi sie w niedziele, kochalam sie wczoraj w nocy, czyli z czwartku na piatek ze swoim chlopakiem i pekla pezerwatywa ;/. Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Czy to, ze moj chopak uzywa prezerwatyw nasaczonych srodkiem plemnikobojczym ma duze znaczenie? Pilnie czekam na odpowiedz. Bardzo sie boje ;/

Gość Marta1983
Na początke niech twój facet nauczy się zakłądać prezerwatywy bo dobrze założona nie pęknie.. Kolejne owszem jest możliwość że zajdziesz w ciąże zależy to od tego jak długie masz cykle a tego tu nie napisałaś więc sprecyzuj dokładniej pytanie.

Gość zaniepokojona /
Cykle mam zazwyczaj 28 dniowe, krwawienie mialam teraz juz od wtorku czyli 6 dni slyszalam ze 5 dni przed okresem i 5 dni po sa dniami nieplodnymi, czy to prawda?

Gość Marta1983
dla ciebie najbardziej płodnymi dniami są pomiędzy 13 a 16 dc..

trzeba tez jeszcze doliczyc z dni w kroych plemniki zyja, moga w sprzyjajacym srodowisku przezyc nawet do tygodnia.

Marta 1983, a Ty co - wróżka Kasandra? Jak dziewczyna będzie się powstrzymywała od współżycia między tylko między 13 a 16 dc, a mimo to zajdzie w ciążę, to co jej powiesz? Na śpioszki dasz? Więcej odpowiedzialności kobieto, jak się bierzesz za poradnictwo internetowe! zaniepokojna - rozumiem, że miesiączkę dostałaś 29.05 we wtorek, a współżyłaś dwa dni później? Jeśli Twoje cykle nie były przez ostatnie 12 miesięcy krótsze niż 26 dni - czyli od pierwszego dnia miesiączki do ostatniego dnia przed miesiączką - to prawdopodobieństwo, że zaszłaś w ciążę jest bardzo, bardzo małe. Żeby ustalić, jakie dni są u Ciebie konkretnie płodne, musiałabyś obserwować swój organizm. Wtedy mogłabyś nadal używać prezerwatyw dla pewności, ale dodatkowo np. nie współżyć w ogóle w dni płodne, jeśli dla Ciebie ciąża byłaby takim ciężkim problemem. Pozdrawiam, wszystko powinno być ok. Uważajcie na przyszłość.

Gość zaniepokojona /
pani wonka, to nie tak. Okres dostalam 29.05 a mialam do niedzieli 3.06. kochalam sie w nocy z 7.06 na 8.06. czy moglaby pani mi jeszcze odpowiedziec bo widze ze jest pani zaufana osoba...

Prawdopodobieństwo jest większe, bo im później po miesiączce, tym bliżej owulacji. W tej sytuacji nic Ci nie powiem, bo to był już 10 dzień cyklu, i przy Twoich cyklach ok. 28dni jest to już prawodopodobnie początek okresu płodności. Poobserwuj się przez te nadchodzące dni, jaki masz śluz, czy się zmienia i jak, i kiedy będzie ostatni dzień śluzu płodnego, tzn. rozciągliwego, przejrzystego, jak białko jaja. Podnieś topik ok. środy i wtedy pogadamy.

Gość zaniepokojona /
A jak myslisz, czy powinnam w tej sytuacji wybrac sie do ginekologa po tabletke "po"?

Ja bym tego nie robiła, bo po prostu tego nie popieram. To kwestia Twojego wyboru, zaniepokojona. Poza tym, ważne jest, ile masz lat. Postinoru nie powinno się przepisywać młodym dziewczynom, które nie mają dojrzałego systemu hormonalnego. Pozdrawiam.

Gość figaa z tym tygodniowym
zyciem plemnikow, to "nieco" przesadzilas:O W organiznie kobiety plemnik zyje ok 48 godzin. Nie zmienia to oczywiscie faktu, ze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze przez autorke jest spore.

Gość sonka2
Witam Chciałam zapytac czy przyczyną braku miesiaczki w moim przypadku moze być ciąża? Ostatnią miesiączkę miała 21 kwietnia a 19 maja kochałam się bez zabezpieczenia.Po 2 tygodniach od stosunku zrobiłam test i wyszedł ujemny. Pragnę nadmienic iż moje cylke sa bardz nieregularne czsam wynoszą 25 dni 31, 38 a nawet 40 dni. Proszę o odpowiedż:

Nie straszcie dziewczyny, bo tak naprawdę nie da się nic pewnego powiedzieć. To że ktoś zaszedł w ciążę w 8dc, to nie znaczy, że każdy zajdzie. Ja regularnie współżyłam i do 13 dc i nie zaszłam w ciążę, więc nie siejcie paniki. Plemniki w śluzie płodnym mogą przeżyć do 5 dni, w laboratoryjnych nawet 7 dni - to tak tytułem wyjaśnienia. W śluzie niepłodnym giną bardzo szybko. sonka2 - może, ale nie musi. Powtórz test.