Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolibereekk

Tabletki a dni plodne-nieplodne

Polecane posty

Gość Kolibereekk

Witam. Moze to glupie pytanie ale czy istnieje cos takiego jak dni plodne i nie plodne przy braniu tabletek??W koncu sluz sie zageszcze i podobno mamy wtedy puste jajeczka.

Gość Kolibereekk
up

Gość Marta1983
tak istnieje hehe cały cykl masz dni nieplodne.. A o płodnych możesz zapomnieć..

Gość Kolibereekk
heh senkju

Nie mam pojęcia o co chodzi z pustymi jajeczkami, to jakaś brednia, prawdę mówiąc. Ja tam jajeczek żadnych nie mam, co najwyżej jajniki, jajowody i komórki jajowe. Tabletki działają w ten sposób, że: 1) blokują owulację, nie dopuszczając do jajeczkowania 2) zagęszczają śluz szyjkowy, nie dopuszczając do zapłodnienia, jeśli już nawet dojdzie do owu 3) wpływają na stan macicy (tzw. endometrium) w ten sposób, że uniemożliwiają implantację, jeśli już nawet dojdzie do owu i zapłdonienia, to zarodek jest wydalany przy krwawieniu z odstawienia. Tabletki działają tak, że prawidłowo stosowane wykluczają ciążę ze skutecznością ok.98%. Natomiast w tych 2% nawet jeśli kobieta jest mimo wszystko płodna, to raczej nie ma objawów tej płodności. Pozdrawiam.

Gość powieszcie proszę
ja to wiem ze blokują owulację itp, i że jak się je zażywa rygorystycznie regyralnie to nie ma szans by na tabsach wpaść ale DZIEJE SIę COś DZIWNEGO biorę jasmin 2 lata i od tygodnia mam regularne obawy nie dające się pomylić z niczym innym do okresu jeszcze kupa czasu, jakieś ponad 2 tyg a mi puchną i bolą strasznie piersi a także mam twarde i bolące podbrzusze oraz typowe złe samopoczucie, młdłości, słabo mi itp JAK TO SOBIE RACJONALNIE WYJAśNIć???? PLIS OPD.

Gość powieszcie proszę
TESTU NIE ZROBIę TERAZ BO NA DODATEK BIORE ANTYBIOTYKI DOPOCHWOWE a do lekarza ide po niedzieli chodzi o to żeby nie zwariować przez weekend i jak sobie to wytłumaczyć??? może ktoś mial coś podobnego albo potrafi mi rzucić jakieś światło na tą sytuacje bo oszaleje!

Gość Weronika1987
spokojnie! miałam bardzo podobne stany, yasmin biorę od 9msc. oczywiście żadnej ciąży nie było. wydaje mi się, że może Twój organizm mógł zacząć źle znosić te tabletki. lekarz mówił mi, że po dłuższym stosowaniu (jak u Ciebie) może się coś takiego zdarzyć. więc na pewno warto to sprawdzić u specjalisty. może wystarczy tylko zmiana tabletek. trzymam kciuki i pozdrawiam