Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos wie

ciąza a praca?

Polecane posty

Gość czy ktos wie

jestem w 4 miseiecu ciazy a slysze ze prawdopodobnie firma w ktorej pracuje ma zostac zlikwidowana lub oglosic upadłosć, wiem ze w takim przypadku wyplacane sa wypowiedzenia ale co z konieta w ciazy? przeciez jest chroniona? to jak dostane za 2-3 miesiece kas4 a pozniej?

Gość squter
mimo likwidacji firmy, wszystko przejmuje zus i płaci za Ciebie, Ty jesteś na zwolnieniu lekarskim, idź na nie przed likwidacją spółki, potem masz macierzyński, który też opłaca zus.

Gość czy ktos wie
mam byc na zwolnieniu do konca porodu? a jak nie bede na zwolnieniu?

Art. 177 Kodeksu Pracy: \"Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy\". Także mogą Cie zwolnić, jeżeli ogłoszą upadłość to nie mają obowiązku nic wypłacać skoro nie mają kasy. ZUS kontynuuje wypłatę zasiłku chorobowego i macierzyńskiego. Jeśli nie jesteś na chorobowym to nie wiem czy ZUS też coś wypłaca, bo KP tego nie obejmuje.

Gość racja racja
czyli jak bys chciała?aby ze wzgledu na twoja ciaze nie likwidowac firmy ?? tylko myslicie o sobie